Widok
Bukiet ślubny- jaki koszt, jaka kwiaciarnia w Gdańsku?
hej
zalezy jaki wymyslisz bukiet , z jakich kwiatow, ich ilosci, dodatkow i o jakiej porze roku:) koszt od 50 to nawet 500
jak wkleisz fotki lub linki, ktore Ci sie podobaja to latwiej bedzie wycenic:)
zalezy jaki wymyslisz bukiet , z jakich kwiatow, ich ilosci, dodatkow i o jakiej porze roku:) koszt od 50 to nawet 500
jak wkleisz fotki lub linki, ktore Ci sie podobaja to latwiej bedzie wycenic:)
nie trzeba od razu minusowac zapewne kwoty bukietu. znajoma poprosila w dzien slubu po prostu o wiazanke - malą i zaplacila 35 zl, wiec mozna. a jak sie chce konwalie w grudniu to mozna rzeczywiscie zaplacic sporo.
tak tylko wiązanke, bo to była sytuacja awaryjna - moja florystka przywiozła mi bukiet, który wogóle nie przypominał tego, który zamawiałam pół roku wcześniej i musiałam na gwałt poszukiwać kwiaciarni, która mi zrobi bukiet natychmiast - ani było to łatwe bo był to dzień matki - i w koncu wylądowałam w SOTE gdzie była gigantyczna kolejka, ale jak powiedziałam o co chodzi to jedna z trzech pań była od razu do mojej dyspozycji i robiła bukiet cały czas pytając się czy tak jest ok, dwa razy w trakcie zmieniałysmy rodzaj kwiatów - słowa nie powiedziała - wszystko z usmiechem na twarzy - zyczliwie doradzała - super obsługa :)
imageshack.us
http://imageshack.us/g/687/0c5c4b0600226cbf4b45c6a.jpg/
Oby dzialalo :)
Duzo bukiecikow, ale te mi sie podobaja heh.
Mysle nad rozowym pastelowym, albo takim kolorowym, tyle ze nie wiem co mi do tej mojej sukni by pasowalo....
Oby dzialalo :)
Duzo bukiecikow, ale te mi sie podobaja heh.
Mysle nad rozowym pastelowym, albo takim kolorowym, tyle ze nie wiem co mi do tej mojej sukni by pasowalo....
W dobrej kwiaciarni wystarczy powiedziec do jakiej kwoty cie interesuje bukiet, jaka kolorystyka, jakie kwiaty moga byc, a jakich nie chcesz i Panie powinny cos wymyslic :)
Ja pokazalam jakie mniej wiecej bukiety mi sie podobaja i wyczarowano mi rzeczywiscie przepiekny za 180 pln. Nie chcialam roz, za to byly storczyki, eustomy, gozdziki..
Ja pokazalam jakie mniej wiecej bukiety mi sie podobaja i wyczarowano mi rzeczywiscie przepiekny za 180 pln. Nie chcialam roz, za to byly storczyki, eustomy, gozdziki..

Tak czytam, przegladam strony i zaczynam powoli dochodzic do wniosku, dlaczego samej nie zrobic bukietu? Moja siostra jest po szkole ogrodniczej, wiec zna sie na florystyce, w Gdansku mam rzut kamieniem gielde kwiatowa, zrobie sobie sama bukiet jaki chce i mniej tez zaplace. Powiem wam, ze ten pomysl mi sie coraz bardziej podoba ;)
to jest pomysl warty przemyslenia:) kwiaty trzeba wtedy kupic w piatek lub sobote pewnie ok 5 rano, kwiaty zwykle sprzedadza Ci na renku bez pytan o dzialnosc florystyczna, ale z innymi materialami typu mirofon, druciki, moze byc troche trudniej, czasem drozej a czasem po prostu ich nie kupisz.
a do tego musisz zorganizowac dzien, przed lub w trakcje fryzjera, makijazu :) ..
Aga a co to jest mirofon??? Nie mam pojecia co to jest, a w googlu wyskakuje mi mikrofon haha.
W piatek i tak jade po kwiaty do kosciola na gielde,moja siostra jak brala slub tez jechala w piatek i mowi, ze wtedy mozna juz kupic kwiaty na bukiet. Mysle, ze teraz jak bede w Polsce to pojade z nia na gielde i zobacze jakie kwiaty maja, moze nawet kupie i spruboje zobaczyc ile takie bukiet wytrzyma. Z drucikami i pitolkami, chyba by nie bylo problemu, bo kolega kiedys pracowal na giedzie to moze jakos skombinuje cos zeby nie brac ilosci hurtowej ;) jak sie chce to mozna ;) troche sie nawet napalilam, zeby go zrobic, fajnie miec swoje dzielo :)
U mnie jest tez ten problem, ze do Gdanska mam 30 km. i nie chce gonic za bukietem specjalnie w dzien slubu.
W piatek i tak jade po kwiaty do kosciola na gielde,moja siostra jak brala slub tez jechala w piatek i mowi, ze wtedy mozna juz kupic kwiaty na bukiet. Mysle, ze teraz jak bede w Polsce to pojade z nia na gielde i zobacze jakie kwiaty maja, moze nawet kupie i spruboje zobaczyc ile takie bukiet wytrzyma. Z drucikami i pitolkami, chyba by nie bylo problemu, bo kolega kiedys pracowal na giedzie to moze jakos skombinuje cos zeby nie brac ilosci hurtowej ;) jak sie chce to mozna ;) troche sie nawet napalilam, zeby go zrobic, fajnie miec swoje dzielo :)
U mnie jest tez ten problem, ze do Gdanska mam 30 km. i nie chce gonic za bukietem specjalnie w dzien slubu.
Verteyes, wez zerknij sobie jeszcze tutaj: http://www.diamond-decor.pl
P. Malgosia robi naprawde piekne dekoracje i bukiety :)
P. Malgosia robi naprawde piekne dekoracje i bukiety :)
Też doszłam do wniosku, że sama zrobię bukiet :) Obczaiłam kwiaty sezonowe w takich kolorach i o takim wyglądzie jaki mi odpowiada więc bedzie taniej, bo zrobie sama i bo sezonowe kwiaty. Zresztą do restauracji i kościoł też będę sama układać. Do kościoła jeden bukiet na ołtaż a do knajpy 6 bukietów w wazonach no i wiązanka+ świadkowa wieć w jeden wieczór i poranek zdążę.
Co do tych mikrofonów to żaden z tych bukitów które pokazałaś nie jest na mikrofonie (żaden z tych których łodyżki widać). Poza tym chyba nie modne są takie układane na mikrofonie. Ostatnio czytałam, że w tym sezonie na czasie są takie bukiety wręcz z dłuższymi łodyżkami. Oczywiście moda modą, a gust każdy ma swój.
Co do tych mikrofonów to żaden z tych bukitów które pokazałaś nie jest na mikrofonie (żaden z tych których łodyżki widać). Poza tym chyba nie modne są takie układane na mikrofonie. Ostatnio czytałam, że w tym sezonie na czasie są takie bukiety wręcz z dłuższymi łodyżkami. Oczywiście moda modą, a gust każdy ma swój.
na mikrodonie uklada sie kaskadowe i kulki, a reszta to juz artystyczny "nieład" według wyobrazni, a ta jak wiemy bywa nieograniczona. indygo zrob sobie moze taka "probna" kompozycje. bedziesz wiedziala ile czasu musisz zarezerwowac, bo dzien wczesniej bedzie jeszcze pewnie troche spraw do zalatwienia, a poranek to juz fryzjer, makijaz i reszta przyjemnosci:)
mikrofonie :)
Też mam we wrześniu ślub i z kwiatków które mi się podobają wiem, że dostanę są hortensje, dalie no i róże gałązkowe. Podoba mi się też craspedia, ale nie wiem czy ją dostanę i pewnie wezmą drobną żółtą chryzantemę, chociaż wrzesień to za wcześnie na chryzantemy i też mogę jej nie dostać.
We wrześniu chyba jeszcze dużo roślin kwitnie, ale myślę że nie ma co próbować z typowo wiosennymi kwiatami- tulipany, konwalie, żonkile, albo z takimi które kwitną krótko- piwonie. Wszystko oczywiście można sprowadzić, ale to kwestia ceny no i niezawodności dostawcy (bo z tym rożnie bywa)
We wrześniu chyba jeszcze dużo roślin kwitnie, ale myślę że nie ma co próbować z typowo wiosennymi kwiatami- tulipany, konwalie, żonkile, albo z takimi które kwitną krótko- piwonie. Wszystko oczywiście można sprowadzić, ale to kwestia ceny no i niezawodności dostawcy (bo z tym rożnie bywa)