Widok

Bus Banino?

Drodzy forumowicze jestem nowym mieszkańcem Banina widzę tutaj duży problem z komunikacją wewnątrz miejscowości,czy myślicie że dobrym pomysłem była by firma która dowoziła by mieszkańców Banina do oddalonych punktów miejscowości np dzieci z Przennej do szkoły i z powrotem pod do lub młodzież do kursu 126 lub też innych mieszkańców do PKM chciałbym podyskutować na ten temat myślę że istotny.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rozumiem ze kiedyś były inne czasy i tyle ludzi tam nie mieszkało. ..ale teraz jest tam po prostu niebezpiecznie dzieci chodzę same do szkoły a ta pszenna jest masakry zna chodnika niema i do tego samochody może jak jakieś dziecko zginie w wypadku na tej ulicy to gmina w końcu coś z tym zrobi na dzisiejsze czasy to są podstawy ulica i chodniki znam wioski naprawdę małe a mają przy każdej ulicy praktycznie chodniki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nakupują domów na zad...pi.u , szeregów na kredyty, auto jedno i teraz z wszystko daj, pod nos podstaw jaśnie państwu.
Wiedzieliście gdzie mieszkanie kupujecie.
Rusz 4 litery i nie miej teraz pretensji ,że bus pod dom nie podjeżdza a autobus nie kursuje za oknem!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
Przecież tu ludzie mieszkali, mieli dzieci chodzące do szkoły, nie mieli samochodów, nie było płyt yomb na ul. Księżycowej a zimy naprawdę były bardzo srogie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Latem i wiosną na pewno ale jesienią i zimą to niezbyt...ciekawa jestem jak by niektórym zabrać samochód na kilka dni zima albo przy dużych wiatrach tyle by im zmarł to inaczej by gadali.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takie spacerowanie to przecież samo zdrowie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodziło mi o fenixa
Zgodnie z art. 7 ustawy o samorządzie gminnym zadaniem własnym gminy jest zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty, a wśród tych potrzeb ustawa wymienia także transport lokalny. Dlatego gmina dofinansowuje kursowanie 126 i Z. Powinna więc także dofinansowywać transport publiczny w obrębie Banina, z dowozem do PKM. Gmina może w tym celu zlecic tę obsługę np. ZKM w Gdańsku albo małemu lokalnemu przedsiębiorcy ( pewnie będzie potrzebny przetarg). Jeżeli jednak to będzie miało zadziałać to niezbędne są dopłaty gminy (tak jak 126 czy Z) w przeciwnym razie bilety będą za drogie dla mieszkańców, bez tych dopłat nikt się tej usługi nie podejmie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiedzialem, ze mamy w Baninie "galeria"...haha
Jestem za tym żeby jeździł taki bus przez pszenna i zabierał ludzi kolo galeria i z osiedla rodzinnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak ktoś idzie dwa razy z dzieckiem do szkoły to ma 8 km
Może i z rolniczej jest blisko ale z osiedla familijne do szkoły jest 2 km i dla takiego dziecka co ma 6 lat to jest blisko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pszennej tylko lenie mieszkają, nic im się nie chce. To tylko przynieś podaj pozamiataj, zawieź, przywieź i busa pod nos postaw.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Z Pszenna tez jest przesada, chyba ze tam same lenie mieszkaja :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
no bez przesady z Rolniczej do Pszennej czy w dół do Lotniczej jest parę kroków więc chyba można uruchomić swoje własne nogi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co z Rolnicza?
Od 7 co godz do 17 i by na pewno chętni byli
Fajnie by było gdyby jechał lotnicza przez pszenna i Lipowa do szkoły wszystkie dzieci by mogły nim jeździć. .
w Zakopcu, Szczyrku czy Białce, też takie busy jeżdzą. pełno ich jest. Dzwonisz zamawiasz jedziesz. U nas pewnie sprawdziłoby się gdyby regularnie jezdziły wyznaczonymi trasami
kilka moich znajomych byłoby chetnych,,,,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super pomyśl ponieważ do szkoły z pszennej jest ok 2 km w dwie strony to już 4 km kawałek jest a dużo rodzin jest takich ze nie stać ich na utrzymanie niestety 2 samochodów. ...wiec jeżeli by się znalazł jakiś kierowca co by jeździł przez całą pszenna i zabierał dzieci do szkoły to myślę że byłoby dużo chętnych chociażby w okresie jesienno zimowym

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry