Widok
Bus Banino?
Drodzy forumowicze jestem nowym mieszkańcem Banina widzę tutaj duży problem z komunikacją wewnątrz miejscowości,czy myślicie że dobrym pomysłem była by firma która dowoziła by mieszkańców Banina do oddalonych punktów miejscowości np dzieci z Przennej do szkoły i z powrotem pod do lub młodzież do kursu 126 lub też innych mieszkańców do PKM chciałbym podyskutować na ten temat myślę że istotny.
KOlego sam myślałem o takim businessie :) Mnie BusinessCase się nie spinał (koszty inwestycji w bus i jego utrzymanie) ale jeżeli posiadasz auto i chęci do rozpoczęcia działalności w tym temacie, to o ile teraz zapewnisz dojazdy z Pszennej do zajazdu autobusowego a później do PKM to pewnie kilku chętnych by się znalazło :) POWODZENIA
Myśle, że byłoby super jakby ktoś , kto ma busa chciał rozpocząć uslugi transportowe w Baninie. Moznaby ustalic grafiki - ludzie by sie wpisywali na liste. Z czasem myslę że taka forma transportu bylaby lepszym rozwiazaniem niz autobusy, ktore kursuja za rzadko. Dowoz dzieci, dorosłych do PKM i w inne miejsca miałby napewno duże zainteresowanie. Trzymam kciuki za rozwiniecie pomyslu :)
Myślę że powodzenie takiej inwestycji będzie zależeć od dobrze skonstruowanej trasy przejazdu i rozkładu jazdy. Sama ul. Pszenna to nie wszystko. Proponowałbym trasę z dojazdem do drogi krajowej 20 w Miszewie (autobus "Z" do Gdyni), następnie do Pępowa i powrotnie przez ul. Lipową. Oczywiście droga powinna uwzględniać wjazd w większe skupiska, osiedla oczywiście szkoły. Docelowo do przystanku PKM.
Łatwo się pisze, ale wykonanie nie takie proste i oczywiste.
Powodzenia.
Łatwo się pisze, ale wykonanie nie takie proste i oczywiste.
Powodzenia.
Świetny pomysł, ale wszystko jest kwestią ceny za taki przejazd. Zastanowiłbym się jeszcze nad kursami nocnymi w weekendy jak już w przyszłości będzie można wrócić z Wrzeszcza w nocy PKM-ką do Banina (raczej Rębiechowa) - pewnie jakieś taksówki będą się podstawiać pod przystankiem, ale busik powinien być tańszy
Super pomyśl ponieważ do szkoły z pszennej jest ok 2 km w dwie strony to już 4 km kawałek jest a dużo rodzin jest takich ze nie stać ich na utrzymanie niestety 2 samochodów. ...wiec jeżeli by się znalazł jakiś kierowca co by jeździł przez całą pszenna i zabierał dzieci do szkoły to myślę że byłoby dużo chętnych chociażby w okresie jesienno zimowym