Widok

Bus Banino?

Drodzy forumowicze jestem nowym mieszkańcem Banina widzę tutaj duży problem z komunikacją wewnątrz miejscowości,czy myślicie że dobrym pomysłem była by firma która dowoziła by mieszkańców Banina do oddalonych punktów miejscowości np dzieci z Przennej do szkoły i z powrotem pod do lub młodzież do kursu 126 lub też innych mieszkańców do PKM chciałbym podyskutować na ten temat myślę że istotny.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
bus na pewno potrzebny ale jeśli miałby dowozić to z PSZennej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
KOlego sam myślałem o takim businessie :) Mnie BusinessCase się nie spinał (koszty inwestycji w bus i jego utrzymanie) ale jeżeli posiadasz auto i chęci do rozpoczęcia działalności w tym temacie, to o ile teraz zapewnisz dojazdy z Pszennej do zajazdu autobusowego a później do PKM to pewnie kilku chętnych by się znalazło :) POWODZENIA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myśle, że byłoby super jakby ktoś , kto ma busa chciał rozpocząć uslugi transportowe w Baninie. Moznaby ustalic grafiki - ludzie by sie wpisywali na liste. Z czasem myslę że taka forma transportu bylaby lepszym rozwiazaniem niz autobusy, ktore kursuja za rzadko. Dowoz dzieci, dorosłych do PKM i w inne miejsca miałby napewno duże zainteresowanie. Trzymam kciuki za rozwiniecie pomyslu :)
Pomysł jest taki żeby bus kursował od godz 5.00do godz 23.00 ustaloną pętla i był dostępny z każdego przystanku co około 20 min (pomysł podejrzany od zachodnich sąsiadów)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Np w Rabce jezdza takie Busy regularnie i bardzo sobie chwala (i mieszkancy i przewoznicy) taki rodzaj transportu . Trzymam kciuki i czekam na rozkład jazdy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
najpierw Ci powiedzą ,że super a pózniej ,że za drogo. Zawsze tak jest.
Obyś nie musiał dokładać do interesu przewozowego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy drogo to pewnie wyszło by w praniu ale myśle że komfort że dziecko jest odbierane prawie przy bramie własnego domu i tam dostarczane bezcenne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że powodzenie takiej inwestycji będzie zależeć od dobrze skonstruowanej trasy przejazdu i rozkładu jazdy. Sama ul. Pszenna to nie wszystko. Proponowałbym trasę z dojazdem do drogi krajowej 20 w Miszewie (autobus "Z" do Gdyni), następnie do Pępowa i powrotnie przez ul. Lipową. Oczywiście droga powinna uwzględniać wjazd w większe skupiska, osiedla oczywiście szkoły. Docelowo do przystanku PKM.
Łatwo się pisze, ale wykonanie nie takie proste i oczywiste.
Powodzenia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że w najbliższym czasie udam się do UG w Żukowie i porozmawiam z odpowiednimi urzędnikami odnośnie tego pomysłu bo jeżeli gmina nie jest w stanie zapewnić normalnej komunikacji i ją na to nie stać to może musi w ten obszar wejść zwykła komercja.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
pod drzwi domu dziecko dostarczone.
A od czego sa rodzice, wiedzieliscie gdzie sie wprowadzacie to teraz kup 2 samochód i odwoż
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18
Super pomysł ;) !!! Kurs z przystanku na Pszennej do PKM ułatwi życie wielu mieszkańcom. Jeśli bus kursowałby np. co 30-40min to już REWELACJA!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Świetny pomysł, ale wszystko jest kwestią ceny za taki przejazd. Zastanowiłbym się jeszcze nad kursami nocnymi w weekendy jak już w przyszłości będzie można wrócić z Wrzeszcza w nocy PKM-ką do Banina (raczej Rębiechowa) - pewnie jakieś taksówki będą się podstawiać pod przystankiem, ale busik powinien być tańszy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super pomyśl ponieważ do szkoły z pszennej jest ok 2 km w dwie strony to już 4 km kawałek jest a dużo rodzin jest takich ze nie stać ich na utrzymanie niestety 2 samochodów. ...wiec jeżeli by się znalazł jakiś kierowca co by jeździł przez całą pszenna i zabierał dzieci do szkoły to myślę że byłoby dużo chętnych chociażby w okresie jesienno zimowym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kilka moich znajomych byłoby chetnych,,,,
w Zakopcu, Szczyrku czy Białce, też takie busy jeżdzą. pełno ich jest. Dzwonisz zamawiasz jedziesz. U nas pewnie sprawdziłoby się gdyby regularnie jezdziły wyznaczonymi trasami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie by było gdyby jechał lotnicza przez pszenna i Lipowa do szkoły wszystkie dzieci by mogły nim jeździć. .
Od 7 co godz do 17 i by na pewno chętni byli
A co z Rolnicza?
no bez przesady z Rolniczej do Pszennej czy w dół do Lotniczej jest parę kroków więc chyba można uruchomić swoje własne nogi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry