Widok
Na 100% mają w Auchan i Realu.
Co nie zmienia faktu, że staram się jak tylko mogę unikać zakupu butelek, smoczków itp w smykach i innych marketach.
Bo jakoś nie mogę się przekonać do tego, że rzeczy tam kupione są dobre. A nauczona doświadczeniem wiem, że nie ma czegoś takiego "TANIE I DOBRE" i martwi mnie to, że TT trafił do marketów bo to oznacza jedno, że taki dobry to on nie był
Bo jakoś nie mogę się przekonać do tego, że rzeczy tam kupione są dobre. A nauczona doświadczeniem wiem, że nie ma czegoś takiego "TANIE I DOBRE" i martwi mnie to, że TT trafił do marketów bo to oznacza jedno, że taki dobry to on nie był
Na 10000% są. Kupiłam smoczki a wiem jak wygląda produkt TT :)
W Auchan w Rumi mają smoczki do butelek, uspokajacze butelki, niekapki i jeszcze jakieś inne akcesoria.
To że produkt jest dostępny w hipermarkecie nie znaczy że jest niedobry.
Firma TT jak każda inna zapewne chce trafić do wielu odbiorców a w marketach ma ich same wiecie ilu. Ceny sa nie za niskie, jakość produktu taka sama jak kupiona w małym sklepiku z akcesoriami lub hurtowni dziecięcej.
W Auchan w Rumi mają smoczki do butelek, uspokajacze butelki, niekapki i jeszcze jakieś inne akcesoria.
To że produkt jest dostępny w hipermarkecie nie znaczy że jest niedobry.
Firma TT jak każda inna zapewne chce trafić do wielu odbiorców a w marketach ma ich same wiecie ilu. Ceny sa nie za niskie, jakość produktu taka sama jak kupiona w małym sklepiku z akcesoriami lub hurtowni dziecięcej.
:) Hi Hi :)
Ja już kilka miesięcy temu widziałam- jakieś dwa trzy miesiace temu.
A Produkty TT są w naprawdę wielu hurtowniach w trójmieście w Mapu tez np.
Ja już kilka miesięcy temu widziałam- jakieś dwa trzy miesiace temu.
A Produkty TT są w naprawdę wielu hurtowniach w trójmieście w Mapu tez np.
No to Cie złapali :)))
To że TT są wszędzie to wiem ale, że trafiły do marketów to mnie dziwi - jakiś czas temu miła Pani w Akpolu twierdziła, że to cytuję "ekskluzywny" towar jest to tu zonk.
Co do towaru w marketach - to niestety większość z tego co tam jest dostępne nie jest najlepszej jakość - no ale jest tanie. Magia marketów ;) zalatująca chińszczyzną
Tak swoją drogą to ciekawostkę znalazłam
NUBY http://nuby.com/NaturalTouch/
Toomee Tippee http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Easivent-Bottle/dp/B001O4569G/sr=1-44/qid=1263932644/ref=sr_1_44/278-1283315-5809542?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42861041&mcb=core
Jak dla mnie to te same butelki ;) czyli NUBU=Toomme Tippee?
Co do towaru w marketach - to niestety większość z tego co tam jest dostępne nie jest najlepszej jakość - no ale jest tanie. Magia marketów ;) zalatująca chińszczyzną
Tak swoją drogą to ciekawostkę znalazłam
NUBY http://nuby.com/NaturalTouch/
Toomee Tippee http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Easivent-Bottle/dp/B001O4569G/sr=1-44/qid=1263932644/ref=sr_1_44/278-1283315-5809542?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42861041&mcb=core
Jak dla mnie to te same butelki ;) czyli NUBU=Toomme Tippee?
A tu lepsza ciekawostka
Jednak Nuby=Tommee Tippee
http://www.mothercare.com/s?Action=submit&rh=n:42773041&field-keywords=Nuby&x=0&y=0
Jednak Nuby=Tommee Tippee
http://www.mothercare.com/s?Action=submit&rh=n:42773041&field-keywords=Nuby&x=0&y=0
Zgadzam sie z tą taniochą.
Ale skoro np. Auchan ma w ofercie spożywczej poważne marki kawy czy herbaty to dlaczego nie ma mieć TT. Ja widziałam tam cały przekrój marek: TT, Avent, Nuk, i te tańsze Canpol itp.
Ale skoro np. Auchan ma w ofercie spożywczej poważne marki kawy czy herbaty to dlaczego nie ma mieć TT. Ja widziałam tam cały przekrój marek: TT, Avent, Nuk, i te tańsze Canpol itp.
No jasne że nie ma tam tzw. uzywek jak w sklepach specjalistycznych ale uwazam że Segafredo czy Twinings to marki z tzw. wyższej półki.
Mi akurat dostępność TT w Auchan odpowiada :)
Mi akurat dostępność TT w Auchan odpowiada :)
No to prawda :)
I bardzo dobrze, że TT jest dostępny w pierwszym lepszym markecie.
Sens moje wypowiedzi jest taki - do tej pory myślałam i pewnie większość z was, że TT to EKSKLUZYWNY i dobry produkt!!! porównywany z Dr.Browns - i co się okazuje? - że tak nie jest.
Bo chyba nie zaprzeczysz, że dla własnego dziecka chcemy dać to co najlepsze - ja w życiu nie kupiłam i nie kupie butelki, smoczka i wielu innych rzeczy dostępnych w markecie - Tym bardziej TT - teraz mając świadomość że Tommee Tippee to NUBY czyli król marketowych półek ;) - zdecydowanie wole zostać przy Dr.Browns i MAM BABY
Sens moje wypowiedzi jest taki - do tej pory myślałam i pewnie większość z was, że TT to EKSKLUZYWNY i dobry produkt!!! porównywany z Dr.Browns - i co się okazuje? - że tak nie jest.
Bo chyba nie zaprzeczysz, że dla własnego dziecka chcemy dać to co najlepsze - ja w życiu nie kupiłam i nie kupie butelki, smoczka i wielu innych rzeczy dostępnych w markecie - Tym bardziej TT - teraz mając świadomość że Tommee Tippee to NUBY czyli król marketowych półek ;) - zdecydowanie wole zostać przy Dr.Browns i MAM BABY
Zdecydowanie nie porównywała bym polskich i angielskich marketów.
I jakości produktów w nich dostępnych . Ja osobiście nie widziałam w MAM w angielskich marketach - ale mam świadomość tego, że jest to jedna z najpopularniejszych marek na wyspach. Za to widziałam Dr.Browns w angielskich sieciówkach Mothercare - to akurat dobrze ;).
Co mnie najbardziej zaskoczyło to fakt, że nawet w najmniejszym markecie nie dostaniesz produktu dla niemowląt z BPA
I jakości produktów w nich dostępnych . Ja osobiście nie widziałam w MAM w angielskich marketach - ale mam świadomość tego, że jest to jedna z najpopularniejszych marek na wyspach. Za to widziałam Dr.Browns w angielskich sieciówkach Mothercare - to akurat dobrze ;).
Co mnie najbardziej zaskoczyło to fakt, że nawet w najmniejszym markecie nie dostaniesz produktu dla niemowląt z BPA
e-lza przykład angielskich hipermarketów podałam, na oburzenie Marthy o dostępność produktów w polskich hipermarketach. Uważam, że porównanie jest jak najbardziej trafne,oczywiście hipermarkety różnią się od siebie znacznie pod względem dostępności produktów, ale dla mnie hipermarket to hipermarket. I nie zgodzę się z Tobą że w Anglii nie ma sklepów typu Akpol czy innych są sklepy małe prywatne sklepy, (nie sieciowe jak Mothercare czy Boots) w których zakupisz właśnie butelki, pieluchy, wózki itp. rzeczy.Oczywiście produkty są nieco droższe ale są.
Nie wiem gdzie mieszkasz ale może zależy to od danego miasta;)
Nie wiem gdzie mieszkasz ale może zależy to od danego miasta;)
podnoszę, bo mam pytanie :]
Młodemu spodobało się picie z butelki TT - mieliśmy jedną 150ml, kupioną wieki temu (jak szukaliśmy faktycznie antykolkowych butelek)
ale pojemność za mała i smoczek o zbyt wolnym przepływie (dzisiaj troszkę powiększyłam dziurkę)
no w każdym razie postanowiłam kupić butelkę 260ml :] i teraz pytanie - jaki smoczek do tego?
Gabryś pije na śniadanie mleko z butelki(tuz po obudzeniu) - nie zagęszczone. Czy smoczek szybki, 6+ wystarczy?
Boję się, że z tego kaszkowego mleko będzie lało się strumieniem ;)
do tej pory używaliśmy Avent ze smoczkiem 3przepływowym :]
Młodemu spodobało się picie z butelki TT - mieliśmy jedną 150ml, kupioną wieki temu (jak szukaliśmy faktycznie antykolkowych butelek)
ale pojemność za mała i smoczek o zbyt wolnym przepływie (dzisiaj troszkę powiększyłam dziurkę)
no w każdym razie postanowiłam kupić butelkę 260ml :] i teraz pytanie - jaki smoczek do tego?
Gabryś pije na śniadanie mleko z butelki(tuz po obudzeniu) - nie zagęszczone. Czy smoczek szybki, 6+ wystarczy?
Boję się, że z tego kaszkowego mleko będzie lało się strumieniem ;)
do tej pory używaliśmy Avent ze smoczkiem 3przepływowym :]