Widok

Butelki Tommee Tippe

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiecie moze gdzie w centrum Gdańska mogę kupić smoczki i butelki TT?
W aptekach mają tylko Avent.
oprócz sklepów typu Bobo raj, Akpol i Mama i ja nie wiem gdzie moge kupić butelki:/
Sprawa dość pilna!
z góry dzieki za odpowiedz :)
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
100 % Akpol
image
image

image
raczej gdzie indziej nie widziałam;)
image
image

image
Jak chcesz szybko to tylko AKPOL
kupiłam na allegro, taniej niż w sklepach
ale myślę, że są w akpolu również można je dostać jak i w "mapu" w Gdyni.
image
A dlaczego nie chcesz kupować w Bobo Raju, Akpolu czy Mama i Ja?
mieszkam w śródmieściu i najlepiej pasowało by mi wyskoczyć samej z domu na 30 min po zakup smoczka do butelki TT gdzieś w centrum miesta.
nie mam samochodu a z wózkiem i środkami komunikacji miejskiej to mase czasu mi zajmie :/
To zamów sobie w którymś ze sklepów internetowych - listonosz sam ci przyniesie ;)
a jaki smoczek potrzebujesz?? te do butelek?
mam na zbyciu 2 nowe "1"
image
szukam nr 3
Na 100% mają w Auchan i Realu.
W Tesco na Chełmie również są

image
Żartujecie? Tommee Tippee już do marketów trafiły?
Ja nie widziałam TT, są na pewno butelki pokrewnej firmy TOMMY
image
image

image
No ja też ostatnio w którymś ze sklepów we Wrzeszczu widziałam przedpotopowe butelki tommy hilfiger niestety o cenę aż się bałam zapytać ;) - to tak apropo TOMMY
w smyku w Galerii Bałtyckiej
Co nie zmienia faktu, że staram się jak tylko mogę unikać zakupu butelek, smoczków itp w smykach i innych marketach.
Bo jakoś nie mogę się przekonać do tego, że rzeczy tam kupione są dobre. A nauczona doświadczeniem wiem, że nie ma czegoś takiego "TANIE I DOBRE" i martwi mnie to, że TT trafił do marketów bo to oznacza jedno, że taki dobry to on nie był
Na allegro zapłaciłam 14 zl za jedną :

http://allegro.pl/item869791519_tomme_tippee_butelka_260_ml_0_bph_smoczek_tanio.html

Szybciutko przyszły. Oryginalnie zapakowane.
a to fajny zestaw:

http://allegro.pl/item888591929_tommee_tippee_zestaw_startowy_0_bpa_megapromocja.html
Na 10000% są. Kupiłam smoczki a wiem jak wygląda produkt TT :)

W Auchan w Rumi mają smoczki do butelek, uspokajacze butelki, niekapki i jeszcze jakieś inne akcesoria.

To że produkt jest dostępny w hipermarkecie nie znaczy że jest niedobry.

Firma TT jak każda inna zapewne chce trafić do wielu odbiorców a w marketach ma ich same wiecie ilu. Ceny sa nie za niskie, jakość produktu taka sama jak kupiona w małym sklepiku z akcesoriami lub hurtowni dziecięcej.

MamaMarty tak mnie to zaskoczyło trochę bo na stronie Akpolu jest takie info:

Od 2006 jesteśmy wyłącznym dystrybutorem angielskich akcesoriów niemowlęcych firmy TOMMEE TIPPEE .

image
image

image
Ale broń boże nie zarzucam Ci, że nie znasz produktów TT. Tylko jakoś nigdy nie zwróciłam na nie uwagi:)
image
image

image
:) Hi Hi :)

Ja już kilka miesięcy temu widziałam- jakieś dwa trzy miesiace temu.

A Produkty TT są w naprawdę wielu hurtowniach w trójmieście w Mapu tez np.

Mieszkam na Morenie i często widzę ich samochód dostawczy TT i tam też mają tak napisane:) No cóż może to chwyt reklamowy, bo przyznam się szczerze że ja też tak myślałam i TT kupowałam tylko u nich;)
image
image

image
No to Cie złapali :)))
To że TT są wszędzie to wiem ale, że trafiły do marketów to mnie dziwi - jakiś czas temu miła Pani w Akpolu twierdziła, że to cytuję "ekskluzywny" towar jest to tu zonk.
Co do towaru w marketach - to niestety większość z tego co tam jest dostępne nie jest najlepszej jakość - no ale jest tanie. Magia marketów ;) zalatująca chińszczyzną

Tak swoją drogą to ciekawostkę znalazłam
NUBY http://nuby.com/NaturalTouch/

Toomee Tippee http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Easivent-Bottle/dp/B001O4569G/sr=1-44/qid=1263932644/ref=sr_1_44/278-1283315-5809542?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42861041&mcb=core

Jak dla mnie to te same butelki ;) czyli NUBU=Toomme Tippee?
A tu lepsza ciekawostka

Jednak Nuby=Tommee Tippee

http://www.mothercare.com/s?Action=submit&rh=n:42773041&field-keywords=Nuby&x=0&y=0
Zgadzam sie z tą taniochą.
Ale skoro np. Auchan ma w ofercie spożywczej poważne marki kawy czy herbaty to dlaczego nie ma mieć TT. Ja widziałam tam cały przekrój marek: TT, Avent, Nuk, i te tańsze Canpol itp.
no akurat to waydawało mi się, że TT to poważna marka bo reszta to typowy marketowy zalegacz pułek.
Widziałaś gdzieś Dr.Browns w marketach? co do herbat i kaw to uległaś reklamie ;) dobrej kawy i herbaty to ty w marketach nie zobaczysz jak i większości naprawdę MARKOWYCH towarów.
No jasne że nie ma tam tzw. uzywek jak w sklepach specjalistycznych ale uwazam że Segafredo czy Twinings to marki z tzw. wyższej półki.

Mi akurat dostępność TT w Auchan odpowiada :)
No mnie zasadniczo też - ale czasami moja próżność powoduje to, że chcę mieć coś co mnie wyróżnia,coś co daje mi świadomość, że jest dobrym produktem wartym swojej ceny- a niestety towar z marketu nie zaspokoi mojej próżności ;).
No to prawda :)
w Auchan w Gda nie widziałam tam zresztą popsuło się bardzo

a w Rumii jest nowe auchan i dlatego może wprowadzili te produkty
wydaje mi się że to dobrze że sa dostępne produkty TT
z Rumii to wycieczka do akpolu i te kolejki tam czasem to masakra :/
image
I bardzo dobrze, że TT jest dostępny w pierwszym lepszym markecie.
Sens moje wypowiedzi jest taki - do tej pory myślałam i pewnie większość z was, że TT to EKSKLUZYWNY i dobry produkt!!! porównywany z Dr.Browns - i co się okazuje? - że tak nie jest.
Bo chyba nie zaprzeczysz, że dla własnego dziecka chcemy dać to co najlepsze - ja w życiu nie kupiłam i nie kupie butelki, smoczka i wielu innych rzeczy dostępnych w markecie - Tym bardziej TT - teraz mając świadomość że Tommee Tippee to NUBY czyli król marketowych półek ;) - zdecydowanie wole zostać przy Dr.Browns i MAM BABY
Mieszkałam jakiś czas w Anglii tam produkty TT, MAM BABY, też dostępne są w hipermarketach.
image
image

image
Asda, Tesco, Sainsbury's, nawet w supermarkecie Morrisons mają, więc to chyba nie tak do końca jak piszesz.
image
image

image
Zdecydowanie nie porównywała bym polskich i angielskich marketów.
I jakości produktów w nich dostępnych . Ja osobiście nie widziałam w MAM w angielskich marketach - ale mam świadomość tego, że jest to jedna z najpopularniejszych marek na wyspach. Za to widziałam Dr.Browns w angielskich sieciówkach Mothercare - to akurat dobrze ;).
Co mnie najbardziej zaskoczyło to fakt, że nawet w najmniejszym markecie nie dostaniesz produktu dla niemowląt z BPA
Myślę, że to kwestia czasu, aby produkty bez BPA także się pojawiły.
image
image

image
Jak wiadomo u nas wszystko trafia z wielkim opóźnieniem :)
image
image

image
oby oby - co i tak nie zmienia faktu, że w żadnym markecie nie zachodzę na dział z rzeczami dla niemowląt - no chyba że jest jakaś promocja na pieluchy
Agusia ta Anglia to raczej nie najlepszy przykład ;)
Bo chyba nie powiesz mi , że widziałaś tu sklepy czy hurtownie w stylu AKPOL, MAPU, BOBO RAJ itp?
Większość produktów dla niemowląt jest dystrybuowana przez markety i sklepy sieciowe z prostego względu bo nie ma tu innych sklepów w stylu w/w.
smoczki i gryzaki TT kupowaliśmy ostatnio w Smyku w Alfie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
e-lza przykład angielskich hipermarketów podałam, na oburzenie Marthy o dostępność produktów w polskich hipermarketach. Uważam, że porównanie jest jak najbardziej trafne,oczywiście hipermarkety różnią się od siebie znacznie pod względem dostępności produktów, ale dla mnie hipermarket to hipermarket. I nie zgodzę się z Tobą że w Anglii nie ma sklepów typu Akpol czy innych są sklepy małe prywatne sklepy, (nie sieciowe jak Mothercare czy Boots) w których zakupisz właśnie butelki, pieluchy, wózki itp. rzeczy.Oczywiście produkty są nieco droższe ale są.

Nie wiem gdzie mieszkasz ale może zależy to od danego miasta;)
image
image

image
podnoszę, bo mam pytanie :]

Młodemu spodobało się picie z butelki TT - mieliśmy jedną 150ml, kupioną wieki temu (jak szukaliśmy faktycznie antykolkowych butelek)

ale pojemność za mała i smoczek o zbyt wolnym przepływie (dzisiaj troszkę powiększyłam dziurkę)

no w każdym razie postanowiłam kupić butelkę 260ml :] i teraz pytanie - jaki smoczek do tego?

Gabryś pije na śniadanie mleko z butelki(tuz po obudzeniu) - nie zagęszczone. Czy smoczek szybki, 6+ wystarczy?
Boję się, że z tego kaszkowego mleko będzie lało się strumieniem ;)

do tej pory używaliśmy Avent ze smoczkiem 3przepływowym :]
Agusia moja córka przed snem pije mleko z tej butelki. Na 210 ml wody trzy miarki mleka z kleikiem ryżowym reszta mleko normalne i mamy smoczek 2.
Chodzi Ci o smoczek 3 TT?Jeżeli tak,to na pewno wystarczy,nawet mogłaby być 2 do mleka nie zagęszczanego
tak, zastanawiam się czy 3 czy ten do kaszek :P czyli z 2 też szybko leci?
Mojej 2-ka wystarcza. Miałam większy ale jej nie odpowiadał.
Agusia spróbuj smoczek 0+ vari flow (odpowiednik trójprzepływu z aventa), myśle że będzie ok.

o taki:
[http://www.my-baby-needs.co.uk/image/cache/data/Feeding/TT-VARIFLOW-TEATS-650x650.png/]
image
oooo :) nawet nie wiedziałam, że mają taki 3przepływowy :) wielkie dzięki :))))
i jeszcze jedno pytanie :)

czy w Smyku sprzedają jeszcze TT? bo nie widzę na ich stronie :P a kiedyś kupowałam w Smyku smoczki, gryzaki itp.

albo w Mama i ja?
Nie wiem jak w tych sklepach które wymieniłaś ale w Akpolu na pewno tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem to tak, zarówno w smyku jak i w mama i ja.
dzięki :]

wiem, że są w Akpolu ;) ale wyjątkowo nie lubię tego sklepu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też ale czasami muszę tam pojechać :)
Asiulka888 jesli masz gdzies w poblizu Tesco to tam sprobuj! Moj mąz ostatnio tam kupil tyle, ze ja jestem z Gdyni.

Inne tematy z forum Śródmieście

Jaskółcza (3 odpowiedzi)

Jaskółcza to projekt realizowany w ramach komercyjnej części partnerstwa publiczno-prywatnego...

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...

Wolny czas - co robicie? (52 odpowiedzi)

Co robicie najczęściej jak macie trochę wolnego czasu?

do góry