Widok
Buty SPD
Chcę zakupić buty i pedały zatrzaskowe. Co do pedałów to kupię prawdopodobnie shimanowskie 540, ale nie mam pojęcia co do butów, poniewaz nie chce wydawać majątku , ale nie chcę też kupować najtańszych modeli tylko coś co będzie sie nadawało np na bikemaraton ( chodzi o to żeby nie została po pierwszym wypadzie osobno podeszwa a osobno cała reszta) hehehee no i oczywiscie nie wiem czy shimano czy moze sidi? doradzcie w jakich jeździcie.
Marko napisał(a):
> ok sidi ale jakie?
Potwierdzam, że SIDI są najlepsze (zmierzyłem dziesiątki par butów i nie ma porównania).
Jeśli masz trochę kasy, to tak jak mówi TJ - BULLET. Niższe modele mają tylko 2 rzepy i wyraźnie słabiej trzymają nogę, poza tym chyba dopiero od modelu BULLE zaczynają sie buty z gniazdami na kolce (które jeśli będziesz chciał się pościgać w trudniejszych warunkach mogą się przydać.
Ja mam SIDI Eagle (miałem kupić BULLETy, ale trafiłem na super okazję) i jestem bardzo zadowolony - bardzo wygodne i doskonale trzymają nogę (wcześniej miałem buty na SPD, ale turystyczne i różnica jest ogromna).
Pozdrower
> ok sidi ale jakie?
Potwierdzam, że SIDI są najlepsze (zmierzyłem dziesiątki par butów i nie ma porównania).
Jeśli masz trochę kasy, to tak jak mówi TJ - BULLET. Niższe modele mają tylko 2 rzepy i wyraźnie słabiej trzymają nogę, poza tym chyba dopiero od modelu BULLE zaczynają sie buty z gniazdami na kolce (które jeśli będziesz chciał się pościgać w trudniejszych warunkach mogą się przydać.
Ja mam SIDI Eagle (miałem kupić BULLETy, ale trafiłem na super okazję) i jestem bardzo zadowolony - bardzo wygodne i doskonale trzymają nogę (wcześniej miałem buty na SPD, ale turystyczne i różnica jest ogromna).
Pozdrower
W cenie sidi bullet mozesz miec shimano 221 (jest promocja na www.cult-bikes.com.pl za 449zl !!!) Jest to najwyzszy model butow shimano 2004, jezdzi w nich Lotto PZU, wiec chyba sa dobre :) Maja wstawke w podeszwie z carbonu, 2 rzepy i klamre. Ja tez bede zmienial buty przed sezonem i wlasnie na shimano, ale model 225. Teraz mam bullety i po 6 latach w sumie nic sie z nimi nie stalo, oprocz porwanego jezyka. Po prostu sie zuzyly....
Pozdro
Pozdro