Widok
Byłem, jadłem i prędko nie zajdę
Zaszedłem do Ósemki na zasadzie "jem w pierwszej napotkanej knajpie bo padnę z głodu" i na pewno nie wrócę tam w najbiższym czasie (około roku). Moje oceny postaram się poprzeć argumentami.
Obsługa
Zastałem starszego Pana, prawdopodobnie właściela przybytku. Niezbyt miły, ale za bardzo mnie nie zraził, do czasu... Kiedy czekałem na zamówienie przyszła pewna Pani z zapytaniem o pizzę bezglutenową, na co Pan ją obsługujący roześmiał się i z pretensjami zaczął tłumaczyć, że nie ma bo mu się nie opłaca. W odbiorze było to bardzo nieprzyjemne.
Potężny minus to PŁATNOŚĆ KARTĄ OD 30 ZŁOTYCH!
Menu
Adekwatne do lokalu, w miarę przejrzyste i czytelne. Plusem jest dostępność małych dań na mniejszy apetyt. Minus brak karty piw - dokupywane są na sztuki.
Jakość potraw
Pizza, a raczej jej ciasto, według mnie strasznie słabe. W smaku i fakturze w ogromnym stopniu przypomina mrożonki dostępne w każdym markecie. Co do wierzchu pizzy nie mam zastrzeżeń.
Plusem dla mnie był sos - prosiłem ostry i dostałem ostry.
Klimat
+muzyka, kwiaty na stołach, wygodne siedzienia
- ozdoby na ścianach
1200 znaków to za mało na wyczerpującą opinię. Rozbicie na dwie niesprawiedliwie naliczyłoby podwójnie noty.
Obsługa
Zastałem starszego Pana, prawdopodobnie właściela przybytku. Niezbyt miły, ale za bardzo mnie nie zraził, do czasu... Kiedy czekałem na zamówienie przyszła pewna Pani z zapytaniem o pizzę bezglutenową, na co Pan ją obsługujący roześmiał się i z pretensjami zaczął tłumaczyć, że nie ma bo mu się nie opłaca. W odbiorze było to bardzo nieprzyjemne.
Potężny minus to PŁATNOŚĆ KARTĄ OD 30 ZŁOTYCH!
Menu
Adekwatne do lokalu, w miarę przejrzyste i czytelne. Plusem jest dostępność małych dań na mniejszy apetyt. Minus brak karty piw - dokupywane są na sztuki.
Jakość potraw
Pizza, a raczej jej ciasto, według mnie strasznie słabe. W smaku i fakturze w ogromnym stopniu przypomina mrożonki dostępne w każdym markecie. Co do wierzchu pizzy nie mam zastrzeżeń.
Plusem dla mnie był sos - prosiłem ostry i dostałem ostry.
Klimat
+muzyka, kwiaty na stołach, wygodne siedzienia
- ozdoby na ścianach
1200 znaków to za mało na wyczerpującą opinię. Rozbicie na dwie niesprawiedliwie naliczyłoby podwójnie noty.
Moja ocena
Pizza Cafe Ósemka
kategoria: Pizzerie
obsługa: 1
menu: 4
jakość potraw: 2
klimat i wystrój: 4
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 3
3.2
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu
Witam. Coś z tymi pizzami bezglutenowymi Panu się pomieszało. PIZZE BEZGLUTNOWE SĄ W CIĄGŁEJ SPRZEDARZY.Widocznie czegoś Pan nie dosłyszał i innych wprowadza w błąd. Jedynie, ze względu na fakt nieprzydatności ciasta bezglutenowego do przechowania, robimy je na konkretne zamówienie, co powoduje, że czas oczekiwania wydłuża się do godziny.Kilogram mąki to koszt 17.00 złotych i nie opłaca się go wyrzucać co pół godziny. Cieszę się , że Pani ,której tłumaczyłem te zawiłości naszej kuchni, nie poczuła się urażona i wróciła po pizzę.
Piwiarnią nie jesteśmy i piwa nie propagujemy.Nie na nim zresztą zarabiamy,choć w ciągłej sprzedaży mamy piwo z naszego regionalnego browaru. Z Bielkówka.Nie wprowadzę karty piw,wystarczy zapytać jakie są w aktualnej ofercie.
Myślę,że potężny plus to płatność kartą zbliżeniową już od 20 złotych.Niestety płatność kartą to dodatkowe koszta po naszej stronie,a przy naszych cenach musimy liczyć się z każdym groszem.
Pozdrawiam
Piwiarnią nie jesteśmy i piwa nie propagujemy.Nie na nim zresztą zarabiamy,choć w ciągłej sprzedaży mamy piwo z naszego regionalnego browaru. Z Bielkówka.Nie wprowadzę karty piw,wystarczy zapytać jakie są w aktualnej ofercie.
Myślę,że potężny plus to płatność kartą zbliżeniową już od 20 złotych.Niestety płatność kartą to dodatkowe koszta po naszej stronie,a przy naszych cenach musimy liczyć się z każdym groszem.
Pozdrawiam