Chciałem POGRATULOWAĆ panu Komendantowi Wojewódzkiej Komendy w Gdańsku WYMYŚLENIA WYŚMIENICIE BZDURNEJ DECYZJI, zakazu wykonywania kopii przedkładanych dokumentów w Komendzie na ul. Harfowej 60, decyzja dotyczy wszystkich komend i posterunków, Pani Anna B. i Pani D. z sekretariatu poinformowały mnie że, pan komendant wydał taką a nie inną decyzję i chcąc zrobić ksero mam jechać do najbliższego punktu ksero na Matarni odległego około 5 km lub pójść na pocztę wpłacić przelewem na konto komendy 0,25 zł, (nadmieniam że, nie miałem zamiaru aby ksero zrobiono mi za darmo) wrócić na komendę okazać dowód wpłaty i wtedy pan komendant może wyrazić zgodę na wykonanie ksero-kopii składanego dokumentu w tutejszej komendzie, o godz. 12:15 nie było też nikogo z kim można by było na ten temat porozmawiać, jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy mieli akurat jakiś pilny wyjazd lub spotkanie, potwierdza się powiedzenie że, policja to państwo w państwie utrzymujące się z naszych pieniędzy. Chciałbym wiedzieć komu ta komenda w końcu ma służyć, bzdurnym decyzjom komendanta traktującym ją jak prywatny folwark czy też może ułatwiając i nie komplikując życia zwykłym obywatelom, dopisałbym w tym miejscu jeszcze jedno zdanie, ale niech każdy sobie sam je dopisze a pan Komendant niech zacznie myśleć.