Widok

CHLEB DLA CUKRZYKÓW

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
cZEŚĆ,

Proszę o informacje gdzie w gdańsku można zakupić chleb o niskim indeksie IG, dla cukrzyków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem ze Konkol z Karwi ma taki chlebek i do Gdańska tez wożą pieczywo ale gdzie i do jakich sklepów to ci tego nie powiem,rozwożą do biedronek napewno ale czy do Gdańska?? Chleb IG sie nazywa
Napewno piekarnia Kidzińscy ma taki chleb. Bo sama nie raz go kupuję. Mają swój sklep w centrum Gdańska zaraz obok mielnika przy rądzie, maja tez w Pruszczu, na końcu Kościuszki kawałek za szkołą 52. I firmowy sklep przy piekarni na Olszynce. Maja naprawde dobre pieczywo kupuje u nich co drugi dzień jakies wymyślne chlebki razowe. Maja nawet taki z kwasem foliowym i z Omega 8 :)
image
image
Rądo! :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mielnik
image

image
No cóż pisanie późnym wieczorem będąc od 4 rano na nogach mi nie wyszło. Przepraszam tych, których uraziłam swoimi karygodnymi błędami ale było to ze zmęczenia. Oczywiście że koło Mielnika i przy rondzie. :) każdemu się może zdarzyć.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie przejmuj się błędem i się też nie tłumacz.... widziałam zdecydowanie więcej błędów ort. w jednym wyrazie np :
http://sprzedajemy.pl/chusdawka-elektyczna,503929
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jo joj faktycznie. Ale jak dzisiaj sama ro przeczytałam to aż mi się głupio zrobiło. Kiedyś było to nie do pomyślenia, a teraz coraz częściej tak mam. Widocznie dzieciątko w moim brzuchu zabiera mi część wiedzy. Nawet nauka mi do egzaminów nie podchodzi. ale trudno taki jest ten nasz język dziwny:)
image
image
na pewno jest u Mielnika tzw. chleb dla diabetyków.
A czy ktoś się orientuje czy gdzieś w okolicach Zaspy, Przymorza, Wrzeszcza znajdę taki chlebek?

Pozdrawiam
Co prawda nie Wrzeszcz, ale Morena - Kiedrowscy z Lipusza też mają taki chlebek.
image
a czym się taki chleb różni od takiego prawdziwego razowego? - który też ma dość niskie IG?
Nie każdy razowy jest prawdziwym razowym,niektóre są barwione karmelem i ciężko znaleźć dobry chleb.Ja póki co nie znalazłam odpowiedniego razowego bo po każdym cukier mi skacze co znaczy, że nie jest to prawdziwy razowy. Te dla Diabetyków mają najniższe IG i wtedy wiesz co kupujesz.
a próbowałaś razowego z biopiekarni?
Mi po nim nigdy cukier nie skakał ...
A gdzie znajdę bio pikearnie?
np przy dworcu w Gdańsku Wrzeszczu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry