Widok

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę ochrony środowiska w sprawie wycinki drzew
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Super pomysł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brawo!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super. Doceniamy zaangażowanie i trzymamy kciuki.
Cieszę się, że jest mamy nowego Sołtysa może uda się coś zmienić:)! Mieszkam w Koleczkowie 5 lat i od tego okresu nic się tu nie działo. Nie ma chodników (no, może teraz będą dzięki przebudowie drogi:) więc strach gdziekolwiek wypuścić dzieci, nie ma placu zabawi, nie ma żadnych zajęć sportowych - po prostu sama nuda!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Projekt może i zostanie wykonany, ale co z faktyczną realizację tejże inwestycji? Czy znowu Puck będzie zwalał na Wejherowo, a Wejherowo na Puck budżetowanie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
A co do chodnika, to czy ktos z forumowiczow dysponuje moze informacja albo linkiem do projektu remontowanej drogi, na jakiej dlugosci bedzie chodnik przy remontowanej drodze 218? Jak na razie to widze ze w Bojanie chodnik jest budowany a w Koleczkowie jedynie zatoczki i zastanawiam sie czy to bedzie stan docelowy, mam nadzieje ze nie.

Pozdr,
Szymon
Będzie chodnik przez całą wieś i cztery przejścia dla pleszych
Na tej stronie można pobrać wszystkie mapy oraz opisy na temat przebudowy drogi 218 która trwa:

http://bip.zdw-gdansk.pl/zamowienia_publiczne/3/1178/Rozbudowe_drogi_wojewodzkiej_nr_218_stanowiacej_dojazd_do_Trojmiasta_-_odc__Chwaszczyno_-_Koleczkowo/
Dzieki za plany, wynika z nich, że od ul. Kieleńskiej w stronę Bojana będzie trochę odcinków bez chodnika :/. Szkoda, tymbardziej że w Bojanie powstaje ładna ścieżka rowerowa, do której liczyłem dojeżdzać :(

pzdr,
Szymon
Niestety projekt był wykonany przed moją kadencją Na konsultacjach nie można było nanieść żadnych istotnych zmian by nie wstrzymać inwestycji i\dotacje unijne\ ten fragment zostanie wybudowany przez gminę jako oddzielna inwestycja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co z ciągłością chodnika w drugą stronę kończy się przy ul. sosnowej, a kontynuacja dopiero za zakrętami.

Czy to też zostanie zmienione?
Trzymam kciuki za jak najszybszą realizację, wogóle bardzo mnie cieszy Pańskie zaangazowanie - chodnik na Chylońskiej i autobus do Chyloni - jak to sie uda, to życie będzie o wiele, wiele prostsze :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomysł jest super czekam na jego realizacje mam nadzieje ze uwzględnione są tam zatoczki na autobus np.koło piekarni.
Z powodu braku autobusu do Chylonii jak tez innych problemów wynikających z braku infrastruktury w Koleczkowie moi sąsiedzi sprzedali dom i wyprowadzili się do miasta. Kolejni znajomi poważnie zastanawiają się nad wyprowadzką, gdyż nie da sie funkcjonować zawożąc 3 dzieci o różnych porach do Chylonii do szkół i na dodatkowe zajęcia poza szkolne. To koszmar czasowy i majątek wydany na paliwo. Do tego brak pobocza na Chylońskiej i innych ulicach. Strach udać się do sklepu a co dopiero dzieci puścić. Trzymam kciuki za Pana Sołtysa aby przeforsował uruchomienie autobusu do Chylonii i chodników na naszych ulicach.
A co z innymi ulicami ? Od kilku lat mieszkam w Koleczkowie i codziennie jeżdżę ulicą Kieleńską i jest tam spory ruch pieszych, ja sam nawet raz odważyłem się iść nią ( koszmar). Kierowcy aut na tej drodze zapominają się czasami i jadą jak opętani.
Tam aż prosi się o porządne pobocze !! Czy są jakieś szanse ?? Czy musi dojść do tragedii ??
chodnik na ul chylońskiej bardzo ułatwił by funkcjonowanie mieszkańcom tej ulicy mieszkają tu osoby z dziećmi i przejście z wuzkiem jest tu niemożliwe mieszkam na tej ulicy wieczorem przejscie od autobusu do domu jest niebezpieczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej minęło juz trrrrrrrrrrrrochę czasu a chodnika na Chylońskiej jak nie było tak nie ma, drzewa wycięte , okres lęgowy ptaków rozpoczęty i zakończony kilkakrotnie i co dalej, czy ktos ma jakieś info?
Zadzwoń do sołtysa on się kręci przy tym. Gmina blokuje powstania tej inwestycji jak mówią niema kasy( a jaka gmina ma?) niech wezmą kredyt. W tym roku miał powstać projekt. ale czy powstał ? tego nie wiem. Ogólnie to są jakieś jaja.
A na autostradę Partyzantów mieli ? hahaha

Inne tematy z forum Koleczkowo

Ferma drobiu Koleczkowo (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Rozglądam się za bliźniakiem w Koleczkowie, niedaleko fermy drobiu przy ul. Wojska...

do góry