Widok

CHORE TERMINY NA NFZ DO NEUROLOGA!!!!

Dzień dobry,
może warto zająć się bliżej tematem lekarzy i czasu oczekiwania w naszym mieście. Dostałam skierowanie do neurologa , mam niepokojące objawy i muszę zrobić rezonans głowy. Termin w najbliższej przychodni jest uwaga na KWIECIEŃ PRZYSZŁEGO ROKU. Za co my płacimy? To naprawdę nienormalne , że chorzy ludzie muszą się mierzyć z jeszcze bardziej CHORYMI terminami na badania! A co z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i właśnie dlatego mam pakiet w enel med nie martwię się o terminy mam wizyty dosłownie na już. Dwa rodzaje pakietów są dla kobiet. Jest wybór między mniejszym, bardziej przystępnym cenowo, a większym, oferującym więcej wizyt. Można płacić na raty to jest duży plus bo wiadome że takie pakiety to nie groszowe sprawy ale warto

Dlatego wykupiłam pakiet medyczny enel med z gwarancją szybkich terminów, ileż można czekać nawet do internisty kolejki!

To mogła skończyć skoro to takie proste

A do psychiatry na jaki termin?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na cito

Trzeba mieć na cito i wtedy szybciej wszystko można załatwić

lekarzy mamy wystarczająco dużo

to NFZ nie zwiększa limitów przyjęć,
lekarze mają odgórnie podane maksymalną ilość pacjentów

tylko że w Polsce nie ma prywatnych szpitali specjalistycznych

dlatego nie możesz zrezygnować ze składki zdrowotnej
rozumiem standardowa wizyta u lekarza ale w przypadku operacji np by-pass nie masz tego w pakiecie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kiedyś tak nie było

w 2005 roku było jeszcze ok.
badanie krwi miałeś od ręki - szedłeś rano w kolejke od 6:45 pobierali krew o 15nastej wyniki - teraz czekanie na samo pobranie tydzień - na wyniki nie wiem
wizyta u lekarza 1 kontaktu -szło się w kolejkę i czekało, przyjmował tego samego dnia - obecnie czekanie do 4 dni

- do specjalisty max 2 miechy, teraz liczysz w latach

i to terminy zwykłe- jak było na CITO to wchodziłeś z buta z ulicy i przyjmowali - bez zapisywania - czasem tylko ludzie w kolejce się krzywili

skierowanie na RTG - tego samego dnia - czasem do 2-3 dni czekało się na opis od Radiologa ale jak lekarz specjalista mówił żeby brać bez opisu to całość procedury trwała 2 h - obecnie czas na RTG to 3 miesiące

Więc kiedyś tak nie było
teraz jest kpina

Hel się wyludnia spróbuj tam może będzie szybciej

ten sam sprzęt jest wykorzystywany prywatnie

idziesz zapisać się na USG na NFZ - termin za 2 miesiące, pani w recepcji pyta się czy może chcę prywatnie 100 zł, i będzie szybszy termin
moje pytanie - jak przychodnia/lekarz rozlicza to badanie "prywatne" z NFZ?

Proszę zapoznać się z terminami na stronie NFZ. Można zapisać się do neurologa na Oliwskiej na 16 października tego roku. Jak do tego lekarza to bardzo szybko. To co piszesz to jest wybiórcze. Nie siej paniki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomyśl zanim napiszesz

Krwiodawca już do końca życia będzie miał wszystkie badania bez kolejki a Ty na każdy kolejny rezonans/usg/tomograf będziesz musiał przez kolejne dni zarabiać

Poza tym obyś nigdy Ty tej krwi nie potrzebował
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

neurolog na nfz gdansk

Proszę zadzwonić do przychodni Suchanino ul Otwarta 4 ja czekałam tylko miesiąc

Lekarka

to nie lekarze ustalają terminy badań diagnostycznych
To NFZ narzuca limity punktowe do wypracowania - za nadwykonanie nie zapłaci.
Stąd limity przyjęć i kolejki.

Norma

Ja mam do neurochirurga i termin za dwa lata cóż a na skierowaniu pilne nic nie zrobisz może się doczekasz

Jakos w to nie wierze

Kobiety w ciazy nie czekaja tak dlugo do specjalistow...wiem,bo sama bylam w takiej sytuacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry