Widok
aha, czyli za tydzien i jeden dzien zaczne 2 trymestr.. wow.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak mi się wydaje :)

szybko zleciało, co?
Koraliczek pierwszy trymestr tak naprawde konczy sie po 14 tygodniu (odpadaja 2 tygodnie od miesiaczki do owulacji). Wtedy ma się pewność, że najgorszy okres za nami. Ja właśnie teraz zaczęłam 14 tydzien i czekam cierpliwie az się skonczy.
Roli zrob test ciążowy strumeniowy Bobo test, są wrażliwsze. Może i Tobie się udało, a jeszcze nie wiesz:)
no szybko leci...
Aszi no to jeszcze z 2 tygodnie i odetchnę :)
zrób sobie suwaczek bo ciągle zapominam który masz tydzien.. 16 juz chyba co??
Roli moze juz jestes w gronie ciezarowek?
jeszcze bombelkowa i komplecik :D
Ana zazdroszcze Ci :) z myciem okien moja amam na swieta tez mi pomogla :P tzn nie pomogla tylko umyła :P
Koraliczku zrobiłabym suwaczek, ale za każdym razem wyskakuje mi błąd w logowaniu i co chwile musze zmieniać hasło.
Zamiescilam, ale nie wiem czy wyskoczy
Aszi śliczne suwaczki :D
Dziękuje bardzo:))
hej hej.
ja zawsze liczyłam tyg tak... jak np teraz mam 37 i 4 dzień to dla mnie nadal jest to 37 tydz, mój gin liczy tyg zakończone.W czwartek zaczynam 38 tydz.
A co do trymestrów i miesięcy ciąży to jest sto innych informacji na necie.

Ja liczyłam tak:
Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

wg tego schematu 2 trymestr zaczynamy od 14 tyg ciąży tak jak pisała Aszi :))

pozdrawiam :)
widac widac :) jeszcze 5 tygodni i polowkowe :D wow
no dziewczyny trzymam kciuki poczytując Was od czasu do czasu.. chyba też do Was w końcu dołączę i zaznaczę swoją obecność od czasu do czasu.. ja już mam chyba 7cykl z clo.. po 3 cyklu z clo @ nie przyszła..ale niestety radość była krótka..
fajnie, że Wam wszystkim się udało, oby tak dalej.. mam nadzieję, że i mi się niedługo uda..i że tym razem z powodzeniem, w końcu jak to mówią do 3 razy sztuka.. mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona walczących z clo i podzielicie się czasem waszym doświadczeniem.. może będzie mi tu łatwiej walczyć.. bo już się z lekka podłamuję..
Ania81, na pewno się uda, trzeba wierzyć. Ja wierzę za każdym razem jak tylko okres mi się spoźnia. Zaraz szukam objawów.
Na dzien dzisiejszy :
- brak @
- brak bólu brzucha
- 50 dc
- powiększone po lewej stronie podbrzusza
- większa ilość pryszczyków niż zwykle przed okresem..
- jestem ciągle głodna i senna.
Aniu witaj :) rozgosc sie :)
bombelkowa moze zrobisz jednak bete? testy czasem nie wychodza, wiesz ze ja bete mialam powyzej 300 a test prawie nie wyszedl... a przeciez powinien.
Ania pewnie, że Cię przyjmiemy do naszego grona:)) A czemu bierzech Clo- masz PCO?? czy coś innego Ci dolega?? Nie załamuj się- po wielkich bojach każdej z nas się udało, więc i wam starającym się to uda:) Trzymamy za was wszystkie kciuki i w razie czego służymy dobrą radą i pomocą:)
Bombelkowa ty robiłaś test??
bombelkowa to może jednak się udało.. ja bym nie wytrzymała 50 dc bez bety.. trzymam kciuki:) i uciekam na rower(może jak się pozbędę kilku kg to łatwiej będzie zaciążyć)
aszi bombelek robil test ale mi sie wydaje ze za wczesnie... ja bym kochana powtorzyla ale tym razem bete!!! po owulce musi byc okres a tobie sie tak wydluzyl cykl ze hej!
Ania81 - witam cieplutko :)

u mnie 7 cykl z clo był tym szczęśliwym :)
Tobie też się uda !!!
pozdrawiam :)
oby oby
Ania 81 nie oby oby tylko na pewno na pewno:) My z koraliczkiem założyłyśmy sobie, że do końca roku 2011 się uda i proszę obie zaciążyłyśmy:)
oj kochane testowac czy poczekac do jutra rana? wlasnie maz jedzie z testem i nie wiem ale chyba nie wytrzymam do jutra a tak sie boje kurza blaszka, dziekuje Wam za wsparcie:)
do góry