Widok
Bombelkowa fajnie, ja zawsze jak się próbuję wbić do gamety to z przygodami.. ale jutro idę na wizytę, nic mnie nie kłuje więc pewnie znów z prawego będzie owu.. a prawy jajowód mam mniej drożny:(.. ale nic to .. jak ma się udać to się uda.. dziś coś mega śpiąca jestem.. chyba sobie za duży wycisk dałam na basenie..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bombelkowa trzymam kciuki:)
a ja własnie zapisałam sie na kolejny monitoring.
Wszystkie terminy bez najmniejszego problemu :)
olcia ja na razie nie jestem w ciąży :( i stwierdziłam,że na razie nie będę brała jodid do póki nie będę w ciąży, wcześniej endo mi nie przepisał tych leków i było ok. pozdrawiam:)
dagolek ja mam niedoczynność tarczycy i lekarz prowadzący ciaże przepisał mi Euthyrox i Jodid. Konsultowałam to z znajomym ginekologiem endokrynologiem i też powiedział, że Jod należy stosować od początku do końca ciąży bo jest potrzebny dzieciaczkowi.

Internet nie jest zawsze rzetelnym źródłem informacji dlatego najlepiej posłuchaj lekarza albo dwóch :)

pozdrawiam i życzę powodzenia
Dzień doberek :)

Lena... czuję się ok, ale trochę się stresuję - zastanawiam się kiedy się zacznie...? gotowa chyba nie jestem ;) no ale przecież tyle kobiet rodzi... to i ja dam radę hihi :)
ja też mam stresa z powodu mieszkania, kończymy dom... myślę że w przyszłym tyg uda się przeprowadzić... już prawie wszystko dopięte na ostatni guzik ale mimo wszystko troszkę się niepokoję ...
Jeśłi chodzi o wizyty to ostatnio byłam 2 tyg temu... a teraz może za tydz będzie kazał mi przyjść... dziś się okaże co tam na wizycie i kiedy kolejna.

Koraliczek... nie czytaj głupot w necie.... ja tez tak na poczatku robiłam, czytałam o wszystkich możliwych chorobach w ciąży... i wydawało mi się że wszystko mnie dotyczy, czasem nawet płakałam bo bałam się że coś może być nie tak... a przecież powodu nie miałam... to wszystko przez te cholerne artykuły... mój gin mi też mówił żeby nie czytać w necie bo kobieta tylko niepotrzebnie się stresuje !!!
wiem że masz lęk czy wszystko będzie oki, ale to norma !!!
ja też mam teraz różne myśli, modlę się żeby maleństwo urodziło się zdrowe...mimo to obawa zawsze jest... ale już nic nie czytam, tylko forum :))

będzie dobrze.

pozdrawiam i wszystkim miłego dnia życzę !!!
no właśnie... ta lekarka do której chodziłam zwalała temn smar na cykl bez owulacji. ale zmieniłam lekarkę i zamierzam ją trochę pomęczyć pytaniami. u mnie też jest tak ze co drugi miesiąc kłuje mnie jakby prawy jajnik, lewy nigdy...
Fajnie tu u Was w tym wątku:) kiedyś w Starających się też tak było ale się zmieniło...
Asiunia d*uphaston nie zablokuje owulki, jak również nie podbije tempki jeśli ją mierzysz - co innego luteina...jestem tego przykładem, brałam d*pka i zawsze owulka wystąpiła...poza tym zapytaj się lekarza o clo, czasami dostaje się je, aby mieć lepszy pęcherzyk, a po co marnować cykle...lub na sam początek umów się na monotoring i zobacz co się dzieje u Ciebie...ja wiem tylko jak mam owulkę z lewego jajnika, bo boli, z prawego nigdy nie bolało a właśnie z prawego udało się zajść...troszkę dziwne jest to, że ten "smar" występuje - co na to lekarz????
Koraliczek ty wiesz i my wiemy ze dzidzia ma sie dobrze, prosze cie nie mysl tak bo niepotrzebnie sciagasz negatywna energie na siebie, to tylko badanie kontrolne aby potwierdzic ze wszystko jest w najlepszym porzadku:)
Koraliczku, nie mysl o tym!!!
nie zakładaj, że bedzie cos nie tak!i nie czytaj głupot!
Na pewno bedziesz miała sliczne, zdrowe bobo :DDD
Ana, no własnie tu tak jest. I tak kopnął mnie wielki zaszczyt, że miałam tą wizytę (bo pozno tu przyjechałam i usg połówkowego nie miałam wiec to na te konto). U nich zawsze z założenia jest wszystko dobrze i nawet nie sprawdzają, jak sie na cos skarżysz to mówią, że nic sie nie dzieje, że tak moze byc itp... Po swoich przejsciach juz im tak do konca nie ufam...:/
A jak dzwonisz, ze cos sie zaczeło dziac to na ogól każa Ci jeszcze nie przyjezdzac, czekac... prysznic ...te sprawy. dopiero jak skurcze sa co 3-5min. ale ja sie tak nie dam! Zwariowałabym w domu, a do szpitala mam dobre 40km.( a jesli będą korki?) Wiadomo,ze w takiej sytuacji w szpitalu czujesz sie juz bezpieczniej...
Ajj chyba juz mnie stres przedporodowy dopada:/ jakos dzis mam gorszy dzien...
Wazne, ze mąż juz na promie i jutro bedzie z nami :) A potem ciąg dalszy "formalnosci"...

Ana, a jak Twoje samopoczucie? Czujesz sie juz gotowa? ( o ile mozna byc na to gotową)
Co ile teraz masz wizyty??

Kkasia, nio tylko, ze mamy odwrotnie z tym mieszkaniem - ja potrzebuje mieszkania, a Ty chcesz sie go "pozbyc" :) szkoda, że nie w tym samym miescie.... :)
naczytalam sie glupot bede miala koszmary
dziewczyny umowilam sie dzis na genetyczne badanie na 26 stycznia, boje sie strasznie wiecie? nie chce zeby dziecko bylo chore.. bardzo nie chce, stresuje sie teraz :( 2 tygodnie jeszcze musze poczekac...
Roli, mi potrzebny fachowiec od rynku, bo chciałabym właśnie wynająć swoje i kupić coś większego, ale jakoś mi nie idzie.
Lenka, na pocieszenie, nie ty jedna masz problemy z mieszkaniem ja też. Co do męża to się nie martw, ale przygotuj się na pewno czegoś nie zabrał, ot tacy są mężczyźni. Mój po 5 minutach nie pamięta co miał zrobić :)
LENA... nic się nie martw, na pewno mąż o niczym nie zapomniał :)
gorzej wygląda ta sytuacja z wizytami u lekarza w Norwegii, czemu to już ostatnia wizyta? przecież powinni w ostatnich tyg badać szyjke i obserwować czy się skraca czy jest rozwarcie? widze ze chyba u nas w Polsce opieka ginekologiczna kobiety ciężarnej jest naprawdę na wysokim poziomie...ale nie martw się Kochana, stres nie jest teraz wskazany... jakoś to będzie, a musi być dobrze !!! :)*
dziewczyny przeczytałam coś takiego " JESZCZE jedno jeśli to Hashimoto to pod żadnym pozorem nie mozesz przyjmować Jodu po drugie odpadają preparaty z Jodem typu KELP,algi morskie etc ponieważ przyspieszą proces niszczenia tarczycy." a mi właśnie lekarz przepisał jodid :/ powiedział, że jak będę w ciąży to będzie potrzebny dziecku. Nie wiem czy go brać czy nie, nie chce sobie zaszkodzić:/ bo u mnie to zawsze jest na przekór gdy chce dobrze to jest źle :(
Widzę, ze na tym forum czesto znajdują sie kobiety i pragnące maluszka i szukające pracy...
I jak na razie to pierwsze nam sie bardziej udaje :D
3mam kciuki!
a ja dzis jak tylko moglam sie obijalam i plotkowalam z dziewczynami:) ale za to jutro i piatek bede miala masakre przez to moje dzisiejsze lenistwo:)
cześć dziewczyny ja właśnie wróciłam od endokrynologa i powiedział że nie mam najgorszych wyników, ale z następną IUI lepiej się wstrzymać. Za 2 tygodnie jeszcze czeka mnie sprawdzenie czy ten jedyny pęcherzyk się wchłoną jeśli nie to czeka mnie kłucie;/
i daje sobie spokój na 2-3 miechy. Może to i lepiej muszę odpocząć psychicznie od tego wszystkiego i znaleźć pracę ;/
Ania mi dosyć intensywnie minął, ale zmęczona jestem strasznie po pracy. Dobrze, że to jeszcze kilkanaście dni i idę na l4. Coraz więcej pracy, trudniejsze przypadki i braki w kadrze, bo się pochorowali albo połamali ręce;/ Ehh....:)
do góry