Widok
Ja dzis miałam pierwsza tu i ostatnią ( jak sie dowiedziałam)wizytę w szpitalu. Z maluszkiem wszystko ok, z wodami tez... Niestety nie wiem co z szyjką, bo mnie nie badano (dobrze, że tydz. temu byłam prywatnie).
zapomniałam zapytac ile wazy :/ ale tydz. temu było ok 2500-2600g.
Lekarka mnie trochę wkurzyła, bo stwierdziła, że nie załatwią mi tłumacza do porodu- czym zapewniła mnie położna- bo przeciez nie wiedza na kiedy... Chyba to zwyczajna sciema była. skoro jest taka mozliwosc to ich obowiązek! Muszę jeszcze raz poruszyc ten temat w połozną, bo w karcie ciazy mam jak wół wpisane, że potrzebuje tłumacza!
takze mam dzis trochę nerwa...
do tego doszły"cenne"rady szwgierki, która wszystko wie najlepiej i pewna głupia sprawa "sankowa"...
Mój mąz wraca juz z Polski i własnie oprócz rzeczy dla naszego synka (+nasze wspolne i moje, bo mamy tu naprawde tylko niezbedny "zestaw") wiezie ...sanki dla siostrzenca, bo babcia z wujkiem (jego bratem) zrobili mu taki prezent urodzinowy.... Obawiam sie wiec, że mąz połowy rzeczy "zapomniał" :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej hej :)
a mi minął dzień w miare ok, byłam na spacerku, po drodze wpadłam do mamuśki na kawke :) trochę pogadałyśmy, kupiła mi do nowego gniazdka super kołdrę z pościelą a do sypialni przepiękną firankę. :)))
Dziś kurier przywiózł wanienkę ze stojakiem... także chyba już wszystko mam dla małej :)
a tak poza tym ok, czuję się dobrze, jutro wizyta- 38 tydzień :D ahh jak ten czas leci....
ja niestety też nie pomogę w kwestii wymeldowania:(
Jak Wam dziś minął dzień? ja tak po pupie dostałam dziś w pracy,że pewnie prolaktyna mi skoczyła do granic możliwości:( na dodatek się podziębiłam:( a w piątek lub sobotę ma być owu (zobaczymy na monitoringu)..oby przez dwa dni mi przeszło..
kkasia1 nie jestem posrednikiem ale kilku moich znajomych mialo mieszkania do wynajecia i czesto gesto cos slysze a takze znam dobrego posrednika jak bys chciala to dam ci dane na priva
Hej Dziewczyny :)

Koraliczek... ja też raczej w kwestii wymeldowania nie pomogę- nie bardzo się orientuję jak to wygląda w polskim prawie :-/

Jeśli chodzi o mój brzucholek, to powiem szczerze że nie jest wielki jak na końcówkę... praktycznie taki jak na ostatniej fotce, no troszkę większy... czuję tylko że mała się powiększyła bo jak się rozciąga to mega wielkie góry i pagórki na brzuchu się robią ;P
a sam brzuszek raczej należy do małych... jak tak porównuje inne kobiety.
Jak mąż mi trzaśnie aktualną fote to dodam :D dziś ma służbę więc jak coś to jutro ;P

pozdrawiam buziaki :**
roli - dziękuję :)
no cóż ja na Forum nowa nie jestem... z 7 lat tu siedzę. najpierw na Weselniku, teraz tu, 3 lata na Rodzince.
Koraliczek... miałam robione badania rezerwy jajeczek, hormony - wyszło, że jajeczka ok, progesteron za mały. Poza tym prolaktyna po obciązeniu lekuchno podwyższona (5-10 jednostek= brałam bromek ,ale odstawiłam, bo mega źle się czułam), i lekarka nie kazała się nią przejmować.
zawsze miałam bardzo regularne cykle, tylko właśnie jeden był z krwią a drugi z wydzieliną przypominającą smar.
Roli, a ty jesteś posrednikiem, bo może mi pomożesz :).

Koralik, z tego co tu jest napisane to chyba najpierw rozwód http://www.prawo-porady.pl/artykuly,wymeldowanie-bylego-malzonka-z-mieszkania,172.html
Lena czyli nie pomoge:( ale mam nadzieje ze cos fajnego znajdziecie:)
Koraliczku, ja w tej sprawie nie pomogę, bo kompletnie sie nie znam :/
Roli, szukamy mieszkania w Norwegii, dokladniej między Oslo a lotniskiem Gardermoen :)
wiecie no u mnie jest patowa sytuacja ale napisze jutro bo dzis jestem u mamy wlasnie i nie chce zeby czytala co pisze... ale rekoczynow JESZCZE nie ma...
Koraliczek a jak uciazliwa jest ta osoba? bo moze za kazdym razem wzywac policje zeby spisywala to moze pozniej dostanie nakaz sadowy o opuszczeniu lokalu chociaz nie wiem czy tak sie robi, moze podpytaj na policji albo w urzedzie
no a w jaki sposob mozna sie takiej osoby pozbyc wiecie moze?? wymiana zamkow sprawy nie zalatwi...
Ja tez witam nowe forumki:)
Koraliczek ja slyszalam ze jak osoba nie przebywa w mieszkaniu 3 miesiace to mozna ja wymeldowac ale z drugiej strony zastanawiam sie jak to udowodnic ze ktos juz np 4 miesiace tam nie mieszka, Lena a gdzie szukasz mieszkanka? Przez posrednika tez?
Ja od dzisiaj na d*phastonie jestem, mozliwe ze w sobotre bede widziala moje gina a jak nie to za tydzien dopiero,
Bombelkowa twoj watek byl szczesliwy dla mnie takze jak wszystko bedzie dobrze z fasolka to chyba zaloze watek specjalnie dla ciebie zeby szczescie wrocilo:)
moja ciotka wymeldowała swojego byłego męża jak on przebywał za granicą, ale dokładnie szczegółów nie znam.
Koraliczek jeśli twój ojciec nie przebywa w tym mieszkaniu to tak, będzie przychodzić osoba i sprawdzać czy przebywa on w mieszkaniu czy nie.
Nie może, on sam musi się wymeldować. Takie u nas jest prawo.
Ja ide 26 stycznia i wezmę wtedy l4 z pracy. Coraz cięższe przypadki mi się trafiają w szpitalu- teraz mam np. pana 120kg po amputacji uda, który nie chodził o protezie od jakiegoś roku:) Fakt- facet mega pozytywny, sympatyczny i sprawny jak na swoją wage.Ale..nie chce mi się już tak szczerze:))
Aszi zachcianek jako takich nie mam serce, ale jak juz to mam czasem ochote na "niezdrowe żarcie" typu jakis chamburger albo cus...
nie przytyłam, właściwie to schudłam hehe :) brzucha nie widac bo oponka na brzuszku jest ale czuje takie cos dziwne pod pepkiem :P :)
Wizytke mam dopiero 6 lutego ale ide jutro do przychodni sie zapisac na badania prenatalne, pewnie dadza mi termin na za tydzien albo za dwa.. :)
juz sie nie moge doczekac :)
nie wiem czy sie orientujecie w przepisach mianowicie potrzebuje rady , czy jezeli np mieszkanie jest mojej mamy ale ojciec jest tu zameldowany to moze go wyrzucic???
Koraliczek a jak z Twoimi zachciankami- masz jakieś ?? Kiedy masz kolejną wizytę? I w ogóle przytyłaś już coś? Ja póki co przybrałam 1 kg:)
Ana Ty juz chyba masz mega brzuch co? wrzuc zdjecie :)
a jak rozstepy? pokazuja sie?
do góry