Widok
Koralik, jak masz już 12 tydzień i jeden dzien, to zaczęłaś 13 tydzień.
trymestry są trzy jak sama nazwa wskazuje, więc jak skończysz 3 msc (12 tydzień, a zaczniesz 13nasty) to masz już 2 trymestr.
1 trymestr (1-3 msc)
2 trymestr (3-6msc)
3 trymestr (6-9 msc)
Tak mi się wydaje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny powiedzcie mi, kiedy sie zaczyna 2 trymestr po ukonczeniu ktorego tygodnia? jak mam np 12 tydzien i 1 dzien to juz jest 2 trymestr czy dopiero 13 tydzien i 1 dzien to jest 2 trymestr?... jezeli jutro mi sie zacznie 12 tydzien to to jest ostatni z pierwszego trymestru? zgupiałam :(
No hej, roli, a wiesz, że ja miałam tak samo? i mówiłam " nie nie zrobie testu nie ma mowy..." a okresu nie ma i nie ma.. zrobiłam a tam 2 krechy... co prawda tak blade ze szok no ale 2 krechy i to sporo po terminie...
kciuki zacisniete...
Roli i jak ?? robiłaś teścik ? :)
roli - trzymamy kciuki za testowanie! :)
roli to zrób test... już pokaże :) może jest bobo? :)
Ana fajna masz mame, moja mama tez mi okna pucowala na glanz po remoncie i zastanawiam sie moze te nasze mamuski tak lubia okna myc:) nawet ostatnio znowu sie zaoferowala do okien, chyba musi to lubic:)

a teraz z innej beczki,
jak tu sie nie wkrecac powiedzcie, okresu juz 2 dni nie ma, piersi powiekszone i bolesne, temp 37.1, brzuch pobolewa czasami, jak na okres, placzliwosc(ale to normalaka czesto tak mam) boje sie rozczarowac i czekam na okres chociaz tak bardzo bym chciala te 2 kreski i znow rycze
cześc dziewczynki :)

naprawdę bardzo cieszę z nowego domku, ale póki nie będzie wszytsko skończone to nie mam możliwości się tam przenieść, bo w tym tyg jeszcze 2 ekipy wpadają stolarze i gościu od mebli. Poza tym jeszcze jest brudno jak to po budowie... no ale mamusia już mi okna na glanz pomyła i łazienkę na górze na tip top :)
myślę że jeszcze z tydz i się wprowadzimy :)a malutka niech spokojnie sobie czeka w brzuszku mamy ;)

a co u Was?
Ana fajnie rok Ci sie rozpoczyna, dzieciatko, nowy domek:)
Ana sadze ze byloby Ci latwiej z dzieciatkiem przy piersi robic te ostatnie poprawki juz w nowym domu niz z wielkim brzuchem :P jak dom gotowy to sie tam przeniescie a ostatnie rzeczy zrobcie juz mieszkajac tam bedziesz spokojniejsza ;p
Hej Hej :)
ja jeszcze w domku ,nie na porodówce... i oby jak najdlużej :)
nie miałam jakoś czasu posiedzieć na necie.
Na razie nic mnie nie bierze, odpukać ;P
staram się w miarę oszczędzać żeby nie przyspieszyć akcji poród :)
bo jeszcze się nie przeprowadziliśmy do domku :/ no ale mam nadzieję że w przyszły weekend się uda :)) oby !!! jeszcze stolarze mają nam drzwi dokończyć, mąż z teściem prąd no i chyba tyle... a mama mi posprząta, dziś myje okna żeby przed mrozem zdążyć ;)
troszkę się stresuję że się roboty opóźnią i nie zdążymy na czas... a ja bardzo chcę już Niunię przywieźć ze szpitala do nowego gniazdka :)
łóżeczko już mam w nowym domku, na razie w pudle i mam ogromną nadzieję że już tutaj nie będę musiała go rozkładać !!
a poza tym po staremu :)

pozdrowionka dla wszystkich :))
bobmelkowa, poprzedni wateczek zalozyl basieniaczek, no i w tym samym watku urodzila :) a ja sie zobowiazalam ja zastapic no i bach mam fasolinke :) no juz nie fasolinka bo ponad 3 cm :P i ma odnóża :P :P
Wiec ten watek musi byc Twoj :P no i niech sie zobowiaze jeszcze roli to bedzie komplecik :D
@ się nie pojawił..
A nie wiedziałam, że założenie wątku zoobliguje, aczkolwiek miłoby było Was ( i siebie) nie zawieść...

Spokojnej nocy!
Koralik, no właśnie się zastanawiam nad tym:))
Bombelkowa trzymam kciuki za Ciebie i siebie:)
kkasia1 no ana pewnie na porodowce hihi :)
Ale ty będziesz miała prześlicznego dzidziusia :))

Bombelkowa, no założenie wątku do czegoś obliguje ;). Czy twoja @ się pojawiła?

Gdzie Ana?:)))
no właśnie :) wątek należy do Ciebie :)
ja wróciłam od cioci :) fajnie było :) tak ciepło i gościnnie :) oh.. ona to ma pieekny nowy dom, nie to co my....
Bombelkowo więc teraz to Twój wątek i niech 2 krechami na teście się zakończy - trzymam kciuki:)
do góry