Widok
Troszkę z innej beczki. Chciałbym poradzić się osób mieszkających w okolicy osiedla cztery pory roku. Przymierzam się do kupna mieszkania i spodobało mi się jedno na ulicy piłkarskiej a chciałbym wiedzieć jak jest w okolicy ze sklepami (np. apteka mięsny), gdzie najbliższe sklepy do większych zakupów,przedszkole, czy szkoła, czy jest gdzie spacerować z dzieckiem i pieskiem. Jak z wydostaniem się z tej dzielnicy w stronę Gdańska. Będę wdzięczna za opinie
iwonka - na osiedlu sa dwa male sklepy takie spozywczo-przemyslowe, na nowym osiedlu ktore jest tuz obok bedzie tego wiecej plus bedzie jeszcze stokrotka. Nie wiem co konkretnie ale lokali uslugowych tam jest wiecej. Apteka jest na Swietokrzyskiej chyba najblizsza, wiec kawalek ale nie az tak daleko, no nie wiem ze 2 km. z wiekszych sklepow to hmm na Kowalach jest Biedronka, na Oruni Lidl, Bomi i Pasaz handlowy, na Orunie mozna zjechac autobusem z osiedla z tym ze on jezdzi nie za czesto. Z hipermarketow to najblizej Tesco a w druga str Auchan. Przedszkola na osiedlu sa dwa,prywatne oczywiscie. Szkola jest niedalko. Na spacery osiedle idealne, jest gdzie spacerowac z psem i z wozkiem :) Z komunikacja miejsaka gorzej. Jezdza dwa autobusy - jeden z oruni, jeden z Glownego, 113 i 213, spojrz sobie na rozklady, one jezdza chyba co godzine, wiec raczej bez autka to stad ani rusz :)
Pochodzę z małego cichego miasteczka, a od pęciu lat mieszkam na przymorzu, chcielibyśmy się przenieść na spokojniejszą dzielnicę, ale boję się że tu jednak mam wszystko pod ręką, przychodnie lekarzy, zakupy itd. Mam do dyspozycji samochód, więc myślę że to nie problem, chociaż wolę uniknąć stania w korkach. Mamy zamiar jutro zrobić sobie wycieczkę na to osiedlę, zobaczymy czy to będzie miłość od pierwszego wejrzenia :-)
Witam... jak juz kolezanka Rózyczka napisała... buduje sie nam tutaj STOKROTKA.. a wiec... wiekszy sklep powstaje ze ta powiem pod nosem... ;D
osiedle ludzi młodych, duzo dzieci co za tym idzie mam z wozkami ;D
mi sie osobiscie mieszkanie tutaj podoba... chociaz przyjechalam tu z centrum innego miasta, jestem zadowolona :D
Mieszkam nawet niedaleko piłkarskiej ;D
osiedle ludzi młodych, duzo dzieci co za tym idzie mam z wozkami ;D
mi sie osobiscie mieszkanie tutaj podoba... chociaz przyjechalam tu z centrum innego miasta, jestem zadowolona :D
Mieszkam nawet niedaleko piłkarskiej ;D
:)
moja Patrycja 2 tygodnie temu skonczyla 3 miesiace :)
dziewczyny, co myslicie o spacerach w taka pogode jak dzis?
waham sie jesli chodzi o dluzsze wyjscia, ale mam psa i czasami szybciej jest mi zawinac Małą w chuste i szybko smignac wkolo bloku, niz czekac az twardo zasnie, zeby moc wyjsc z psem sama.
dziewczyny, co myslicie o spacerach w taka pogode jak dzis?
waham sie jesli chodzi o dluzsze wyjscia, ale mam psa i czasami szybciej jest mi zawinac Małą w chuste i szybko smignac wkolo bloku, niz czekac az twardo zasnie, zeby moc wyjsc z psem sama.
Czesc. :)
Ja na NASZYM osiedlu nie spacerowałam już dawno... samej mi sie nie chce a pozatym to co dzieje sie za oknem zaczyna doprowadzac mnie do szału... ;]
No wiec poczekam az sie wyprowadze... bedzie ciepło to sobie pospaceruje ;]
Chyba naprawde wole ogladac wystawy sklepowe niz samotnie tułac sie miedzy blokami. ;]
Ja na NASZYM osiedlu nie spacerowałam już dawno... samej mi sie nie chce a pozatym to co dzieje sie za oknem zaczyna doprowadzac mnie do szału... ;]
No wiec poczekam az sie wyprowadze... bedzie ciepło to sobie pospaceruje ;]
Chyba naprawde wole ogladac wystawy sklepowe niz samotnie tułac sie miedzy blokami. ;]
chyba nie bedzie potrzeby hihihihi, my mamy 2 kwiaciarnie, apteke, 3 przedszkola, z 8 sklepow, wypożyczalnie dvd.kawiarnie..... 2 pizzerie ;p hehehe kowale to centrum ;D buehehehhe
ale nic to bo na jesieni na szadolkach bedzie komplesk sklepów, piotr i pawel, jakies inne jeszcze ;p
no i po nowym roku w tamtej okolicy tez cerfur ma sie otworzyć czy inny hiper.
ale nic to bo na jesieni na szadolkach bedzie komplesk sklepów, piotr i pawel, jakies inne jeszcze ;p
no i po nowym roku w tamtej okolicy tez cerfur ma sie otworzyć czy inny hiper.
Mam nadzieje ze za niedługi czas bedzie tramwaj na Nowej Łodzkiej a przy okazji "okrezna" linia autobusowa: Petla NŁ-Swietokrzyska/Guderskiego-Kowale-Nowy Horyzont-4Pory -Pętla, oczywiscie pod warunkiem ze dobuduja łącznik miedzy Ofiar Grudnia (NH) a Zeusa (Kowale).
Niedawno czytałem że na Ofiar Grudnia ma powstac jakies nowe osiedle (nie pamietam nazwy, bodaj Pastelowe) wiec z czasem osiedla zrosna sie pewnie w jedna calosc.
Niestety dla Kowalan oznacza to tez znacznie wiekszy ruch na Zeusa osob z NH i 4PR skrajacacych sobie droge do obwodnicy
Niedawno czytałem że na Ofiar Grudnia ma powstac jakies nowe osiedle (nie pamietam nazwy, bodaj Pastelowe) wiec z czasem osiedla zrosna sie pewnie w jedna calosc.
Niestety dla Kowalan oznacza to tez znacznie wiekszy ruch na Zeusa osob z NH i 4PR skrajacacych sobie droge do obwodnicy
Hej.
Wybaczcie, że się wtrące, miało mnie nie być już na CPR no ale cóż, zrządzenie losu. Póki co nadal spaceruje z synkiem mym miedzy blokami chodząc pod wiatr i z wiatrem. ;]
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bynajmniej pranie szybko schnie ;]
Ostatnio stwierdziłam, że pobyt na placu zabaw wcale nie jest taki zły, zwłaszcza, że są na nim bardzo komunikatywne mamy z dziećmi. Co prawde nie zawieram jakiś głebszych znajomości ale fajnie jest mieć z kim porozmawiać kiedy pociechy siedzą w piaskownicy. :)
Co do stokrotki, wlasnie siedzac na placu rozmawialam z jednym tatusiem ktory był z corcia, że stokrotka ma byc otwarta 21 kwietnia. Wie to bo wraz z żoną będą otwierać sklep z rzeczami dla dzieci. :)
Wybaczcie, że się wtrące, miało mnie nie być już na CPR no ale cóż, zrządzenie losu. Póki co nadal spaceruje z synkiem mym miedzy blokami chodząc pod wiatr i z wiatrem. ;]
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bynajmniej pranie szybko schnie ;]
Ostatnio stwierdziłam, że pobyt na placu zabaw wcale nie jest taki zły, zwłaszcza, że są na nim bardzo komunikatywne mamy z dziećmi. Co prawde nie zawieram jakiś głebszych znajomości ale fajnie jest mieć z kim porozmawiać kiedy pociechy siedzą w piaskownicy. :)
Co do stokrotki, wlasnie siedzac na placu rozmawialam z jednym tatusiem ktory był z corcia, że stokrotka ma byc otwarta 21 kwietnia. Wie to bo wraz z żoną będą otwierać sklep z rzeczami dla dzieci. :)