Widok

Campus - jak zwrócić wadliwe buty?

Sprawa, z którą się zwracam do Was drodzy forumowicze dotyczy niemożności zwrotu butów zakupionych w Campusie. Buty trekkingowe zostały zakupione kilka tygodni temu w "normalnej" cenie (bez promocji czy rabatów). Z definicji buty trekkingowe mają chronić przed wilgocią (system Vapor-tex) i chłodem oraz mają służyć do chodzenia po trudnych terenach. Po pierwszym ich założeniu okazało się, że buty nie chronią przed chłodem i pomimo ciepłych skarpet i bezdeszczowej pogody(nie wspominając o śniegu, którego w tym roku nie ma) jest w nich bardzo zimno (to tak jakby mieć sandały na nogach). Wraz z paragonem buty zostały oddane do sklepu, gdzie po 2-ch tygodniach miała zapaść decyzja z centrali dot. wymiany butów lub zwrotu kosztów.
Reklamacji nie przyjęto tłumacząc, że wszystko jest w porządku.
Drugi raz powtórzono procedurę oddania obuwia, żądając tym razem
zwrotu kosztów, a reklamacja po raz kolejny została odrzucona przez
centralę Campusa.
Proszę mi powiedzieć jak mogę dowieść swej racji i odzyskać pieniądze? Nie potrzebuje takich butów, chce je oddać. Mam oryginalne pudełko, buty były tylko raz ubrane. Z prawnego punktu widzenia, zakupiony produkt nie spełnia warunków umowy ( buty miały chronić przed chłodem, a nie mają tej cechy), lecz sklep najzwyczajniej mnie zbywa!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musisz sie powołać na prawo konsumenta, a buty musza ci oddac gdyz nie spełniaja twoich oczekiwań oraz nie sa zgodne z opisem. Powodzenia
Tutaj bedzie mały problem ,ponieważ jeżeli konkretny sklep nie wyraża zgody na zwrot towaru to nie wygrasz. Zwrot towaru to tylko dobra wola danej firmy, żaden przepis tego nie narzuca. W sprzedaży wysyłkowej jest inaczej.Jeśli buty były już ubrane to obowiązuje reklamacja a nie niezgodność towaru z umową,a to,że buty nie spełniają warunków jakie zapewnił producent to inna sprawa. Przede wszystkim potrzebna byłaby ekspertyza od jakiegoś speca od obuwia ale takich raczej mało.Trudno będzie udowodnić,że w danym bucie jest zimno sama rozumiesz to odczucie subiektywne.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (9 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

jaki krem na noc +30 ?? (215 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

do góry