Widok

Cegly na scianach?????

Czy ktos ma moze cegly w mieszkaniu na scianie?

Jak sie sprawdzaja jak wygladaja? Caly czas mysle o nich bo bardzo mi sie podobaja ale nie wiem jak by to wyszlo :) tzn planuje je umiescic na scianie gdzie by byl aneks kuchenny w kolorze bialym plus drewniany blat(prawdopodobnie)

Moze ktos tak widzial u kogos albo sam tak ma?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ssabinka tez sobie wymyśliłam coś takiego !:) jak dla mnie wygląda świetnie, podeśle Ci linka do spr architekta
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki:) ale raczej nie bede miala kasy juz na architekta:) ja tez mam duzo pomyslow moj ojciec tez co bedzie robic nam mieszkanko ma mnostwo super pomyslow ale on chyba nie widzic w kuchni cegly a u siebie ja chce w korytarzu:P
image
image
ona właśnie miała na korytarzu i jedna ścianę w pokoju, wygląda fajnie, łatwo się kładzie, jedyny minus to cena i kurz który ciężko się ściera ;/
image
a jaka cene widzialas? mowisz tez o takich plytkach (ceglano podobnych)?
image
image
tak, http://gazetki.leroymerlin.pl/3108_0410/ cena za metr ok 50 zl w promocji
image
ale wy mowicie o cegle? czy piaskowcu/kamieniu, a może o klinkierze?
moj znajomy ma na jednej scianie cegly i od dolu podswietlane halogenami wyglada naprawde zaje..... :)
sam wyglad mysle ze bedzie ladnie
jezeli zwykla cegla (a nawet piaskowiec) to srednio na jeża sprawdzi sie na scianie kuchennej, bo nieraz cos prysnie przy przygotowywaniu potraw i z kafelek ciezko zmyc a co dopiero z chropowatej "suchej" powierzchni,
jednak jezeli mialby byc to klinkier (taki kafelek ceglany moze byc na polysk) to juz sie sprawdzi,

kolega ma 2 sciany w salonie w cegle(bez tynku) i wyglada bardzo fajnie ,tylko trzeba dobrac reszte zeby sie nie gryzlo (co nie jest trudne)
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57595,7499663,Co_nad_blat_.html?i=3
ja widziałam salon ,w którym sciana z kominkiem była w cegle bez tynku. super !!!
myslalam o tych http://allegro.pl/stara-cegla-plytki-z-cegly-plytka-kominek-i1825284315.html jaki kolor kanapy by dopasowac?
image
image
Też uwielbiam cegłę i w nowym domu chcemy ją położyć na ścianie za kominkiem wolnostojącym, tzw. kozą. Z doborem mebli raczej nie będę miała problemu, myślę że pasuje większość kolorów i faktur, ale większy kłopot będzie z pozostałymi ścianami w salonie - na jaki kolor je pomalować? Cegłę chciałabym w odcieniu mniej więcej takim jak z linku Ssabinki, taką a'la rustykalną. Na razie pasuje mi tylko biel.
image
dlatego myslalam o bialej kuchni:) do tego stol drewniany jasne fotele. Podobaja mi sie szarosci na scianach ale chyba nie pasuja?? chyba predzej bez? kanape chcialam szara ale jakos tego nie widze moze macie jakies pomysly?
image
image
mi sie wydaje że pomieszczenie z takimi ścianami jest "zimne". Co innego jak to nie jest większa ściana albo są jakieś ocieplające dodatki, ale ogólnie taka ściana sprawia wrażenie chłodu, przynajmniej ja tak mam, ale bardzo mi sie to wizualnie podoba
mi sie wlasnie wydaje ze bedzie przytulniej:P przynajmniej przy bardzo nowoczesnych meblach kuchennych. Chcialam szklo ale wlasnie z nim wydaje mi sie chlodno, ale jeszcze sama nie wiem co i jak bedzie :)
image
image
kolezanka ma w salonie na okolo kominka takie cegly mowi ze koszmarnie sie ta sprzata restza scian w kolorze kosci sloniowej
my na nowym mieszkaniu mamy cegle - naturalna po prostu odslonilismy sciane (stara kamienica), co do kladzenia w kuchni to jak najbardziej polecam np pomalowanie na biało farna olejna/zmywalna na bialo, naturalna jednak strasznie sie brudzi przy gotowaniu i trzeba przy kuchence polozyc jeszcze jakies zabezpieczenie np. szklo. Ja osobiscie postaralabym sie o cegle rozbiurkowa i ja powycinac na cienkie jakby płytki - efekt świetny, "gotowce" wogole mi sie nie podobaja, jak dla mnie wyglada strasznie sztucznie....

taka robie w sypialni, sciana tez zostala oczyszczona z tynku :)

image

Uploaded with ImageShack.us
Ninuska chcesz kluska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kanapa np taka przytlumiona zielen, , czerwien/bordo ale nie oczojebna tylko taka przytlumiona,brąz

sciany to mysle ze cieple odcienie bieli,kremy ,wlasnie kosc sloniowa, jakies jasne morelowe czy takie, bo cegla pochlania swiatlo wiec zeby tez rozswietlic jej otoczenie.

ale dalej uwazam ze gola cegla w kuchni to koszmar do sprzatania, chyba ze ja jeszcze polakierujesz na polysk (bo tak tez chyba mozna) ale to tez zmieni efekt wizualny,

tam na linku z czterech katow jest wysoki cokół blatu ale przy blacie drewnianym to juz nie bedzie wygladac, chyba ze sie cos udaloby dobrac - nie wiem co jest dostepne,

chyba ze szyba ze jakas roletka sciagana podczas pichcenia a jak konczysz to sobie ja zwijasz i masz cegle... zawsze cos mozna pokombinowac,
Ja mam w cegle ściane wokół kominka , nie całą , ale spory kawałek. Wykorzystaliśmy starą cegłę rozbiórkową, i efekt na zadowolił w 100% , wyglada tak jak chcieliśmy.Zadne cegło podobne klinkiery nie wchodziły w grę. U nas została w naturalnym kolorze, chcoiaż czasem się zastanawiam czy nie przemalować na biało.
W kuchni byłoby nieco gorzej bo faktycznie coś się zachalapie i plamy zostaną , a cegła wchłania ... być może pomalownie farbą by temu zaradziło, ale nie malowałabym olejną tylko normalną akrylowa do scian ale wersja zmywalna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Ja również polecam cegły na ścianę. Mamy je w kuchni, jesteśmy bardzo zadowoleni :) kupowaliśmy w firmie retrocegla.pl :)
Ja mam na jednej ścianie w kuchni i między blatem a szafkami. Nawet koło płyty indukcyjnej nie mam potrzeby zamontowania szyby ochronnej. Wszystko idzie zmyć. Oczywiście mamy je zaimpregnowane. Cegła nazywa się milano biała:) Jestem zadowolona.

Inne tematy z forum Remont - porady

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Osuszanie budynku po zalaniu (4 odpowiedzi)

Kochani jak długo trwa osuszanie mieszkania po totalnym zalaniu. I jak najlepiej i najskuteczniej...

Meble ogrodowe z surowego drewna (7 odpowiedzi)

Właśnie zakupiłem meble ogrodowe z surowego chyba sosnowego drewna. Pewnie wypadałoby je czymś...

do góry