Widok

Cekolowanie

Witam. Chciałbym dowiedzieć się w jakich cenach jest cekolowanie ścian, kompletnie nie mam w tej branży pojęcia, chodzi o to że mam bardzo nierowne sciany i chcialbym to wszystko ogarnac. Do zrobienia bylyby dwa pokoje (jeden ok 18 m2, drugi ok 10 m2), lazienka (4 m2) WC (2 m2) i kuchnia (8 m2).
Chodzi od razu o wymalowanie. Na co zwracac uwage, jakie sa ceny? Prosze o informacje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,moj maz zajmuje sie remontami,za metr kw. podwojnego cekolowania z podwojnum malowaniem bierze 17zl .Jezeli bedzie Pan zainteresowany prosze o kontakt tel 519-891-632
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej niech robi za 10zł.m2.Jak w Irlandi ,nasi pojechali ceny poszły w dól (zepsuli rynek jak to właśnie czyni pani mąż)i po kilku miesiącach pracy zabrakło,lub się poprostu nieopłacało.Proszę to naprawdę przemyśleć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
To za ile powinien robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Micho...cekolowaniem nie wyrównuje się ścian!!! poczytaj sobie o tym....jest dużo informacji w necie na ten temat....cekolowaniem niweluje sie drobne nierówności ale głównie wygładza się ściany...a do wyrównywania służą inne produkty..to tak tylko na marginesie...Jeżeli będziesz brał fachowca to wyraźnie mu zaznacz, że chcesz wyrównać ściany a nie tylko ich wycekolowania!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja odnośnie cekolowania dolanczam sie do kolego ktory pisze ze cekolowanie a rownanie ścian to dwie odrebne sprawy.A i jeszcze jak ktoś szpachluje za 17 za metr z malowaniem to chcialbym tą prace zobaczyć!!!Tu uwazaj warto sprawdzic goscia i jego wykonanie.Ja wykonuje te prace na bardzo wysokim poziomie ale nie za 17 zl!Bo będziesz poprostu mial zrobione to za te pieniądze!Jak co zapraszam posiadam referencje ale nie jestem tani.Robie raz a dobrze.508-463-778.zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
17 pln.... Dobre.
Dla mnie 17 zeta z malowaniem to tez troche malo. Ja placilam 15 zl za cekolowanie i 8 zl za malowanie. Efekty pracy fachowca mnie zadowlaja, moge szczerze polecic: Andrzej 88 777 33 03
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie ze nie jest na miejscu oskarzanie kogos ze bierze 17zl to znaczy ze robi to zle.Maz m,a bardzo duzo zadowolonych klientow a jak ktos chce placic wiecej jego sprawa

image
To jest psucie rynku moja droga. Poza tym trzeba być frajerem żeby brać tak mało kasy za taką ciężką robotę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Frajerem?, jaka jest Pańska stawka za cekolowanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bart napisał(a):

Poza tym trzeba być frajerem
>
A co boi sie Pan konkurencji,frajerem to jest Pan nie szanujac ludzi!!!!!!!!!!Wspolczoje pańskim klientom!!!

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie boje się konkurencji ponieważ się tym nie zajmuje. Wiem jednak jakie są ceny na rynku. Samo cekolowanie to koszt 20 zł minimum, plus malowanie dwukrotne to minimum 8 zł. Suma wychodzi 28 zł, a to i tak jest bardzo niska stawka. Niektórzy fachowcy biorą nawet 25 zł za cekolowanie i 12 zł za malowanie. trzeba jeszcze pamiętać o tym, że do tego trzeba powierzchnię jeszcze zagruntować. Więc ten kto bierze za taką pracę 17 zł jest FRAJEREM!!!
Wygłaszanie swojego zdania nie ma nic wspólnego z brakiem poszanowania dla ludzi. Na przyszłość proponuję przemyśleć swoje wypowiedzi i się nie kompromitować....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
bart...no cóż...twoje nazywanie kogoś "frajerem" na pewno nie jest obrazliwe bo tylko inwektywy płynace od kogoś wartosciowego moga obrażać a ty niestety do nich sie nie zaliczasz...jeżeli tak bardzo cenisz sobie wolnośc słowa to wiedz, że w dyscyplinie jaka jest wykonywanie prac remontowych jest też wolnosc cen...i nic tobie do tego co kto i ile za co bierze..jego cyrk jego małpy..ichwała takim co obniżaja cenę..to sie nazywa wolna konkurencja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie znasz mnie i nie wiesz czy jestem osobą wartościową, więc proszę o przymknięcie się. Co do drugiej części wypowiedzi - nie masz pojęcia o czym piszesz...
Wracając do cekolowania. Mam radę dla Wszystkich tych co chcą wynająć budowlańca. Proszę poprosić o pokazanie realizacji. To na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
przeczytałem cały wątek i to co głównie z niego wynika to to że bart to zwykły burak, wystarczyło napisać jaka jest cena którą zapłacił , czy za którą wykonałby tą pracę - obrażanie innych jest zupełnie zbędne.

Jeśli chodzi o cekolowanie + malowanie - na początku roku płaciłem 18-20zł/m2, była to standradowa stawka ale słyszałem że ceny podskoczyły na wiosnę - samo malowanie to było 10/m2 , cekolowanie nie wiem.
Pocieszające jest to że koniunktura na zimę spada i są ekipy które zaczynają narzekać na brak roboty.
Aktualnie chyba nie warto płacić wiecej niż 20zł/m2(cekolowanie + malowanie).
Co do równania to są jakieś zaprawy gipsowe np goldband , nastepnie cekol i malowanie, w praktyce to jak tynkowanie. Na równaniem ścian zastanów się, czasami cekol wystarczy (chyba że burzysz jakieś działówki itp). Jeśli chcesz rówać sufity to rozważ z płyt gk o ile możesz sobie pozwolic na obnizenie pomieszczenia - będzie taniej i lepiej (lustro).

pozdr
Na początek info: Tak, jak zaznaczylem, kompletnie nie mam pojęcia, chciałbym po prostu zedrzeć stare tapety i mieć ładne równe ściany, nigdy remontami nie musiałem się zajmować więc proszę o zrozumienie :-)

Nie chciałem wywoływać tu kłótni, ale dziękuję za informacje.
Jeżeli macie osobę godną polecenia, która dobrze wyrówna ściany i najlepiej - od razu je wymaluje ( przy okazji, jakie farby polecacie ? ) to proszę o namiary oraz ceny.

Pozdrawiam serdecznie, Robert.
Panie klient. Chyba przeczytałeś mało uważnie ponieważ ja nigdy nie pisałem, że ileś tam za to zapłaciłem ani, że wykonuje takie prace. Teraz to Ty mnie obrażasz pisząc, że jestem burakiem.
Z tekstu który napisałeś wynika, że jesteś gościem z szarymi komórkami więc pewnie się domyślasz jak bardzo mnie interesuje to co masz do powiedzenia.

Robert. Tu jest numer do mojego zaufanego kolegi który robi to naprawdę na wysokim poziomie - Krzysztof 514436575. Wyrównywanie ścian i malowanie. Ceny sobie dogadacie, ale na pewno nie bierze 17 pln... :)
Jeżeli chodzi o farby to polecam :Flugger, Tikurilla, Beckers, Benjamin Moore.
Te farby nie są tanie, ale jak stawiasz na jakość to bardzo polecam. Odradzam polskich producentów typu: śnieżka, cieszynka i inne tego typu badziewia. Co do Duluxa i Dekorala zdania są podzielone także nie zabieram głosu.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Bart...jeżeli ktos nazwał cię burakiem to nie obrażaj się za to, ze ktoś nazywa rzeczy po imieniu...i dobra rada dla ciebie..nie oceniaj bo zostaniesz oceniony...a i chyba nie chce mi się z toba gadać.
Ja nazwałem rzeczy po imieniu nazywając gościa frajerem. Co Ty na to Sherloku?
Odzywka "nie chce mi się z Tobą gadać"? To jest tekst na poziomie.... Albo umysł na poziomie trzynastolatka, albo za dużo polskich filmów sensacyjnych kolego się naoglądałeś.
bart: Dzięki za porady i namiary na fachowca.
Nie ma problemu. W razie jakichkolwiek pytań pisz śmiało.
Pozdrawiam
witam polecilbym panu firme "mps-rem" to ekipa 3 mlodych ludzi ktorzy szybko i solidnie wykonuja swoja prace w cenach konkurencyjnych pozdrawiam Kontakt 798-83-39-39
Firma, która cekolowała u mnie: http://www.renovate.com.pl/
Sympatyczny szef, niedrogo, a z usługi jestem zadowolona. Malowaniem tez się zajmują. A co do farb, bezkonkurencyjne są emalie akrylowe Nobiles. Szybko schną, pięknie kryją. Jestem w trakcie remontu mieszkania, więc na bieżąco mnie te sprawy interesują. Pozdrawiam.

image

image
Dotik: Można prosić o stawki? Szukam solidnej, ale oczywiście taniej firmy.
O rany jak ktoś mógł barta nazwać burakiem. Przecież to obraza dla tych warzyw...
WŁAŚNIE DZIEKI TAKIM JAK TY POLACY SIEDZĄ W DOMU I DŁUBIĄ W DU...BO IM WSZYSTKO ZA MAŁO A ZA PRACĘ CHCIELIBY KROCIE I DLATEGO TAKA DU..W POLSCE JEST OGARNIJ SIĘ CZŁOWIEKU ALBO WYJEDZ STĄD BO MI PSUJESZ NERWY
Ja należę do zadowolonych klientów i nie jestem rodziną.
Za samo dwukrotne cekolowanie zaplaciłam 15PLN samej robocizny.
Chłopak przyłożył się do pracy i wyszło bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
A ja w swoim nowym domu mam wyszlifowane, wycekolowane i pomalowane raz na biało za 8 zł za metr i mam wszystko super! W dzisiejszych czasach fachowcy wiedzą że jest popyt i chcą tylko kase zedrzeć na inwestorze, ja właśnie zbudowałam dom i wiem, że można znaleźć dobrych fachowców za nieduże pieniążki, dzięki bogu nie wszyscy jeszcze pozjadali rozumy :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
karolina a możesz podać jakies namiary do tego taniego fachowca od cekolu??
ale to jest piepszone zanizanie rynku potem sie dziwicie ze malo zarabiacie chyba ze jestescie z wiochy
cekolowanie 1o zl
Polecam wykonawców, którzy u nas robili remont, łącznie z malowaniem i cekolowaniem. Cennik oraz zdjęcia m.in. z naszego remontu na www.solidnarobota.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja cekoluję za darmo:):)
No cóż. Zacytuję tu sam siebie z innego forum:

"Boże... gdybym tak miał robić gładzie, to bym na chleb nie zarobił, nie wspominając o przyjemnościach... (chodzi o ceny i docieranie)

A wystarczy się nauczyć robić gładzie na mokro (metoda: skimming).
Materiał Multi-finish od British Gipsum. Po przygotowaniu ścian, sufitów jednego dnia robię 40 metrów. Po wyschnięciu malowanie lateksami czy tikkuril'ą. "Fachofcy-gipsiorze" boją się tych farb i odradzają je klientom, bo te farby ukazują ich brak umiejętności wykonania porządnej gładzi...
Ja za metr "mokrej" gładzi biorę 35-40zł, zależy od metrażu. A klientów i tak mam zapisanych w kolejce na pół roku do przodu...
Tak więc panowie "fachofcy" - docierajcie, docierajcie...

Dodam jeszcze, że wcale nie przejmuję się niby konkurencją robiącą za 8 zł za metr, bo są i tacy. Nałożyć setki kilogramów gipsu na ściany i potem go ścierać potrafi byle żul z parku (bez urazy), ale wykonać idealnie równą gładź na mokro bez docierania, to taka technika jest poza zasięgiem większości gipsiarzy. Mnie to nie martwi. Brak konkurencji, to wysokie zarobki dla mnie...

Pozdrawiam.
najlepsze są KBR`y czyli Kaszubskie Brygady Remontowe! Oni robią wszystko i wszędzie. Nie ma roboty, której by się nie podjęli szczerze polecam.
uwazam, ze mozna zrobic ładnie za 17 zł, robilam remont w mieszkaniu w toruniu za te wlasnie cene, rzem z malowaniem na kolor. sciany sa pieknie zrobione, a sufit jest tak prosty, ze az dzwinie to wyglada, kiedy jest sie przyzwyczajonym,, ze tyle lat nie byl idealny. gdansk jest na pewno drozszy, ale czy to oznacza, ze ma byc dwa razy tyle bo wieksze miasto? dobry fachowiec nie musi od razu kosztowac fortuny, ale waro by byl z polecenia, jak nasz.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Cena jest zależna od miasta, ale także od jakości.
Przykro mi ,ale nie wierzę, że ktoś potrafi dobrze i sumienie za 15 zł zrobić gładzie z malowaniem, bo jest to nierealne, licząc czas do ceny.
Wystarczy przeliczyć metry i czas poświęcony na wykonanie pracy, doliczyć koszty związane z wykonaniem pracy (m.in. koszt dojazdu, narzędzi). Jeżeli ktoś lubi robić za darmo to proszę bardzo.
Jak ktoś chce dobrego pracownika do cekolowania i malowania to zapraszam. Facet robi tanio i bardzo dobrze. Tanio tzn. 15 zł/m2 A dla niedowiarków mam radę....uwierzcie!
robilem za 16 zl M2 godzinowka po przeliczeniu roboty wyszla mi 28zl to malo OCZYWISCIE BEZ FAKTURY a wyszkolilem sie w firmie SEMEKO.
Jesli ktos robi drogo to nie znaczy ze robi dobrze !!!
I tak jest niestety bardzo czesto - wiem cos o tym bo juz dom wybudowalem i wykonczylem... takze bart - ja frajerem nie bede i u mnie roboty nie znajdziesz...
Masz refleks...........

Inne tematy z forum Remont - porady

łazienki remont (39 odpowiedzi)

czy może ktoś polecić ekipę do remontu łazienki w bloku w gdyni czy warto kłaść kafelki na dużej...

Gdzie najtaniej farby (22 odpowiedzi)

Musimy odświeżyć domek na działce :) Mały domek z płyt i elementów drewnianych :] Malowany...

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

do góry