Widok
Ceny paliw
W Gdańsku montują nowe tablice na stacji benzynowej żeby zmieściła się dwucyfrowa liczba przed przecinkiem
więcej
więcej
To przez pomoc Ukraińcom = inflacja
Ja rozumiem pomoc ale to co Państwo Polskie robi to jest przeginka. Ukraińcy teraz we wszystkim mają pierwszeństwo! A jak przeczytałem o programie 500+ dla Rodzin Ukraińskich z Naszych Polskich podatków to sorry ale to już grube przegięcie! Oczywiście znajdą się tacy co wyzwą mnie od Ruskiego Trolla. Ale poczekajcie cierpliwie. Będzie taki czas kiedy to dla Polaka na promocji w Biedrze kupicie najtaniej chleb za 20-30 zł a dla Ukraińca będzie za darmo. Polak za wózek zakupów na miesiąc przeżycia dla jednej osoby zapłaci około 500 zł a każdy ukrainiec będzie miał to za darmo. Polak będzie płacił za litr paliwa koło 10 zł a Ukrainiec będzie miał w ramach pomocy to paliwo za darmo. Polak będzie płacił krocie za Czynsz, Gaz i Prąd a ukrainiec będzie zwolniony z opłaty i będzie miał to finansowane z Państwa. Polak będzie czekał na wizytę u lekarza specjalisty 10-15 lat a ukrainiec będzie miał wizytę w ciągu tygodnia. Ciekawe jak długo wytrzymacie taki stan rzeczy?