Widok

Cesarskie cięcie ze skierowaniem od psychiatry o tokofobi

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć!
Za 13 tygodni rodzę pierwsze dziecko.
7 lat temu przechodziłam depresje, która zaczyna wracać za sprawą porodu.
Jak na początku o nim nie myślałam i nie rozmawiałam tak od 3 tygodni nie potrafię myśleć o niczym innym.
Mam problemy ze snem, budzę się co 2 godziny.
Drętwieją mi ręce, mam okropne bóle brzucha i głowy. Fizycznie nic mi nie dolega, w nocy na dyżurze w Akademi przebadali mnie całą i objawy są somatyczne na tle nerowym.
Psychiatra mówi, ze to klasyczna tokofobia i chce wystawić skierowanie.
Problem jest taki, ze ponoć w Gdańsku na obu porodówkach maja w d*pie takie skierowania.
Czy któraś miała skierowanie od psychiatry i odmówiono cc?
Jak w Kartuzach ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Trójmieście takie skierowania są odrzucane, pozostaje poród prywatny. Zawsze o sposobie rozwiązania ciąży decyduje lekarz porodówki, a oni, wg tego co usłyszałam od ginekologa, skierowań pt. tokofobia w ogóle nie biorą pod uwagę. Nie wiem, czy w Trójmieście znajdziesz publiczny szpital, który wykona cc w oparciu o takie skierowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, czy udało Ci się umówić gdzieś bez problemu na cc z zaświadczeniem o tokofobii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

organizacja urodzin dziecka (5 odpowiedzi)

Przed nami organizacja 4 urodzin starszej córki, ale po raz pierwszy organizujemy różniez...

Czy stosując testy owulacyjne udało się wam zaplanować płeć dziecka? (55 odpowiedzi)

jeśli tak to ile godzin po wyniku dodatnim przytulaliście się?

nnt rachunek za prąd (17 odpowiedzi)

Dostaliście już rachunek za prąd? Zawsze przychodził jakoś szybko a teraz jeszcze nic nie mam....

do góry