Widok

Charczenie w krtani u dwulatka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie! Moze ktoras z Was miała lub ma podobny problem? Mój maluch praktycznie od maleńkiego dziwnie charczy w krtani. W szczególności jak się zmęczy albo jest zczyms zaaferowany. Początkowo pediatra mówiła ze to może być wiotkoev krtani jednak to nie minęło wiec wybraliśmy się niedawno do laryngologa. Okazało się ze młody ma powiększony 3 migdał i do tego trochę wody w uchu i ze coa tam scieka do gardla. Dostaliśmy oliwę do ucha żeby wypłukać woskowine i krople protargolowe na pomniejszenie migdałka. Krople stosujemy juz ponad miesiacale poprawy w charczeniu brak. Do kontroli mamy przyjść dopiero jak skończymy cale krople protargolowe czyli jeszcze miesiąc z kawałkiem.... Nie wiem juz co mam o tym myśleć. Mam wrażenie ze każdy lekarz stawia zła diagnozę. Ostatnio zlekzcewarzylam to charczenie a okazało się ze to był początek infekcji wirusowej... Nie wiem do kogo się udać po pomoc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie mial podobnego problemu?
Up up up
My mieliśmy podobną sytuację...mały charczał (ale to było tuż po anginie) - poszliśmy do laryngologa i okazało się że ma alergiczne obrzęk nosa....dostał Aerius na noc i jak ręką odjął...

Może alergia?
Jakiego laryngologa dzieciecego polecacie?moja coreczka strasznie chrapie w nocy, nosek zapchany, nie da rady nic odciągnąć ani wydmuchac...
moja ma to samo od 1,5 roku, nie mówię o stanach z prawdziwym katarem, bo to normalne, ale nawet jak jest zdrowa to wydaje się zatkana, chrapie, oddycha buzią ...
testy robiliśmy i alergia nie wyszła
ale u niej to raczej sprawa migdała który będzie do wywalenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry