Widok

Chata

Chata Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Chata.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry.

Polecam.
Bałem się że film będzie dużo gorszy niż książka ale rak nie było.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ok

Dobre dla młodzieży
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie tylko dla mlodziezy

To nie dramat, to film optymistyczny, po obejrzeniu ktorego czlowiek (wierzący) czuje ,ze nie jest sam. Niewierzacym tez polecam, a nuż....:)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 6

Piękna poruszająca duszę ekranizcja... Pójdę jeszcze raz...

Film opowiada poruszającą historię o Bogu który szuka człowieka w każdej rzeczywistości... To Bóg wychodzi naprzeciw zapraszając nas do tego abyśmy wraz z nim w pełnej wolności przeżyli nasze życie...
Pokazuje i zaprasza nas do rzeczywistości których możemy doświadczać tylko razem z Nim...
Wsiądź do łódki wypłyń na głębię a potem wyjdź z niej i wraz z Chrystusem chodź po wodzie...
Jestem pod wielkim wrażeniem, naprawdę piękny!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bardzo niemiła niespodzianka.

Nie polecam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 35

Bajka o wierze dla dorosłych będących w czarnej d*pie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 33

Podobała mi się książka, podoba się film

Polecam, jeżeli szukasz Boga ...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sorry, ale trochę bez sensu szukać coś, czego po prostu nie ma. A już na pewno nie w tej formie o której myślisz.

Skąd przekonanie, że niewierzący nie czują kontaktu nie wiem, z naturą, i nie wiedzą dobrze, o co tu w tym wszystkim chodzi?

Podpowiem ci. Twoja wizja rzeczywistości z bogiem w roli głównej obraża naszą inteligencję. Ja wolę nazywać ten byt Absolutem, i powiem ci, że nie jest on do końca osobowy. To całokształt, suma świadomości świadomych istot. Przekonanie o istnieniu wymyślonego, wewnętrznie sprzecznego przyjaciela - to skrajna, obraźliwa dla mnie głupota.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

lepiej bym tego nie opisał mrarm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

yhm

polecam jeśli nie masz mózgu i lubisz być manipulowany ogłupianiem za zasłonką pseudo głębokiego jak kałuża "filmu", jak widać wiele lubi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszane odczucia

A ja mam mieszane uczucia. W tym filmie nie było nic mistycznego, wszystko podane bardzo wprost, oczywiste prawdy w uproszczonej wersji. Bieganie z Jezusem po wodzie wręcz mnie zirytowało i nie dlatego,że uważam to za niemożliwe, dlatego,że tak zostało to pokazane.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak u Pablo Cohelo

łopatologiczne, pseudofilozoficzne dyrdymały o Bogu ku pokrzepieniu maluczkich. Ja nie kupuję...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 27

Paulo..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Deco Moreno. Świetna lektura Paulo Coehlo. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film jest godny polecenia. Daje dużo do myślenia. Jeśli szukasz kina akcji to omijaj ten film z daleka. Wzruszająca historia. Można wyłapać przesłanie do widza abyśmy nie oceniali i skazywali bliźniego ale poznali przyczyne jego postępowania. Nie oceniali Boga bo jesteśmy maluczcy i nie ogarniamy jego dobroci.
Mi po wyjściu z kina krążyła myśl " Czemu Jarek jest taki jaki jest? Może ktoś go skrzywdził? może jego ojciec doznał krzywdy? Może mu wybaczyć czyny jego? A i tak nie uniknie kary bo karą już jest że popełnił grzech ! "

Film daje do myślenia...

Jak ktoś nas skrzywdził to lepiej mu wybaczyć niż złość w nas by miała nas zżerać powoli ...

Film ok ale te twarde siedzenia w Multikinie Gdańsk. Chyba już czas na wymianę foteli , bo te już sa "wysiedziane"
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie rozumiem co niby ma zdolność przebaczania do Boga. Nie wierzę w Boga, a zgodzę się z tym, ze chowanie w sobie dużej nienawiści to destrukcyjne zachowanie.

bełkot

kiedyś moja luba fanatyczka religijna podrzuciła mi tę książke.....teraz jeszcze film o tym zrobili....kolejny katolski bełkot dla maluczkich....kiedy sobie zdacie sprawę ze to wszystko to bujda...tracicie czas i zycie na bajki o jakimś bogu...przejrzyjcie na oczy
P.S film pewnie będzie bardzo wysoko oceniany jak te wszystkie pseudoprodukcje religijne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 23

-

Żenada komentarz. Ty musisz być bardzo plytkim czlowiekiem, który pojmuje pewne prawdy w bardzo ograniczony sposób.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

wreszcie

dokładnie, cieszę się że ktoś jeszcze ma oczy i rozum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No, nie podobał mi się ;(

Skuszona reklamą bardzo chętnie poszłam i.... się rozczarowałam. Zgadzam się z większością negatywnych komentarzy. Niestety. Pamiętacie '' Między piekłem a niebem'' z R. Williamsem? Streszczając, ''Chata'' jak dla mnie to gorsza wersja tamtego filmu. A więcej Boga doświadczyłam, w nie tak dawno wyświetlanym ''Jak Bóg da" Ena
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

film naiwny w przesłaniu

dla zajaranych polecam teraz obejrzeć "Milczenie" i wtedy pogadamy, obawiam się jednak że wielu zwątpi po Chacinej euforii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

MASAKRA

MASAKRA........odradzam ludziom myslacym.....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Fantatsyczny film - bardzo polecam

Napiszę szczerze - film jest naprawdę godny polecenia, acz nie dla każdego. Ludzie w dzisiejszych czasach bardzo źle reagują na słowa BÓG, WIARA, RELIGIA. Ten film jest dla osób otwartych i chętnych do głębszych przemyśleń. Poleciłabym ten film osobą, które przeżyły coś w życiu co zmusiło ich do przemyśleń nad sensem życia, dobra i zła na świecie.
Podoba mi się również sposób przekazania może prosty acz bardzo spektakularny i robiący wrażenie - może ten sposób przemówi do niektórych.
Kwestia z "Bogiem chodzącym po jeziorze" wiemy, że chodzi o coś więcej...:-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie polecam

Może strawniejszy dla wierzących ale ja miałam ochotę wyjść w trakcie. Nie polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Koniecznie zobaczcie

A opinie gim bazy która też ti pisze lepiej omijać. Książka i film super
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

ilość miłości na cm2 powoduje mdłości

Jak w tytule. Film z tak nachalnym patosem miłości, że aż pytanie po co to. Obrazki przesłodzone jak z książeczek świadków jehowy. Nie polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Polecam

Film rewelacyjny warty obejrzenia i polecenia wsrod znajomych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gatunek filmu chrześcijańskiego doprowadzony do granic możliwości

Aktorzy sprostali 'nieludzkim' rolom
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kicz i chłam

dawno nie byłem na niczym gorszym
katolicki ogłupiacz zakładający niską inteligencje u odbiorcy, mnie osobiście tym obrażając
kiczowaty, przekoloryzowany i głupkowaty
nie rozumiem jak mogło to kogokolwiek wzruszyć i jakim cudem jeden z najgorszych filmów ma jedną z najlepszych średnich
oburzajace zwykła manipulacja opiniami
nie polecam odradzam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

100% zgody

jak wyżej, wyciągnięte z moich ust.

to w żadnym wypadku nie powinno mieć tak wysokiej oceny

czyżby znowu manipulacja informacjami? bo trudno mi uwierzyć, że aż tyle osób nie ma poczucia smaku, a jeśli tak to czuję wstyd za takich ludzi
jeśli jesteś myślący radzę ci szeroko unikać tego "filmu"
albo pooglądać jakieś cringe edgy komplikacje na yt zamiast tego, taniej wyjdzie i i tak lepiej od tego czegoś
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

okropny

najgorszy spędzony czas od dawna
równie dobrze mógłbym wyjść w trakcie co zrobiły nawet dwie starsze panie w trakcie mojego seansu i nie wróciły
nie dziwię się
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam

Madry,wartosciowy i ciepły film poruszający pytania egzystencjalne. Wart żeby go obejrzeć. Daje materiał do przemyśleń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

przemyśleń?

jeśli dał Ci materiał do przemyśleń, to bardzo mi przykro, ale wygląda na to, że dotychczas rozważałeś/aś jedynie zagadnienia poruszane w M jak miłość.
Jedyne pytanie, którego wczesniej sobie nie zadawałem, to takie: skoro Bóg za nic nie odpowiada, to po co jest? Żeby wszystkich kochać po równo? Fakt, tego pytania nigdy sobie wczesniej nie zadawałem :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zbyt przewidywalny, zbyt prosty, ckliwy

film pod każdym względem jest słaby, a w kilku miejscach bardzo słaby. Już zostawiam w spokoju tematykę i poziom naiwności. Ale gra głownego aktora pozostawia tak wiele do życzenia, że odbiera przyjemność oglądania scen, bo gdy fabuła jest prosta, a dialogi skrajnie przewidywalne, naiwne, dziecinnie proste, to chociaż wzrok chciałoby się nacieszyć. A tu zawód.
Na koniec, wychodzę z kina szukając wciąż w głowie skąd znam tą muzyke, z którego filmu...
Wyrzucone pieniądze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Genialny film

Gorąco polecam. Film bardzo przejmujący!

Inne tematy z forum Filmy

Marona - psia opowieść (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Marona - psia opowieść . Przeczytaj o filmie.

Najświętsze Serce (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Najświętsze Serce . Przeczytaj o filmie.

To był zwykły przypadek (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: To był zwykły przypadek . Przeczytaj o filmie.

do góry