Widok

Chce zamieszkac w Gdyni prosze podpowiedziec

Jakie dzielnice sa bezpieczne .I fajne do zyciaa jakie omjac szerokim lukiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może poczekaj z szukaniem żony i zakupem mieszkania do jutra, jak już wygrasz te 25 baniek?
Unikaj Chyloni, ewentualnie Grabówka :) Gdynianka od nie tak dawna :)
Grabówka? a czemuż to?
mieszkałam i mieszkam tam po drodze mieszkając na Dąbrowie i Kacku i uwierz, że tu czuję się najbezpieczniej

Tylko i wyłącznie Kamienna Góra. Chylonię unikaj jak najszerszym łukiem, bo są parki, las, mnóstwo sklepów każdej branży, przystanków autobusowych, trolejbusowych, skm... no i jestem ja - fajny gość ;-)
Nie jestem całkowicie bezużyteczny.. Mogę zostać użyty jako zły przykład.
W życiu moim Chylonia !!! ;))))) Przemieszkałam tam 15 lat i degeneracja ze mnie wyrosła :))))))) A dostępność komunikacji i innych zupełnie nie potrzebnych do życia 'mediów' ;))) tak obrzydliwie ułatwia życie, że szkoda gadać.. :))))))))))
Stawiam na 'obrzeża' Gdyni :) Komunikacja (bez auta) kiepska, parę 'spożywczaków', za to NATURA :))) i gwieździste niebo nade mną :) I tak od 8 lat :) Ale 'niestety' i TU ma być kiedyś 'Chylonia' ;))) Pozdrawiam :)
a co myslicie o oksywiu .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kamienna gora jest bardzo droga chetnie bym tam zamieszkal..chyba ze mie zaprosi jakas mila pani na te kamienna gore....hahahaha
oby to nie była łyska góra i jakaś czarownica ;)
Od razu przypomniała mi się piosenka;):
"chłopcy z grabówka, chłopcy z chyloni.."

Potwierdzam Grabówek - genialne miejsce wszędzie blisko, na wyciągnięcie ręki.

Chylonia;) Po tym parku się dobrze biega, a i zawsze jakiś ktoś butelką wody poczęstuje;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TB... Tobie się na wspomnienia zebrało....
ale powiem Ci przeminęło i nie wróci ze szkodą dla kilku osób ...
A Ciebie kolego na wycieczkę, żebyś widoki z Kamiennej Góry pooglądał to może jakaś forumowiczka zaprosi ;)

Ja też nie wiem, co ludzie mają za zastrzeżenia do tych dzielnic.
Mieszkałem kilka lat w Chyloni (zaraz przy Parku Kilońskim, koło Zatoki) a potem kilka lat na Leszczynkach (koło Estakady).
Komunikacja ok, infrastruktura ok. I blisko do lasu, gdzie parę razy w tygodniu katowałem sie po tamtejszych górkach :)
Witam, mieszkam w Gdyni od urodzenia (jestem po 30-stce:). Przez prawie 30 lat mieszkałam na cisowej ("ostatnia" dzielnica w Gdyni, za chylonią). Mieszkanie na Cisowej wspominam naprawdę dobrze. Było bezpiecznie i ładnie. Chyloni też bym raczej nie polecała, bo podobno więcej szemranego towarzystwa. Teraz mieszkam na Fikakowie (wielki kack, górka na przeciwko Karwin) i jakoś tak do końca nie mogę przywyknąc. Ale gdybym dziś miała wybierac, to uwierz mi, że wybrałabym właśnie Obłuże lub Oksywie. Uwielbiam te dzielnice. Mam tam mnóstwo znajomych, jeszcze z czasów liceum. Jest tam naprawdę fajny klimat i chyba są to najlepiej skomunikowane dzielnice z centrum miasta. No i największy plus, że ceny mieszkań (zarówno wynajmu jak i kupna) nie są wysokie. Mam nadzieję, że pomogłam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj!
Przeszło 30 la mieszkam w samym centrum i bardzo polecam bardzo, a Kamienna Góra też może być :)
Pozdrawiam!
Ja jestem z okolic Obłuża i dla mnie to wiocha zabita dechami. Plusy to bliskość plaży - bo Babie Doły/Oksywie/Rewa/Mechalinki. Dużo zieleni.

Infrastruktura słaba.
Komunikacja w miarę dobra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do PANI / JO / dziekuje za pomoc naprawde wezme to pod uwagie ..jestem spokonym facetem i chce mieszkac w milym ladnym miejscu..
Jak chcesz mieszkać w miłym i ładnym miejscu to wybieraj tylko prestiżowe osiedla, Orłowo, Karwiny (ale nie wszędzie), Fikakowo.

Pytanie: jakie budownictwo ciebie interesuje? Centrum Gdyni, to głównie przedwojenne kamienice, obłuże, pogórze górne, to głównie blokowiska (wielko płytowe).

Najładniej wygladają - w moim mniemaniu - Fikakowo oraz Karwiny, oraz nowe osiedla w kierunku centrum jadąc z Sopotu do Gdyni.

Co do bezpieczeństwa, to różnie, na każdej dzielnicy znajdzie się patologia. W centrum kradnie się najwięcej samochodów, mało parkingów etc
Ze wszystkich wymienionych dzielnic, to najspokojniejsze jest chyba fikakowo (ale i ceny dosyc wysokie:(. Tu naprawdę jest bezpiecznie, tylko brak mi takiego "swojskiego klimatu". Tu każdy tylko do własnego domu i szybciutko się zaszyc... takie niestety mam wrażenie:(. Ale zależy kto co lubi? :).
podoba mi sie oksywie a szczgolnie te piekne widoki .dziekuje za wpisy milych snow
A jeśli wolno spyta, to skąd się przeprowadzasz? I dlaczego akurat Gdynia:)?
wracam se szweci
I cóż, że ze Szwecji ;)

Tak mi się skojarzyło, bardzo dobre ćwiczenie na dykcję ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a Wiczlino?
'Zad.....pie' ;))))) Sarenki wciąż biegają :)))
Wiczlino też ładne:), tylko widaż, że sam zainteresowany chyba lubi morze... :)
To tylko Kamienna Góra alibo Orłowo :))
nie znam terenów ale podobno chwalą Shiraz Park w Gdyni jak odpowiada Ci nie centrum ;)
Ale to nie Gdynia!;) Reklamy kłamią;) To już gmina Puck;)
aaaa no mówię, że się nie znam:( podobno wygrało w jakimś plebiscycie trójmiasta...
Karwiny to też raczej żadna atrakcja architektoniczna
wielki Kack w tym fikakowo już prędzej.
shiraz może i tak tylko wszystkie bloki są identyczne choć z widokiem na Gdynię to już jest Pogórze

Nie mylić z dzielnicą Pogórze;) Bo jest Pogórze Dolna i Górne - stare dzielnice przemysłowe Gdyni. I jest wieś Pogórze;) na którym stoi shiraz park i osiedle morskie jeszcze.

Ja gdybym miała wybierać to na bank byłoby to coś wzdłóż Morskej
Podłączam się do tematu, jednak interesuję się Redłowem, czy są tam nowsze osiedla/zabudowa max. 10 lat?
tak
mozesz szukac na redłowskiej i legionów

ja mieszkam w Śródmieściu, okolice Świętojańskiej i mogę polecić...
fakt, zdarzają się czasami patologie, ale to chyba nie uniknione :/
Just Addicted
Witomino!
Cisowa !
mi najbardziej spokojne wydają się okolice Redłowa, Karwiny. Wiem, że jw constuction buduje tam kompleks apartamentowców do oddania w przyszłym roku. Ma być strzeżony więc bezpiecznie na pewno będzie.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry