Widok
Od razu przypomniała mi się piosenka;):
"chłopcy z grabówka, chłopcy z chyloni.."
Potwierdzam Grabówek - genialne miejsce wszędzie blisko, na wyciągnięcie ręki.
Chylonia;) Po tym parku się dobrze biega, a i zawsze jakiś ktoś butelką wody poczęstuje;)
"chłopcy z grabówka, chłopcy z chyloni.."
Potwierdzam Grabówek - genialne miejsce wszędzie blisko, na wyciągnięcie ręki.
Chylonia;) Po tym parku się dobrze biega, a i zawsze jakiś ktoś butelką wody poczęstuje;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja też nie wiem, co ludzie mają za zastrzeżenia do tych dzielnic.
Mieszkałem kilka lat w Chyloni (zaraz przy Parku Kilońskim, koło Zatoki) a potem kilka lat na Leszczynkach (koło Estakady).
Komunikacja ok, infrastruktura ok. I blisko do lasu, gdzie parę razy w tygodniu katowałem sie po tamtejszych górkach :)
Mieszkałem kilka lat w Chyloni (zaraz przy Parku Kilońskim, koło Zatoki) a potem kilka lat na Leszczynkach (koło Estakady).
Komunikacja ok, infrastruktura ok. I blisko do lasu, gdzie parę razy w tygodniu katowałem sie po tamtejszych górkach :)
Witam, mieszkam w Gdyni od urodzenia (jestem po 30-stce:). Przez prawie 30 lat mieszkałam na cisowej ("ostatnia" dzielnica w Gdyni, za chylonią). Mieszkanie na Cisowej wspominam naprawdę dobrze. Było bezpiecznie i ładnie. Chyloni też bym raczej nie polecała, bo podobno więcej szemranego towarzystwa. Teraz mieszkam na Fikakowie (wielki kack, górka na przeciwko Karwin) i jakoś tak do końca nie mogę przywyknąc. Ale gdybym dziś miała wybierac, to uwierz mi, że wybrałabym właśnie Obłuże lub Oksywie. Uwielbiam te dzielnice. Mam tam mnóstwo znajomych, jeszcze z czasów liceum. Jest tam naprawdę fajny klimat i chyba są to najlepiej skomunikowane dzielnice z centrum miasta. No i największy plus, że ceny mieszkań (zarówno wynajmu jak i kupna) nie są wysokie. Mam nadzieję, że pomogłam:)
Jak chcesz mieszkać w miłym i ładnym miejscu to wybieraj tylko prestiżowe osiedla, Orłowo, Karwiny (ale nie wszędzie), Fikakowo.
Pytanie: jakie budownictwo ciebie interesuje? Centrum Gdyni, to głównie przedwojenne kamienice, obłuże, pogórze górne, to głównie blokowiska (wielko płytowe).
Najładniej wygladają - w moim mniemaniu - Fikakowo oraz Karwiny, oraz nowe osiedla w kierunku centrum jadąc z Sopotu do Gdyni.
Co do bezpieczeństwa, to różnie, na każdej dzielnicy znajdzie się patologia. W centrum kradnie się najwięcej samochodów, mało parkingów etc
Pytanie: jakie budownictwo ciebie interesuje? Centrum Gdyni, to głównie przedwojenne kamienice, obłuże, pogórze górne, to głównie blokowiska (wielko płytowe).
Najładniej wygladają - w moim mniemaniu - Fikakowo oraz Karwiny, oraz nowe osiedla w kierunku centrum jadąc z Sopotu do Gdyni.
Co do bezpieczeństwa, to różnie, na każdej dzielnicy znajdzie się patologia. W centrum kradnie się najwięcej samochodów, mało parkingów etc
Nie mylić z dzielnicą Pogórze;) Bo jest Pogórze Dolna i Górne - stare dzielnice przemysłowe Gdyni. I jest wieś Pogórze;) na którym stoi shiraz park i osiedle morskie jeszcze.
Ja gdybym miała wybierać to na bank byłoby to coś wzdłóż Morskej
Ja gdybym miała wybierać to na bank byłoby to coś wzdłóż Morskej
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)