Widok

Chichot historii

Złośliwy chichot historii -
Jarosław Kaczyński czuł się bardziej bezpieczny we własnym domu 13 grudnia 1981 roku niż 13 grudnia 2020
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 10

"jarek kaczyński spał"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

A tow. sbeka bolka przywieźli funkcjonariusze ABW łódką do stoczni. Taśma - rozmowa kulczyka z milerem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19

Echhh....pewnie Bolek podpisał lojalkę . no i co z tego ? I tak jest światowej klasy politykiem znanym na całym świecie. Wiesz co Pilsudski podpisywał ? Ile kasy brał od Niemców? i co z tego?

z drgiej strony mamy wieczną sfrustrowaną Balbinę, która nic nie znaczy na arenie światowej i z którą nikt nawet nie chce miec nic wspólnego, bo to wiocha kompletna. Moze tylko Orban czasami, jak potzrebuje coś sobie załatwić, to wykorzysta Balbinę. Nikt poza tym
Tak to ocenia właśnie historia, której PIS nie da rady zmienić
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wysokiej klasy polityka, nie żartuj. Można było zobaczyć jak na pogrzebie Georga,e Busha, miotał się sam wśród gości którzy byli na uroczystości pogrzebowej.Tak tego wymazać już nikt nie wymarze, co rządzący mówili na taśmach z sowy i nie (przyjaciele) czy taśm (g) nojmana.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 19

"Polki i Polacy, przez ostatnie 8 lat..." To jest dopiero chichot historii ;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jarosław Kaczyński najbardziej zaangażowany działacz opozycji antykomunistycznej był niesamowicie represjonowany przez władzę PRL.
Cierpiał , bo w stanie wojennym 13 grudnia wstał z łóżka i nie obejrzał Teleranka. Pomimo tak okrutnych reperkusji wpadł w skrajną depresję bo zobaczył czołg. I dalej tak aktywie działał w opozycji, że nawet nikt nie zaprosił go do rozmów przy Okrągłym Stole.
Inny prześladowany działacz opozycji prokurator Piotrowicz dostał Krzyż Zasługi od PZPR (dla młodszych PZPR to Polska Zjednoczona Partia Robotnicza), za tępienie działaczy Solidarności.
" To jest dopiero chichot historii".
Od 30 lat w naszym kraju walczy się o wolne media. Jaka jest to walka jeżeli wzorem Węgier wykupuje się niezależne lokalne gazety przez państwową firmę . Właściciel gazet będzie tubą PISu, bo zwolnią tam niezależnych dziennikarzy. Jeżeli ta firma generuje tak duże zyski to dochód powinien być przeznaczony na walkę z pandemią.

Niedługo (oby nie)_PIS wykupi i Polsat i TVN i media będą tak niezależne jak za czasów Goebbelsa.

Sztandarową inwestycją PISu jest przekop Mierzei Wiślanej. Pytam się po co. Przekop pozwoli na żeglugę małych jednostek. Do Elbląga będą mogły pływać barki z kontenerami, mniejsze statki, zestawy z pchaczami. Takich jednostek nie mamy i z ekonomicznego jest to bubel Owszem pobudzi to minimalnie ruch turystyczny jachtów i nieznacznie zwiększy możliwości połowowe jednostek rybackich.
Według naukowców z Politechniki Gdańskiej inwestycja zwróci się za około 450 lat.
Nawiązując do Bolka, nie mieszając się nasze wewnętrzne opinie o Lechu to w swoim życiu spędziłem 3 lata i 6 miesięcy w USA i Kanadzie. Tam jedynymi rozpoznawalnymi osobami z Polski to były: Papierz Jan Paweł II, Lech Wałęsa, na trzecim miejscu Gołota, a dalej Kościuszko.
Jakoś się o znanym powszechnie w UE Jarosławie zaciekłym" demokracie" nikt tam nie wspominał.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry