Widok

Chłopi

Chłopi Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Chłopi.
Chłopi
wg powieści Władysława Reymonta

Wojciech Kościelniak po spektakularnym sukcesie spektaklu "Lalka" w 2010 roku i rozpoczęciu działalności Nowej Sceny spektaklem "Bal w Operze" przygotowuje się do kolejnej premiery - musicalu "Chłopi" wg powieści Władysława Stanisława Reymonta, którego premiera zaplanowana jest na otwarcie Dużej Sceny Teatru Muzycznego w Gdyni we wrześniu 2013 roku. ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cudo !!!!!!!

byłam dwukrotnie, wybiorę się na pewno jeszcze wiele razy !!!!!!!!!!! takiego cuda nie uświadczyłam w całej Polsce !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto !!

Bardzo mi sie podobało! Piękna oprawa muzyczna, super zrobione. Najbardziej podobał mi się jarmark .. Niestety , stara prawda dalej ważna .... na koniec i tak winna Jagna.. kij ma zawsze dwa końce, ludzie często widzą ten blizszy sobie .. polecam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprzedam dwa bilety

Sprzedam dwa bilety na spektakl " Chlopi " 20.10.2013 godz 17:00. Chętnych proszę o kontakt 604 420 339
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzygodzinna uczta dla zmysłów i duszy

było pięknie!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja!!

Byłam, widziałam, polecam!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja

Podzielam opinię Niny,bo również jestem pod ogromnym wrażeniem.Czytając powieść i oglądając film nie bardzo wyobrażałam sobie musical na kanwie tego dzieła.Spektakl przerósł moje oczekiwania.Jest rewelacyjny!!!Gratuluję i dziękuję WSZYSTKIM,którzy stworzyli to piękne widowisko.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brawo brawo !

Super ! Polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

POLECAM

SPEKTAKL PRZERÓSŁ RÓWNIEŻ MOJE OCZEKIWANIA!!!POLECAM. A P.TOMEK WENCEL JEST SUPER - PRACOWAŁAM W TEATRZE W TYM CZASIE,KIEDY ON KOŃCZYŁ STUDIA - BARDZO ZDOLNY AKTOR I PRZEMIŁY CZŁOWIEK!!!SZKODA,ŻE NIE MA GO NA DESKACH TEATRU MUZYCZNEGO W GDYNI.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chłopi

Lekturę przeczytałam nie raz dzięki nauczycielce j.polskiego.Gra aktorów wspaniała.Piękną, polską ludowość można pokazać z pewnością w tańcu czy śpiewie. Zabrakło kolorów,ludowych atrakcji.Jarmark czy wesele nie ujęły mnie.Reżyser skupił się bardziej na przekazaniu treści lektury.Dla mnie zbyt mroczne.Rozumiem,że aby przekazać niełatwą w odbiorze powieść stajemy przed trudnym zadaniem i nie chodzi o to aby mijać się z fabułą ale żeby przekazać ją w sposób naprawdę widowiskowy.W końcu jesteśmy w Teatrze Muzycznym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

genialne

Dawno nie byłam na tak dobrym przedstawieniu. świetne teksty, świetna choreografia, cudowne stroje. Wszytko na najwyższym poziomie! Brawo! Gorąco polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

no,no

Spektakl stworzony z dużym rozmachem.Zaskoczona jestem jak dobrze można przełożyć niezbyt porywająca lekturę na tak dobre przedstawienie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

REWELACJA

Mistrzowska gra aktorów, którzy rewelacyjnie wczuli się w rolę granych przez siebie postaci, muzyka i stroje to uczta dla ucha i oka. Tańce dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Na ponad trzy godziny dzięki wszystkim ludziom zaangażowanym w spektakl przeniosłam się w inny świat. Serdeczne dzięki i BRAWO dla aktorów!!! Polecam wszystkim :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

świetne widowisko

Gra aktorów świetna, scenografia sprytna i niebanalna, akcja wartka, trochę wzruszeń, troche śmiechu proporcje idealne, tancerze wspaniali, muzyka rewelacyjna.

Wyszliśmy z teatru oczarowani
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)

Również gorąco polecam świetnie zrobione widowisko. Zarówno muzyka, choreografia, kostiumu i gra aktorów była na wysokim poziomie. Wyszlismy z teatru oczarowani... Świetnie pomyślany ciągly pobyt dziada, który z boku patrzył i obserwował wszystko :) Brawo dla reżysera :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ładne, kolorowe, ludowe.

Warto pójść choć do "Lalki" się nie umywa. Nie przepadam za tematami ludowymi, a tutaj mamy 3 godziny "zespołu Mazowsze" na scenie. Świetna Karolina Trębacz. Na koniec hit dla Panów - Karolina całkiem goła tarza się po scenie :) Nie umiem sobie wyobrazić w roli Jagny Reni Gosławskiej (druga obsada).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

NUDNY ŚREDNI DŁUGI NIE MA CO IŚC

Spektakl raczej nie zostanie w pamięci widzów połowa z nich wychodzi po pierwszej połowie. Zresztą nawet nachalną reklamą trudno przyciągnąć choćby 1/2 widowni dużej sceny. Nie polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

Witek w Chlopach

Witek zagrany i wyspiewany rewelacyjnie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

szok

.....obejrzałem I część w TVP1....takiego gniota na poziomie zespołu tanecznego rzadko można znaleźć....szok zwięka fakt że taki gniot powstał w Gdyni, bądź co bądź jednej z lepszych scen muzycznych w kraju
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17