Widok

Chrzest 6 latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie mamuśki.
Podpowiedźcie gdzie ochrzcić takie dziecko. Jak to się odbywa? Czy któraś z was ma doświadczenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeśli w przedszkolu lub w szkole uczęszcza na religię, to teoretycznie nigdzie nie powinni robić problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdzie nie powinno być problemu. Trzeba się po prostu zgłosić do wybranej parafii.
Znam dziewczynkę, która miała chrzest, jako siedmiolatka, bez problemów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak samo przebiega to jak i młodszego dziecka jezeli chodzi o pójscie do proboszcza i ustalenie daty ,ktoś mi kiedys powiedział że dziecko już 7 letnie musi odpowiedz na kilka pytan zadanych przez księdza taki mały test z religii nie wiem ile w tym prawdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie zależy od proboszcza. Mój chrześniak był chrzczony jak miał 5 lat w środku tygodnia po mszy żeby dziecka nie stresować. Nikt go o nic nie pytał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szybko Ci się przypomniało autorko.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Woli ścisłości nie przypomniało. To moja decyzja, żeby dziecko było świadome tego sakramentu i tego chciało. Jakbyś chciał wiedzieć anonimie, to aktywnie uczęszczamy w życiu kościoła. W przeciwieństwie z pewnością do Ciebie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to za tekst szybko ci się przypomniało. Autorka niej est chociaż hipokrytką jak wiele z was ,które ochrzcilły dzieci bo co ludzie powiedzą no i tak trzeba.Albo jedna tutaj pisała do kościoła nie chodzi chodzić nie będzie ale ochrzczone dziecko jest bo babcia tak chciała. No ludzie zastanówcie sie nad tym zanim kogoś ocenicie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ochrzcić możesz w każdym Kościele, żaden ksiądz lub proboszcz nie będzie robił problemu bo nie ma z czego ;) jeśli jednak w waszej parafii mają z tym problem to znam dwóch proboszczów naprawdę z powołania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry