Widok
Chrzest, pytanie...
Witam.
Nie długo mamy Chrzest synka na Chełmie i gdy byliśmy w kancelarii to proboszcz powiedział, że dobrze by było gdybyśmy zamówili w tym dniu mszę w intencji synka i teraz się zakręciłam bo chciałam dać w kopertę za Chrzest i oprócz tego muszę dać kasę za mszę? Czy tylko dać na mszę a do koperty już nie dawać? Proboszcz nie mówił ile za mszę dać a z kolei my nie pytaliśmy :/ Jest ktoś z Chełmu i mi powie jak to tu wygląda?
Jak mam z tego wybrnąć?
Nie długo mamy Chrzest synka na Chełmie i gdy byliśmy w kancelarii to proboszcz powiedział, że dobrze by było gdybyśmy zamówili w tym dniu mszę w intencji synka i teraz się zakręciłam bo chciałam dać w kopertę za Chrzest i oprócz tego muszę dać kasę za mszę? Czy tylko dać na mszę a do koperty już nie dawać? Proboszcz nie mówił ile za mszę dać a z kolei my nie pytaliśmy :/ Jest ktoś z Chełmu i mi powie jak to tu wygląda?
Jak mam z tego wybrnąć?
Tylko, że u nas jest trochę inaczej bo Chrzty są w drugą i czwartą niedzielę miesiąca i wtedy są one na mszy a my chcieliśmy w pierwszą niedzielę miesiąca ze względu na naszą rocznicę :) i w związku z tym Chrzest mamy od razu po mszy więc może jednak wypadałoby dać na tą mszę żeby chociaż goście wiedzieli :/
Byliśmy dziś w kancelarii i nie zamawialiśmy mszy w intencji synka bo ksiądz powiedział, że i tak podczas mszy wspomina o dzieciach chrzczonych w tym dniu. Więc daliśmy tylko kopertę za Chrzest, w sumie gdybyśmy dziś nie poszli to w ogóle moglibyśmy nie dawać koperty za Chrzest bo dokumenty wcześniej mieliśmy wypisane. Kopertę na tzw. ofiarę daliśmy już dziś za co ksiądz ładnie podziękował, wydawałoby się że nawet go zaskoczyliśmy :)