Widok

Chrzest + roczek w restauracji ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zastanawiamy się czy robić imprezę w domu czy w lokalu na 15 osób.W domu jest bardzo mało miejsca , ale koszta niższe ,a w restauracji mam wszystko podane i zrobione od A do Z :) . Mieszkam w Sopocie i chciałabym zrobić wszystko tu na miejscu , ale ceny zaczynają się od 85zł/os i to nas zniechęca . Koleżanka robiła chrzciny w restauracji , ale na innych zasadach niż zazwyczaj to się odbywa i jestem ciekawa czy też tak robiłyście ? Zamówiła wcześniej stolik z obiadem (zupa +drugie) ,a po daniu głównym tradycyjnie picie+ ciasto i mogła przynieść swój tort .W sumie chyba jej wyszło za osobę +,- 40 zł , więc widzę światełko w tunelu :) .Jutro sprawdzę , czy restauracje na to pójdą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
robilismy w restauracji. obiad podawany, czyli my wybieralismy menu. tez nie mamy duzego mieszkania. dzis postapilibysmy podobnie. caly czas moglismy siedziec przy stole, zero stresu, ganiania od garow do garow i przede wszystkim sprzatania.
sopot rzeczywiscie jest drogi. jesli zdecydujesz sie na restauracje, porozgladaj sie na obrzezach trojmiasta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My również zrobiliśmy chrzciny w restauracji. Wcale nie kalkulowało się robienie imprezy w domu, z kilku powodów- nie mieliśmy wystarczającej liczby krzeseł/zastawy, nie dałabym rady przygotować potraw z małym dzieckiem przy boku i minęło mnie sprzątanie po 20 osobach :)
Zarezerwowaliśmy miejsce w Barrakudzie w Gdyni, negocjowaliśmy jakie dania chcemy do wyboru (przystawka, zupa, II danie, deser, napoje, wino), tort mieliśmy własny, podany przez obsługę. Koszty wcale nie były za wysokie, wszystko zależało od tego, co chcemy w menu.
my również robiliśmy w restauracji i powiem Ci, że wyszło porównywalnie a się nie napracowałam. Dla porównania roczek połączony z parapetówką był w domu i koszty zbliżone a praca włożona w przygotowanie nieporównywalna.
Trzeba to dobrze przeliczyć, bo jak organizowaliśmy właśnie chrzest to policzyłam sobie ile wydałabym na produkty nie wliczając jakiś serwetek dekoracji na stół, zuzytego prądu itd to kwota wyszła bardzo podobna do tej zapłaconej w lokalu. A faktycznie czas poświęcony na przygotowania i obsługe gości i sprzątanie później jest bezcenny :)

Sama tam nie robiłam imprezy, ale dziewczyny na forum często polecają restaurację Żabusia na Żabiance, z Sopotu teraz bardzo łatwo dojechać :)
Dzięki dziewczyny :) Żabusie znam bo mieszkałam w bloku obok i byłam tam ostatnio chyba 25 lat temu , ale sprawdzę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry