Widok

Chrzest

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, chciałabym ochrzcić syna, może ktoś polecić kościół w Gdańsku gdzie nikt nie będzie robił problemu że z partnerem nie mamy ślubu. Chcę po prostu uniknąć nieprzyjemności bo wiem że mają miejsce. Z góry dziękuje i proszę powstrzymać się od zbędnych komentarzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś w tym kościele z poprzednim proboszczem to wszystko można było załatwić. Nawet na nauki przedmałżeńskie chodzić samemu jak druga połowa pracowała zagranicą i nikt nie robił z tego problemu, papiery sie dostało. Znajomi chrzcili dziecko i otwarcie mówili, że nie planują wspólnego życia, łączy ich tylko dziecko, które chcieliby ochrzcić i też nie było problemu. A teraz gdzie by człowiek nie słyszał to w kościołach same problemy i zawsze coś księdzu nie pasuje...

Kiedyś tak było w kościele przy Czarnej ale teraz nie wiem. I tak potrzebujecie zgody proboszcza na chrzest poza parafią. Teoretycznie nie powinno być problemu, jeśli deklarujecie że chcecie się pobrać a chrzestni spełniają wymagania ale że czarnym pijawkom bije na dekiel po całości, to trochę się nachodzisz. Pycha czarnych, nienawiść do bliźniego, ich żądza władzy znakomicie przysłaniają im obowiązki wynikające z "posługi".
Wiesz, ja pierwsze dziecko ochrzciłam i jeszcze do komunii poszło. Ale tak się naużerałam z tymi czarnymi, że drugiego już nie chrzczę i odchodzimy od Kościoła. Lepiej późno, niż wcale, mogę stwierdzić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry