Widok

Ciasta - Tak. Kawa - rozczarowanie.

Jestem częstym bywalcem kawiarni "Retro",po dzisiejszej wizycie utwierdziłem się w słuszności moich spostrzeżeń z kilku ostatnich wizyt. Jak każdy lokal także i ten ma swoje wady i zalety.Może zacznę, od zalet
+ bardzo miła i kompetentna obsługa dbająca o klienta
+ wielkim plusem są domowego wypieku ciasta, które biją na głowę wszystkie inne kawiarnie. Chapeau bas!
+ klimat, który nadaje muzyka
+ atmosfera sprzyja spokojnym spotkaniom, rozmowom i zwolnieniu tempa na kilka chwil, a do tego te wygodne fotele :)
Wady:
- z przykrością stwierdzam, że wszelkie kawy i herbaty niestety nie spełniają oczekiwań, Latte nie są tak smakowe jak powinny, piernikowa niczym nie różni się w smaku od tej, która wg karty powinna być orzechowa, idąc do innego lokalu (w niedalekim zresztą sąsiedztwie) otrzymamy tę kawę o niebo lepszą, ale także tańszą
- ceny. Nie są wygórowane, jednak w związku z powyższym na wyrost
- wystrój.pomimo wygody foteli panuje tam totalny eklektyzm wystroju wnętrza, duży minus dla zamysłu dekoratora, bardzo odbiega bowiem od stylu retro.

Podsumowując: lokal zasługuje na mocne 4. Jednak ciasta domowego wypieku, klimatyczna muzyka i obsługa sprawiają,że chce się wracać
Moja ocena
obsługa: 6

menu: 3

klimat i wystrój: 3

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 4

4.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie,

dziękuję za Wszystkie uwagi - weźmiemy je pod uwagę i postaramy się poprawić.
Ponadto jeśli następnym razem zamówi Pan latte piernikową i niczym nie różni się ona od smaku orzechowej, bardzo proszę o zwrot kawy / reklamację - oznacza to, że prawdopodobnie barista pomylił się i dodał nieodpowiedniego syropu, co oczywiście nie powinno mieć miejsca.

Z poważaniem,

Manager Kawiarni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry