Widok

Ciąża a prolaktyna

Wzgórze św. Maksymiliana Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do dziewczyn, ktore przed zajsciem w ciaze walczyly z podwyzszona prolaktyna.

Czy teraz gdy jestescie w ciazy badalyscie ja, w 1 trymestrze?i czy z obciazeniem czy zwyklym badaniem?

Dzieki za info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie badałam bo mialam swieze badania sprzed 2 tyg zanim ciaza została potwierdzona i mimo iz wyniki byly tragiczne podejrzenie mikro.makro groczulaka przysadki wszystko było ok :)
image
image
podbijam
ja przed miałam problemy i w trakcie nie musialam robić kolejnych badań.
podbijam :)
image

Ja w ciązy nie robiłam badania na prolaktyne ani razu, tylko hormony tarczycy
image
image
Przed ciążą miałam usuwanego makrogruczolaka i dużą hiperprolaktynemię. W ciąże zaszłam na lekach. Jak tylko dowidziałam się, ze jestem w ciązy odstawiłam bromergon. Prolaktyny w ciaży nie badałam. Pierwsze badanie kontrolne wykonałam jak przestałam karmić

image
2 lata zbijałam prolaktynę bromergonem,po dwóch latach się udało,do 16 tyg ciąży brałam luteinę 2 x dziennie,w czasie ciąży nie robiłam żadnych badań prolaktyny
image
image
W ciąży nie robi się już badan prolaktyny (bo i po co? :) a już absolutnie nie wolno robić z obciążeniem !!!
[url=http://www.forumticker.net/]image

badań się nie robi w ciąży, ciąża wyleczyła u mnie problemy z prolajktyna i tarczyca
ja np tarczyce mam ok, pomimo wyższego TSh ( mieszczacego sie w granicach normy ) tf4 tez jest ok.... prawdopodobna przyczyna wysokiej prl to stres...
Pierwsze badanie 3 miesiace temu, 306 a po obciążeniu ponad 4 tysiące, po 3 miesiacach brania Dostinexu 438 a po obciążeniu niecałe 2 tysiace... i teraz zastanawiam sie, dlaczego ta prl mi podskoczyła ale po obciązeniu jest ok...
image

hopp...
image

oj nulka nie widzialam wczesniej Twojego pytania - dopeiro teraz ;)
w sumie nie wiem czemu Ci podskoczyla, ja jak zbijalam Dostinexem - do czego zreszta etraz bede znow wracac...- to mi spadla ale po obciazeniu, ta pierwsza wartosc nie zmienila sie jakos drastycznie
nie wiem czemu tak jest w Twoim przypadku ale skoro teraz bedzie miescic sie w normnie to moze co za roznica? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry