Widok

Ciepłomierz techem- ile za ciepło?

Ciekawią mnie koszty ogrzewania.
Mam ciepłomierze techem, i zużytych 900 jednostek ciepła (łącznie z wzystkich opomiarowanych grzejników). Zastanawia mnie czy to dużo.
Dodam że jest to wynajmowane mieszkanie i w styczniu będziemy mieli nasz pierwszy odczyt, a nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z miernikami ciepła.
Martwie się że będziemy musieli dopłacać, a i tak nam brakuje :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Effcia,

dzieki za info, dobrze wiedziec na przyszlosc, pewnie po wietrzeniu tez nalezaloby odczekac troszke azz temperatura w pomieszczeniu sie wyrowna?
tzn że to jest jeden wielki przekręt moja matka nigdy nie używa w kuchni a za to płaci ale se kto wykombinował ten cały kraj to jeden wielki przekręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam na Niedżwiedniku, przez ok.10 lat miałam podzielniki ciepła założone przez tą firmę wiecznie miliśmy niedopłaty a grzliśmy bardzo oszczednie, i ciesze sie ze w trym roku już ich nie mamy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dużo,ja w ciągu roku zużywam ok 350 jednostek
Widzę, że odpowiedź co do rodzaju urządzenia się znalazła, że jest to podzielnik, a nie ciepłomierz :) 900 jednostek to jakoś zdecydowanie za dużo się wydaje, chyba, że grzejecie bardzo mocno i 24/7, no ale z tego co mówiłaś to nie. Proponuję spróbować wymianę podzielników. Może inni lokatorzy też się dołączą do Twojego apelu i się uda :)

A tu mała propozycja podzielnika http://www.administrator24.info/produkt/id108,podzielnik-minometer-m7-radio ;)