Widok

Citroen Xsara Picasso

Picasso konstrukcyjnie wywodzi się z modelu Xsara, choć z wyglądu zupełnie go nie przypomina. Wg. Donato Coco, głównego projektanta, rozpoczyna on nową linię Citroenów, które mają łączyć sztukę i wzornictwo z technologią. Pięciodrzwiowe nadwozie ma bardzo opływową, jajowato-owalną sylwetkę. Wąskie słupki i duże przeszklone powierzchnie sprawiają, że widoczność z auta jest bardzo dobra. Jedynym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

80-100 tyś.

1.6 benzyna 8 zaworowy 2005r

Auto pali ok.7,0 l/100 km, jeśli zacznę oszczędzać to mieści się w 6,3l w trasie.Mam moją cytrynkę od nowości i nie dam złego słowa na nią powiedzieć.Bezawaryjne i oszczędne.Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pali mało!!!

Tankuję paliwo na stacjach spod znaku orła, naszej rodzimej firmy i pali mi 6,4 l w mieście, jeżdżę po Łodzi, w trasie spalił 4,9 l. Nie są to wskazania komputera tylko zatankowanie do pełna przed trasą i zatankowanie po trasie. Na paliwie ze stacji na S pali na trasie ok 1 litra więcej, w mieście połyka nawet 1,5 litra więcej a to podobno paliwo Fuel Save... Jeżdżąc grubo powyżej 100 km/h po trasie to jasne że spali nawet i z 10 l.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Silnik 1:8 16v instalacja holenderska siadły mi dwa wtryskacze gazowe silnik gaśnie wymiana to800zl.artykułu

27 litrów gazu i jedyne 366 km. To dużo?

jak byś miał podpalać , to sprzedaj pompę wtryskową :-)

Xsara picasso 2.0hdi 2002r.

Auto fajne rodzinne posiadam je 4 lata pare podzespołów wymieniłem miedzy innymi koło pasowe nowe amortyzatory drążek pionowy stabilizatora pompe paliwa w zbiorniku (jakaś przerwa w zasilaniu)zima trochę gorzej z odpalaniem nowe tarcze,klocki,tłoczki z tyłu jest ok a spalanie po mieście około 6.2-6.4l zimąto7.4 blacha dzwon nie narzekam pozdrawiam jarek72

Ja mam w gazie

Mi Picasso w trasie pali 6 litrów gazu. 5 benzyny starcza na miesiąc bo benzyna potrzebna jest tylko do uruchomienia silnika i po 10-15 sek przełącza się na gaz. Gaz w tym aucie to rewelacja. Naprawdę warto. Jest dzięki temu tani w utrzymaniu. Mam go już 4 lata, a w papierach jak kupowałem instalacje gazową ma zainstalowaną od początku tzn odkąd został wyprodukowany. To jest instalacja holenderska, zbiornik w kole zapasowy. 50 litrów :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

spalanie

wgraj soft od 110km mi pali z klima po gorkach 6.2 i ma lepszego buta 2.0hdi 160tys przebieg

akumulator

ćzy mozna naładować akumulator w xsarze bez jego wyciagania?Jesli tak to jak i gdzie jest plus
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

bateria jest pod siedzeniem kierowcy a pod maską jest złącze +. Minus blacha samochodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2.0 hdi

najlepszy silnik--zaden 1,6 moja rada
jezdze tym autem 5lat-i silnik 20 hdi jest poprostu super--nawet ten najsłabszy w wersji 90KM

Licznik

Czy licznik z citroena xary picasso 2000 dohc pasuje do xary picasso 1,8 16v

mam założony gaz i zero problemów

ja mam ten sam problem

akumulator

Aby go wyjąć wystarczy nacisnąć pod siedzeniem,z tyłu,po prawej i po lewej stronie na samym dole...koło szyn fotela..dwie małe blokadki,a później tylko złożyć oparcie fotela do przodu.To dla tych co nie wiedzą

odpalanie z kabla

Nie ma potrzeby dostawać się do akumulatora,wystarczy podpiąć się pod + jest pod maską koło silnika po prawej stronie,a właściwie z boku koło komory zaworów a - ..podepnij np. pod cokolwiek metalowego.

Picasso 2.0i 16v Automat

Witam zakupiłem Picasse z automatem i 2 litrową bęzyną po trasie przy 140 spalanie żędu 8,5l na tępomacie po mieście około 11,5 auto fajne ale elektryka potrafi być upierdliwa i to domena tych aut choć automat chodzi idealnie przy przebiegu 256000 km jedyny mankament to co jakiś czas zapali się kontrolka od silnika lub esp ale do tej pory same gasły planuje zakup lexi i sprawdzenie co to powoduje, w automacie niewiarygodnie wygodne i ciche.

gaz w picasso

posiadam xsare Picasso 2003 mam zamontowany gaz i mam pytanie co zrobić żeby nie spadał poziom paliwa na wskaźniku jeśli jeżdże na gazie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry