Widok

Citroen Xsara Picasso

Picasso konstrukcyjnie wywodzi się z modelu Xsara, choć z wyglądu zupełnie go nie przypomina. Wg. Donato Coco, głównego projektanta, rozpoczyna on nową linię Citroenów, które mają łączyć sztukę i wzornictwo z technologią. Pięciodrzwiowe nadwozie ma bardzo opływową, jajowato-owalną sylwetkę. Wąskie słupki i duże przeszklone powierzchnie sprawiają, że widoczność z auta jest bardzo dobra. Jedynym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witaj w mojej xsarce serwis wymienil przy 116000

Witam serdecznie.
wymagana jest dodatkowa część. W przypadku instalacji Lovato to koszt 150zl.
Co do serwisu w Lubinie popieram. Nawet żarówki tam nie wymienię.

witaj

cos mi sie zdaje ze wypadkowego kupiles ze ci rdzewieja mam z 2000 roku pikusia i grama rdzy a jak poloze na podlokietniku reku to biegi zmienia mi sie lux moze auto nie jest dynamiczne ale niemieckie autka powinny chylicz czola bo wygodne i malo pali jeszcze nie przekroczylem 9 litrow przy pradkosci 150 na trasie pozdrawiam i zycze leprzego auta jak te ci nie odpowiada

Xsara Picasso 2006 Diesel 1.6 90km

Witam. Jestem głównym użytkownikiem tego samochodu, dobiłem już 186 tys km i poza pierdołami i alternatorem, który należało naprawić - wszystko działa bez zarzutu. Faktycznie klima mogła by być lepsza, bo słabo chłodzi, ale dobrze grzeje w zimne dni. Spalanie to po prostu miód. Przy 70-80km/h wynosi ok 3-3,5l/100km, w mieście nie pali mi więcej niż 7 nawet jak jeżdżę na pałe, aktualnie komputer przedstawia mi spalanie na ostatnie 100km 5.3l/100. No po prostu mega sprawa.. Przykro mi że jestem zmuszony go wystawić na aukcji już niebawem :)... no nic, mam nadzieje ze nowszy model podobnie mi posłuży.

Rozmiar uszczelniaczy na półosi Ciroen xsara picasso 2003, 2.0 hdi

Witam,

Mam pytanie czy na lewą i prawą półoś jest ten sam rozmiar uszczelniaczy?

Citroen Xsara Picasso 2002 rok 2,0 HDI GRAFITOWY

Witam. Mam auto już albo tylko rok. Wymieniłem sprzęgło , akumulator, przepływomierz, przekaźnik świec żarowych, koło pasowe na wale korbowym i to tyle przez rok większych wydatków. Do tych napraw mam zastrzeżenia ale nieuzasadnione bo był wydatek . Jeżeli chodzi o silnik to polecam po mieście w korkach 7-,7,5 l/100 na trasie 90-100 km/h ok 5l/100. Ponadto jest głośny. Dla sportowców polecam usunąć katalizator bo moje auto jedzie max 130km/h . Natomiast mojego kolegi ten sam pojazd bez katalizatora 150 i więcej. Auto jak auto ma swoje wady i zalety. Jest pakowne, Mam krzywy kręgosłup więc o wygodzie się nie wypowiem. Zegarów w słoneczny dzień nie widać. Zawsze pojechałem i wróciłem nie zawiodło mnie. Oczywiście z pilota centralny zamek nie działa. No i niedługo tylna belka do remontu. Ocena w skali 1-10 na 6,5. Moja opinia na temat auta jest taka .......mi takie wystarczy. Jeżdzę głównie po mieście , na trasy bardzo mało. Byłem tu i tam i te 90-100km/h wystarczy . Moc silnika dla mnie duża, można śmiało wyprzedzać. Ogólnie ok Pozdrawiam

citroen xsara picasso2.0hdi

gdzie znajduje sie czujnik predkosciomierza w xsara picasso

to zauz mu gaz lepiej na tym wyjdziesz

lpg

Mój Picasso 1.6 i na gazie chodzi znakomicie juz przez 3 lata nie odwiedzam zadnych serwisów gazowych, bo i po co? jak wszystko dziala. Przebieg auta 145tys. km.

Do KTORY??

Kupic auto na benzyne i założyc gaz, ja tak mam w pikusiu silnik 1.6 i + gaz - super spalanie,, do zbiornika tankuje 38 l. gazu i robie 420 km. w jezdzie mieszanej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gaz

Mam ten sam kłopot spada wskaznik paliwa kiedy silnik pracuje na gazie, po wyłaczeniu i odczekaniu wskaznik powraca na swoje miejsce.???

paliwo

to nie wiadomo jak pan jeżdzi bo mi pali 5,5

amortyzatory przód

łożyska na mc-personie do wymiany

gaz w pikaso

w końcu ci przestanie pobierać paliwo

parujące szyby

kupiłem 1,6 benzyna krajowa turla sie jest ok na razie kłopot okropnie parujące szyby wyjeżdżam z garażu włączam nagrzewnicę i ciepło zaraz zaparowane wszystko i jeszcze padły czujniki cofania może ktoś konkretnie doradzić jak z tym sie uporać

Xsara Picasso 1,6

Jeżdżę Xsarą Picasso 1,6 i spalanie benzyny nigdy nie przekroczyło w trasie 6,5l/100km, a w mieście 9l/100km. Jedna zasada - pod nogą na dźwigni gazu musi być pinezka, czyli delikatnie rozpędzać.
Nie jest to auto dla bicia rekordów prędkości więc przy żyłowaniu silnika spalanie może być nawet ponad 11l/100km w trasie. Ale chyba nie po to kupuje się miniwana aby ścigać się na szosie.
Auto wyjątkowo wygodne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo duzo

Nie wiem jak Ty jeździsz, ale mi pali w trybie mieszanym 6,8L :) Silnik 1.8 ;)

wymienić filtr kabinowy

Zuzi

Górna poduszka amortyzatora wymie po obu stronach
do góry