Widok

City House Karczemki

Dom i mieszkanie Karczemki Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zna developera, z ich strony wynika, że budują głównie domy. Może ktoś słyszał o wcześniejszych inwestycjach. Jakieś doświadczenia City House?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
witam,
my też już niedługo pojawimy się na inwestycji c.h.
to znaczy na brzozowy park w pierwszym szeregu brzozowego parku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam serdecznie ewentualnych sąsiadów !!!! mam nadzieję na kilka informacji , nie wiem tylko czy ktos jest dostępny ? pozdrawiam ...wracając do sedna mam pytanie czy mieszkacie już i jak dewelpoer wywiązuje się z umowy, kiedy planuje przekazać aktem notarialnum inwestycję ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
deweloper się nie wywiązuje z obietnic, zagospodarowanie terenu to porażka. 2 ławeczki na 44mieszkania i 30 domów, brak koszy na śmieci, oświetlenia terenów zielonych itd. PORAŻKA. ODRADZAM TEGO DEWELOPERA. W 2011ROKU BRAMA NA OSIEDLE MA BYĆ OTWIERANA RĘCZNIE. KPINA Z KLIENTÓW (MIESZKAŃCÓW)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
OCENY FIRMY C.H. NA PORTALU SĄ USTAWIANE, TROJMIASTO.PL KASUJE NEGATYWNE OPINIE BEZ PODANIA PRZYCZYNY. CITY HOUSE TO STRASZNA LIPA Z DOBRYM MARKETINGIEM
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapraszam na forum mieszkańców: moje osiedle brzozowy park, tam jest cała prawda o City House
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jako nabywca domu jednorodzinnego od C.H. podpisuję się pod umiarkowanie pozytywnymi oraz negatywnymi opiniami. Dobra reklama i dobra gadka. Ceny zawyżone, materiały nienajlepsze, wszystko na krawędzi prawa budowlanego. Stan deweloperski to u nich ściana pomazana tynkiem III kategorii - czyli odbierasz i zaczynasz od podstawowych prac typu cekolowanie itp, no to już po prostu wstyd. Projekty bardzo nieciekawe i z błędami, niefunkcjonalne małe pomieszczenia i brak zgody na przearanżowanie tychże. Uprzątnięcie terenu do wydania domu polega na wybraniu resztek pobudowlanych i śmieci, w efekcie otrzymujemy dom stojący w niecce, koszty nawozu nowej ziemi ponosi oczywiście klient... Za rzekomo lepsze elementy wyposażenia trzeba słono dopłacać, standardowych nikt nie rozlicza i nie zwraca kasy. Duża ściema krótko mówiąc.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się ;) do tego nic ich od momentu wpłacenia całej kasy nie interesuje..DOSŁOWNIE,bramę na lubczykowej ( a kupilam jako jaśminowy stok)robili ponad rok...nie dopilnowali w umowach kwestii zagospodarwoania i teraz same kurniki pobudowali sobie ludzie na działkach ochydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurniki przecież tak wszystkie "domki" wyglądają które wybudował ten deweloper. Są po prostu brzydkie, ale jak ktoś takie coś kupuje to się jemu podoba. A niedopilnowanie dewelopera to przecież wina kupujących, nikt nikogo nie zmusza do kupowania od nich mieszkań czy domów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie polecam nikomu STOP
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znam dobrze ta firme bo pracowalem dla nich... Wlasciciel firmy ma dosc dziwne podejscie do budowanych przez niego domow, mam na mysli to ze stany surowe buduje z bardzo dobrych materialow i budowy powierza fachowcom natomiast gdy nastepuje etap wykonczenia do stanu deweloperskiego powierza prace ''kaszubom'' oderwanych od pluga nie znajacym terminu ''sztuka budowlana'' i tak w ten oto sposob budynki odawane przez tego dewelopera sprawiaja klopotliwe problemy i dreczoce remonty....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
po moim rozeznaniu na rynku budowlanym, u projektantów i architektów wykończenia wnętrz a także u niektórych mieszkańców- na City House trzeba uważać. Ładnie wydląda, gorzej z jakością. I "na ręce" trzeba patrzeć przy wykończeniu. Za cenę jaką proponują za bliźniaka- wolę dom wolnostojący na tym samym osiedlu u innego inwestora, o wyższym standardzie wykończenia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
To powiedz jak sie nazywa ten developer. Szukam domu na Karczemkach i myslalam wlasnie o City House
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja mieszkam w szeregowcy wybudowanym przez CityHouse i jestem bardzo zadowolony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kupiłem od nich mieszkanie na Lubczykowej są ok wszystko w terminie małe opóżnienie ale była wtedy sroga zima
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzien dobry. pytanie do nabywcow/klientow - ile mozna wynegocjowac z prezesem City House od ceny wyjsciowej na stronie ? ;-) chodzi mi glownie o blizniaki na azaliowej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardziej celuj w uzyskanie dodatkowych bajerów w cenie np. garaż, rekuperacja, pompa ciepła, trójszybowe okna, rolety, piec kondensacyjny, alarm. Z zejściem z ceny będzie trudniej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jaki to deweloper zaproponuje taką cenę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Generalnie jak każdy deweloper City house popełnia wiele błędów i to bardzo świadomie, tylko dla mnie liczy się fakt jak załatwia się później sprawę jak klient się zorientuje. I tu okazuje się, że ta cudowna rodzinna firma ma gdzieś jakiekolwiek usterki i błędy, nawet te zagrażające życiu lub zdrowiu swoich klientów. Prezes Kwitkowski, Pani Beatka i Pan Karol sprawiają nawet wrażenie solidnych i przejętych zaistniałym problemem niestety jeżeli nie mamy ich zapewnien na piśmie to należy chodzić w kasku pod własnym dachem, bo nikt nawet palcem nie kiwnie choć będą zapewniać ze oczywiście oni wszystko naprwią. To są ludzie którzy nie biorą odpowiedzialności za to co wybudowali po zapłaceniu przez klienta całości pieniędzy. A lista rzeczy, które są niedopuszczalne przy oddawaniu klientom nieruchomości nie ma końca.Nnajgorsze, że wiele z nich widać dopiero jak wchodzą ekipy zatrudnione przez klientów, no ale cóż przyszłym klientom należy życzyć spostrzegawczości w wykrywaniu tego co City House sprzedaje z premedytacją, zdając sobie sprawę jak nikt z tego co jest wykonane tandetnie, z założenia błędnie i poniżej jakiejkolwiek normy budowlanej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mieszkamy na osiedlu Azaliowa. Faktycznie nie obyło się bez usterek, jednak wszystkie byłby odrazu usuwane. Co do wykończenia to fakt, ze tynk nadaje się tylko do gładzenia (chociaż, czy to wada? w każdym innym mieszkaniu i innych deweloperów także trzeba gładzić jak się chce mieć ładnie).
Co do reszty to jest bardzo dobrze.
Także robiliśmy rozeznanie co do cen domów wolnostojących w okolicy i faktycznie gdzieś jeszcze trochę dalej (bez dobrej drogi itp.) można w podobnej cenie 'coś' dostać.... Jednak po późniejszych oględzinach okazywało się, że działka to naprawdę lipa. No i w końcu do City House przekonały nas ceny ale dopiero po negocjacjach cenowych. W naszym przypadku deweloper poszedł na ustępstwa cenowe dość znaczne.

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Musiał mieć Pan/Pani strasznego pecha,

mieszkam na Azaliowa I już półtora roku, było trochę usterek, ale nic poważnego, dom był w atrakcyjnej cenie, a teraz jest tani w eksploatacji. Ogólnie nie mogę powiedzieć złego słowa. Obawiałem się przed kupnem problemów, ale rzeczywistoścć mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3