Widok
To ja jak mantrę powtórzę ? Skoro masz umowę notarialną deweloperską, to jak to rozumieć że będzie ulica inaczej przebiegała ? To może też deweloper ci dom postawi pod Zakopanem a nie na "Nowej Olchowej" (co to w ogóle za nazwa jest ?) ?
Myślę, że pochwale posty piszą tu jacyś opłacani ludzi albo samo biuro wielkiej SPÓŁKI z o.o., a ci co logiczne pytania zadają dostaję w łeb za samą próbę myślenia...
Poza tym, kupiłeś inwestycje czy planujesz kupić dziurę w ziemi, to idź się pytaj dewelopera, a nie pytasz się na forum - jaja sobie robicie czy jesteście nieśmiali ?
Myślę, że pochwale posty piszą tu jacyś opłacani ludzi albo samo biuro wielkiej SPÓŁKI z o.o., a ci co logiczne pytania zadają dostaję w łeb za samą próbę myślenia...
Poza tym, kupiłeś inwestycje czy planujesz kupić dziurę w ziemi, to idź się pytaj dewelopera, a nie pytasz się na forum - jaja sobie robicie czy jesteście nieśmiali ?
Witam również interesuje mnie wątek dotyczący tego dewelopera. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Osiedlowej, jak wygląda rezerwacja mieszkania (na jaki okres, jaka cena za umowę rezerwacyjną itp.)Ciekawa jestem również jak przebiegają negocjacje co do ceny.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam
(w razie czego podaje maila gdyby ktoś nie chciał na publicznym forum :)
piotrowska.m.b@o2.pl
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam
(w razie czego podaje maila gdyby ktoś nie chciał na publicznym forum :)
piotrowska.m.b@o2.pl
Witam, pan deweloper jest cwanym, szybko dorabiającym się człowiekiem w myśl zasady 'ja tu mieszkać nie będę", sprzedał nam wszystkim felerne mieszkania, słabe wykończenia, balkony psujące się po pierwszej zimie, ogrody pełne odpadów budowlanych, po obfitym deszczu ogrody i plac zabaw stojące w wodzie, bramy jako atrapy, cokoły w korytarzach odpadały jeden po drugim itd., itd. Trzeba było wejść do kogoś z nas - pierwszych lokatorów..., opowiedzielibyśmy więcej, póki na gwarancji chodzić do nich do bólu, muszą poprawić. My przeszliśmy przez to, aha, płoty mokną non-stop w wodzie z powodu obniżenia terenu, przechylają się w różne strony i tylko patrzeć jak znowu z funduszu remontowego wydane zostaną kolejne pieniądze. Mieszkamy niedługo, jak sądzę nie czas na takie remonty jeszcze, ale nie mamy innej alternatywy. Krawężniki zniszczone jeszcze z czasów budowy, nie zostały wymienione, mimo naszych interwencji. Pozdrawiam, mieszkaniec
Witam, niedawno zakupiliśmy dom na Olchowej. Generalnie nie mogę nic złego powiedzieć na temat dewelopera. Kontakt z nimi bardzo dobry, oczywiście mam na myśli panią Beatę bo druga jakaś nierozgarnięta. Negocjacje trwały długo ale udało się że każda ze stron zadowolona. Jedyny minus jak na razie to mają straszne ceny prac dodatkowych. To prawie rozbój w biały dzień ;) Zmiany w aranżacjach bez problemu. Zobaczymy jak pójdzie dalej współpraca.
Zakupilem dom na Inzynierskiej, termin oddania zgodnie z aktem I kwartal 2016, w rzeczywistodci bedzie Iv 2016. Podciagne ich zgodnie z ustawowymi odsetkami :)
Zamowilem dodatkowe uslugi wykonczeniowe, niestety wykonali czesciowo, dlaczego - powod nieznany, odlicze koszta.
Cena zakupu do negocjacji, w zaleznosci od umiejtnosci lub zanajomosci :)
Do odbioru zabieram szwadron zawodowcow (takie zycie), wiem ze jest sporo mankamentow
Ogolnie ceny dosc atrakcyjne, jednak trzeba pilnowac wszystkiego
Gdy odbiore domek, opisze reszte atrakcji (na pewno beda)
Moja rada dla wszystkich przyszlych kupujacych, umowe ktora dostajecie od developera, oddajcie do weryfikacji swojemu prawnikowi
Zawiera wiele niescislosci (choc podobno zostala poprawiona po kontakcie z moim mecenasem)
Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszlych kupujacych, oraz zycze cierpliwosci developerowi przy odbiorze mojego domu (bede bardzo mocno przygotowany wraz z mecenasem :)
Zamowilem dodatkowe uslugi wykonczeniowe, niestety wykonali czesciowo, dlaczego - powod nieznany, odlicze koszta.
Cena zakupu do negocjacji, w zaleznosci od umiejtnosci lub zanajomosci :)
Do odbioru zabieram szwadron zawodowcow (takie zycie), wiem ze jest sporo mankamentow
Ogolnie ceny dosc atrakcyjne, jednak trzeba pilnowac wszystkiego
Gdy odbiore domek, opisze reszte atrakcji (na pewno beda)
Moja rada dla wszystkich przyszlych kupujacych, umowe ktora dostajecie od developera, oddajcie do weryfikacji swojemu prawnikowi
Zawiera wiele niescislosci (choc podobno zostala poprawiona po kontakcie z moim mecenasem)
Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszlych kupujacych, oraz zycze cierpliwosci developerowi przy odbiorze mojego domu (bede bardzo mocno przygotowany wraz z mecenasem :)
Nie bardzo rozumiem co ma na celu Panskie wywnetrznianie sie na tym forum. Od dawna wiadomo z jakim deweloperem ma Pan do czynienia. Czy teraz chce nam Pan pokazac jak wraz ze swoim mecenasem wywalczy (lub tez nie) cos dla siebie.
To prawde mowiac, tylko i wylacznie Panska sprawa.
Wydaje sie, ze nalezalo sie przygotowac zdecydowanie lepiej na poczatku a nie teraz - mecenas, armia pomocnikow etc.
To tak jakby Pan swiadomie popelnial pomylke a potem wzywal wszystkich do tego, by patrzyli jak sie z niej wyplatuje.
Poprostu nalezy przyznac sam przed soba (przypadkiem nie robic tego publicznie) - popelnilem blad.
A forum zostawic w spokoju, zas swoje problemy rozwiazywac w swoich (juz nowych) 4 scianach
To prawde mowiac, tylko i wylacznie Panska sprawa.
Wydaje sie, ze nalezalo sie przygotowac zdecydowanie lepiej na poczatku a nie teraz - mecenas, armia pomocnikow etc.
To tak jakby Pan swiadomie popelnial pomylke a potem wzywal wszystkich do tego, by patrzyli jak sie z niej wyplatuje.
Poprostu nalezy przyznac sam przed soba (przypadkiem nie robic tego publicznie) - popelnilem blad.
A forum zostawic w spokoju, zas swoje problemy rozwiazywac w swoich (juz nowych) 4 scianach
Witam wszystkich.Kupiłam u nich dom z mężem. Niestety cena nie idzie w parze z jakościa. Usterka goni usterkę. Na początku niechętnie pan wielmożny kierownik budowy usuwał wady budowlane.Niestety z biegiem czasu wady sie powtarzają i już przestali nawet odpisywać na zgłoszenia. Pełna ignorancja, nie mają szacunku do pieniędzy klientów.
Zdecydowanie odradzam zakupu u nich mieszkania lub domu bo to będzie wasza droga przez mękę z usterkami.
Jedno trzeba im przyznać. Mają olbrzymi dar przekonywania. Mam tutaj na myśli kierownika budowy pana K.. Okazuje sie ,że osoba ta jest świetnym aktorem, pozorantem i leserem.
Jeśli już koniecznie chcecie u nich coś kupić to nie ufajcie w żadne zapewniena.Najlepiej każdy etap budowy odbierajcie z inspektorem lub osobą dobrze zorientowana. W przeciwnym razie oszukają was na wszystkim na czym się tylko da.
Chciałabym aby ta informacja uświadomiła was z kim macie do czynienia.
Zdecydowanie odradzam zakupu u nich mieszkania lub domu bo to będzie wasza droga przez mękę z usterkami.
Jedno trzeba im przyznać. Mają olbrzymi dar przekonywania. Mam tutaj na myśli kierownika budowy pana K.. Okazuje sie ,że osoba ta jest świetnym aktorem, pozorantem i leserem.
Jeśli już koniecznie chcecie u nich coś kupić to nie ufajcie w żadne zapewniena.Najlepiej każdy etap budowy odbierajcie z inspektorem lub osobą dobrze zorientowana. W przeciwnym razie oszukają was na wszystkim na czym się tylko da.
Chciałabym aby ta informacja uświadomiła was z kim macie do czynienia.