Widok

City House Karczemki

Dom i mieszkanie Karczemki Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zna developera, z ich strony wynika, że budują głównie domy. Może ktoś słyszał o wcześniejszych inwestycjach. Jakieś doświadczenia City House?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Witam, z pewnością dostał większą kasę, radzę wszystkim potencjalnym chętnym na współpracę z City... omijać z daleka i wymazać z pamięci, że nie wspomnę o poziomie właściciel . Współczuję Państwu. Pozdrawiam " płotek"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podpisaliśmy (razem z żoną) z tym deweloperem umowę rezerwacyjną na dom i wpłaciliśmy ok. 20% zaliczki. Zgłosiliśmy mailowo uwagi/pytania do umowy deweloperskiej, na które nie doczekaliśmy się odpowiedzi mimo kilkukrotnych próśb telefonicznych. Gdyby wszystko było w porządku to raczej nie powinni wymigiwać się od udzielenia wyjaśnień, odpowiedzi na pytania.
Ostatecznie na 4 dni przed terminem podpisania umowy deweloperskiej otrzymaliśmy maila, że prezes City House nie podpisze z nami umowy deweloperskiej. W rozmowie telefonicznej był bardzo arogancki i wciskał jakiś kit o rzekomo niekorzystnej dla niego umowie i że chce od nas więcej pieniędzy! Dodam, że mieliśmy już dogadany kredyt i dofinansowanie MDM więc jakakolwiek zmiana ceny nie wchodziła w grę.
Do podpisania umowy nie doszło, a kilka dni później (według informacji na stronie) dom był już sprzedany. Podejrzewam, że dostał lepszą ofertę po podpisaniu umowy z nami i postanowił nas wydymać (przy okazji robiąc sobie tani kredyt z naszej zaliczki). Zaliczkę oddali oczywiście po umownym terminie. Przez tego dewelopera straciliśmy szansę na dofinansowanie z MDM (sytuacja miała miejsce w momencie gdy kończyły się środki z MDM). Nie tak moim zdaniem powinna wyglądać współpraca z deweloperem, a kupując dom za około pół miliona zł wszystko powinno być jasno ustalone i bez niedomówień, co w tym wypadku okazało się niemożliwe. Odradzam interesy z City House.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak to jest....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Umowa Deweloperska jaką obecnie stosuje City House zawiera m. in. punkty niezgodne z Ustawą Deweloperską. Próbują się np. wymigać od rękojmi (ta powinna wynosić 5lat -bezwzględnie) i gwarancji jeżeli jakiekolwiek prace nie będą przez nich zatwierdzane i realizowane przez zatwierdzonych przez nich fachowców. Jest ona jednak tak skonstruowana, że mimo , że nadrzędną powinna być ustawa deweloperska to wyegzekwowanie czegokolwiek może być bardzo trudne. Przed podpisaniem koniecznie dajcie ją do zweryfikowania prawnikowi, który miał do czynienia z umowami deweloperskimi (żeby być świadomymi tego na co się piszecie). Nie sądzę jednak by udało Wam się coś wynegocjować w tym zakresie (mimo, że w treści umowy jest zapis, że jest ona wynikiem negocjacji), mi się nie udało. Wygląda też na to, że już wcześniej City House było na bakier jeżeli chodzi o treść zawieranych umów, żeby nie być gołosłownym poniżej parę linków.

taki tam artykuł:
http://nieuczciwepraktykirynkowe.pl/?p=908

2014:
http://decyzje.uokik.gov.pl/bp/dec_prez.nsf/43104c28a7a1be23c1257eac006d8dd4/24d145fa913911b1c1257ec6007ba563/$FILE/decyzja%20nr%20RGD.3-2014%20z%20dnia%2011.04.14.pd f

Raport UOKiK 2014:
http://bip.kprm.gov.pl/download/75/18680/zalnrI1-raportkonsumentnarynkudeweloperskim.pdf

2008:
http://decyzje.uokik.gov.pl/bp/dec_prez.nsf/43104c28a7a1be23c1257eac006d8dd4/56da9a1b5137cfd5c1257ec6007b8a9a/$FILE/DEC-RGD.pdf

2011:
http://decyzje.uokik.gov.pl/bp/dec_prez.nsf/0/05A02BA942C6A3E9C1257EC6007B91E0/$file/1_JM_ZIK_CITY_HOUSE_GDANSK_ZIK_PRZYJECIE_ZOBOWIAZA N.pdf
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kupilem dom od city house i wszystko ok. Wiadomo, ze kilka usterek sie zdarzylo ale bardzo szybko naprawiane. Deweloper w mojej ocenie solidny i wiarygodny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaki mogą mieć wpływ linie elektryczna??zdania są podzielone..jedni mówią ze to szkodzi inni ze nie... ale stan sobie obok kościoła w dzień kiedy pada... jest cisza iii syczenie nie wiem jak to dokładnie nazwać. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupowałam kilka lat temu od City House dom na Karczemkach i również stresowałam się kupnem pustego pola ale wszystko było ok, prace były wykonane w terminie. Co do linii energetycznych to nie wiem jakie mogą mieć wpływ na otoczenie. wydają się być w dosyć dużej odległości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tez chcialem kupic tam nieruchomosc... dokladnie przy kosciele, jednak sie nie zdecydowalem na zakup ze wszgledu na linie elektryczne ,ottnio jak b ylem w kosciele to zwrocilem uwage czy juz sie tam cos dzieje ale jak narazie cisza tak jak bylo..... napewno niedlugo cos sie zacznie dziac...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam dom 3 lata temu i nie mam żadnych problemów. Tamta wypowiedź wydaje mi się zbyt rozdmuchana. Mieszka się ciepło i wygodnie. A okolica jest bardzo przyjazna. Proszę spać spokojnie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam.To mnie Pani zmartwila -nawet bardzo!!!!!Z mężem kupiliśmy domek ;ktory bedzie do odbioru w nast roku.Budowy -ani śladu.. i nic sie nie dzieje.....Prosze o wiecej info odnosnie usterek i w ogóle wiecej info-bylabym mega wdzieczna😉podaje email:bfiolek@op.pl Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piszesz, że kupiłaś dom z mężem, a z Twojego komentarza wynika, że usterki dotyczą tylko domu.
Uważam, że i tak miałaś szczęście przy tego rodzaju zakupie, bo przynajmniej mąż okazał się produktem bez wad, .... albo kierownik budowy z usterkami męża radzi sobie na bieżąco :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

REklamacje uwzgęldniaja na początku ale potem dalej wszystko odpada i przrestaja juz uwzględniać. Negocjuje siez nimi łątwo aż za łątwo i to jest zastanawiające...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to prawda. Ten deweloper oszukuje na wszystkim na czym sie tylko da. Uważajcie na pseudo kierownika budowy . Bo to cwaniak, kłamczuch i oszust. Nie wieżcie w żadne jego zapewnia. Wszystko trzeba sprawdzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wszystkich.Kupiłam u nich dom z mężem. Niestety cena nie idzie w parze z jakościa. Usterka goni usterkę. Na początku niechętnie pan wielmożny kierownik budowy usuwał wady budowlane.Niestety z biegiem czasu wady sie powtarzają i już przestali nawet odpisywać na zgłoszenia. Pełna ignorancja, nie mają szacunku do pieniędzy klientów.
Zdecydowanie odradzam zakupu u nich mieszkania lub domu bo to będzie wasza droga przez mękę z usterkami.
Jedno trzeba im przyznać. Mają olbrzymi dar przekonywania. Mam tutaj na myśli kierownika budowy pana K.. Okazuje sie ,że osoba ta jest świetnym aktorem, pozorantem i leserem.
Jeśli już koniecznie chcecie u nich coś kupić to nie ufajcie w żadne zapewniena.Najlepiej każdy etap budowy odbierajcie z inspektorem lub osobą dobrze zorientowana. W przeciwnym razie oszukają was na wszystkim na czym się tylko da.
Chciałabym aby ta informacja uświadomiła was z kim macie do czynienia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
witam, i jak ? Zdecydowaliście sie Państwo na zakup mieszkania ? właśnie tez sie zastanawiamy. Trochę sie naczytalismy na forum, przyznam ze mało pozytywnych opini...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Chcemy kupic mieszkanie na ul świetego Alberta i jestesmy ciekawi czy jest ktos tutaj jeszcze kto chce kupic tam mieszkanie.
Generalnie mamy umowe rezerwacyjna ktora sie konczy a kontaktu brak.
Ktos tez tak miał? Bede wdzieczna za odpowiedzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podłączam się do pytania do negocjację cen, interesuje mnie dom przy Olchowej, proszę o informacje na meila jeżeli ktoś zechciał by pomóc :) k.ludian@wp.pl
Nie bardzo rozumiem co ma na celu Panskie wywnetrznianie sie na tym forum. Od dawna wiadomo z jakim deweloperem ma Pan do czynienia. Czy teraz chce nam Pan pokazac jak wraz ze swoim mecenasem wywalczy (lub tez nie) cos dla siebie.
To prawde mowiac, tylko i wylacznie Panska sprawa.
Wydaje sie, ze nalezalo sie przygotowac zdecydowanie lepiej na poczatku a nie teraz - mecenas, armia pomocnikow etc.
To tak jakby Pan swiadomie popelnial pomylke a potem wzywal wszystkich do tego, by patrzyli jak sie z niej wyplatuje.
Poprostu nalezy przyznac sam przed soba (przypadkiem nie robic tego publicznie) - popelnilem blad.
A forum zostawic w spokoju, zas swoje problemy rozwiazywac w swoich (juz nowych) 4 scianach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zakupilem dom na Inzynierskiej, termin oddania zgodnie z aktem I kwartal 2016, w rzeczywistodci bedzie Iv 2016. Podciagne ich zgodnie z ustawowymi odsetkami :)
Zamowilem dodatkowe uslugi wykonczeniowe, niestety wykonali czesciowo, dlaczego - powod nieznany, odlicze koszta.
Cena zakupu do negocjacji, w zaleznosci od umiejtnosci lub zanajomosci :)
Do odbioru zabieram szwadron zawodowcow (takie zycie), wiem ze jest sporo mankamentow
Ogolnie ceny dosc atrakcyjne, jednak trzeba pilnowac wszystkiego
Gdy odbiore domek, opisze reszte atrakcji (na pewno beda)
Moja rada dla wszystkich przyszlych kupujacych, umowe ktora dostajecie od developera, oddajcie do weryfikacji swojemu prawnikowi
Zawiera wiele niescislosci (choc podobno zostala poprawiona po kontakcie z moim mecenasem)
Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszlych kupujacych, oraz zycze cierpliwosci developerowi przy odbiorze mojego domu (bede bardzo mocno przygotowany wraz z mecenasem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy także mógłbym prosić o informację dotycząc negocjacji z tym developerem na maila - sebastianap@wp.pl