Widok
Witam, niedawno zakupiliśmy dom na Olchowej. Generalnie nie mogę nic złego powiedzieć na temat dewelopera. Kontakt z nimi bardzo dobry, oczywiście mam na myśli panią Beatę bo druga jakaś nierozgarnięta. Negocjacje trwały długo ale udało się że każda ze stron zadowolona. Jedyny minus jak na razie to mają straszne ceny prac dodatkowych. To prawie rozbój w biały dzień ;) Zmiany w aranżacjach bez problemu. Zobaczymy jak pójdzie dalej współpraca.
Witam, pan deweloper jest cwanym, szybko dorabiającym się człowiekiem w myśl zasady 'ja tu mieszkać nie będę", sprzedał nam wszystkim felerne mieszkania, słabe wykończenia, balkony psujące się po pierwszej zimie, ogrody pełne odpadów budowlanych, po obfitym deszczu ogrody i plac zabaw stojące w wodzie, bramy jako atrapy, cokoły w korytarzach odpadały jeden po drugim itd., itd. Trzeba było wejść do kogoś z nas - pierwszych lokatorów..., opowiedzielibyśmy więcej, póki na gwarancji chodzić do nich do bólu, muszą poprawić. My przeszliśmy przez to, aha, płoty mokną non-stop w wodzie z powodu obniżenia terenu, przechylają się w różne strony i tylko patrzeć jak znowu z funduszu remontowego wydane zostaną kolejne pieniądze. Mieszkamy niedługo, jak sądzę nie czas na takie remonty jeszcze, ale nie mamy innej alternatywy. Krawężniki zniszczone jeszcze z czasów budowy, nie zostały wymienione, mimo naszych interwencji. Pozdrawiam, mieszkaniec
Witam również interesuje mnie wątek dotyczący tego dewelopera. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Osiedlowej, jak wygląda rezerwacja mieszkania (na jaki okres, jaka cena za umowę rezerwacyjną itp.)Ciekawa jestem również jak przebiegają negocjacje co do ceny.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam
(w razie czego podaje maila gdyby ktoś nie chciał na publicznym forum :)
piotrowska.m.b@o2.pl
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam
(w razie czego podaje maila gdyby ktoś nie chciał na publicznym forum :)
piotrowska.m.b@o2.pl
To ja jak mantrę powtórzę ? Skoro masz umowę notarialną deweloperską, to jak to rozumieć że będzie ulica inaczej przebiegała ? To może też deweloper ci dom postawi pod Zakopanem a nie na "Nowej Olchowej" (co to w ogóle za nazwa jest ?) ?
Myślę, że pochwale posty piszą tu jacyś opłacani ludzi albo samo biuro wielkiej SPÓŁKI z o.o., a ci co logiczne pytania zadają dostaję w łeb za samą próbę myślenia...
Poza tym, kupiłeś inwestycje czy planujesz kupić dziurę w ziemi, to idź się pytaj dewelopera, a nie pytasz się na forum - jaja sobie robicie czy jesteście nieśmiali ?
Myślę, że pochwale posty piszą tu jacyś opłacani ludzi albo samo biuro wielkiej SPÓŁKI z o.o., a ci co logiczne pytania zadają dostaję w łeb za samą próbę myślenia...
Poza tym, kupiłeś inwestycje czy planujesz kupić dziurę w ziemi, to idź się pytaj dewelopera, a nie pytasz się na forum - jaja sobie robicie czy jesteście nieśmiali ?
Czy ktoś ma informacje jak będzie wyglądała ulica Nowa Olchowa w kontekście tej inwestycji? Nie będzie tak, jak rozumiem z planów, że będzie ona przebiegała wzdłóż pierwszego rzędu domów? To pierwsze pytanie - drugie: czy ktoś wie jak będzie wyglądała okolica biorąc pod uwagę plan zagospodarowania obowiązujący bezpośrednio w okolicy tej inwestycji.
I jeszcze jedna sprawa. Bo ktoś wyżej się chwalił że widział KRS tej firmy. Przecież to zwykła sp. z o.o. Odpowiada wyłącznie do kapitału, po nowelizacjach spółkę z o.o. można mieć z kapitałem zakładowym 5000 zł. I wy dajecie takim ludziom wszystkie swoje pieniądze za dziurę w ziemi ?
Gratuluję odwagi.
Gratuluję odwagi.