Widok

City House Karczemki

Dom i mieszkanie Karczemki Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zna developera, z ich strony wynika, że budują głównie domy. Może ktoś słyszał o wcześniejszych inwestycjach. Jakieś doświadczenia City House?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dołączam się do pytania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam,

jestem zainteresowany zakupem domu na Olchowej.
Jakie sa uwagi od osob ktore zarezerwowaly?
Jaki jest kontakt z deweloperem?
Jak przebiegaly negocjacje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzien dobry
również zarezerwowałem dom na Olchowej. Czy może ktoś przybliżyć na meila bliżej niniejszego dewelopera?
kermitz@wp.pl
Też zarezerwowałem dom na Olchowej. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Podobno od grudnia już mają ruszyć prace.
witam,
mam zarezerwowoany dom na olchowej, czy moze mi Pan zdradzis jaki procent zszedl z ceny Pan Prezes?
dostalismy upust, nie wiemy czy to wszystkie mzoliwosci prezesa
moze Pan rozwinac watek "marketing prezesa" ?
mamy zarezerwowany dom na olchowej, nie chcemy sie nabrac na dobra bajere...
jaki procentowy upust dal deweloper- mozna wiedziec?
dziekuje z gory
witam, czy moze Pan zdradzic procentowo ile bylo upustu?
mamy zarezerwowany dom na cedrowej, jest jakis upust, ale nie wiemy ile to jest mozliwosci. dosc slono trzeba placic za prace dodtakowe.
mozna prosic o sugestie na co zwracac uwage podczas odbierania budynku?
bede wdzieczna!!!!
email:sikorgt@gmail.com
Jakiego typu usterki znaleźliście w swoich domach od CityHouse ?
Osiedle Azaliowa - kilka usterek odrazu usuwanych. Na prośbę nawet udało mi się że zbudowali mi kostkę przed domem szybciej.
Tynki do gładzenia, ale to chyba normalne, inni developerzy też nie wykazują się tutaj, zawsze musiałem gładzić.
Generalnie developer jet OK.
Faktem, jest, że trzeba negocjować i bardzo uważac na tzw. 'marketing' prezesa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do projektu to kwestia gustu. Jeżeli ktoś jest na etapie beżowych domów z półokrągłymi wnękami na stół w kuchni z lat 2000 to napewno Ci się nie będzie podobać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
PANIE ARCHITEKT SĄ WŁAŚCICIELKAMI CITY HOUSE? ZABRAĆ IM DYPLOMY!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Witam,
Jakie koszta eksploracji ponosi się za domy w tej okolicy ?
Jak sie mieszka ?

Istnieje możliwość negocjacji ceny ?
Musiał mieć Pan/Pani strasznego pecha,

mieszkam na Azaliowa I już półtora roku, było trochę usterek, ale nic poważnego, dom był w atrakcyjnej cenie, a teraz jest tani w eksploatacji. Ogólnie nie mogę powiedzieć złego słowa. Obawiałem się przed kupnem problemów, ale rzeczywistoścć mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mieszkamy na osiedlu Azaliowa. Faktycznie nie obyło się bez usterek, jednak wszystkie byłby odrazu usuwane. Co do wykończenia to fakt, ze tynk nadaje się tylko do gładzenia (chociaż, czy to wada? w każdym innym mieszkaniu i innych deweloperów także trzeba gładzić jak się chce mieć ładnie).
Co do reszty to jest bardzo dobrze.
Także robiliśmy rozeznanie co do cen domów wolnostojących w okolicy i faktycznie gdzieś jeszcze trochę dalej (bez dobrej drogi itp.) można w podobnej cenie 'coś' dostać.... Jednak po późniejszych oględzinach okazywało się, że działka to naprawdę lipa. No i w końcu do City House przekonały nas ceny ale dopiero po negocjacjach cenowych. W naszym przypadku deweloper poszedł na ustępstwa cenowe dość znaczne.

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Generalnie jak każdy deweloper City house popełnia wiele błędów i to bardzo świadomie, tylko dla mnie liczy się fakt jak załatwia się później sprawę jak klient się zorientuje. I tu okazuje się, że ta cudowna rodzinna firma ma gdzieś jakiekolwiek usterki i błędy, nawet te zagrażające życiu lub zdrowiu swoich klientów. Prezes Kwitkowski, Pani Beatka i Pan Karol sprawiają nawet wrażenie solidnych i przejętych zaistniałym problemem niestety jeżeli nie mamy ich zapewnien na piśmie to należy chodzić w kasku pod własnym dachem, bo nikt nawet palcem nie kiwnie choć będą zapewniać ze oczywiście oni wszystko naprwią. To są ludzie którzy nie biorą odpowiedzialności za to co wybudowali po zapłaceniu przez klienta całości pieniędzy. A lista rzeczy, które są niedopuszczalne przy oddawaniu klientom nieruchomości nie ma końca.Nnajgorsze, że wiele z nich widać dopiero jak wchodzą ekipy zatrudnione przez klientów, no ale cóż przyszłym klientom należy życzyć spostrzegawczości w wykrywaniu tego co City House sprzedaje z premedytacją, zdając sobie sprawę jak nikt z tego co jest wykonane tandetnie, z założenia błędnie i poniżej jakiejkolwiek normy budowlanej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
a jaki to deweloper zaproponuje taką cenę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardziej celuj w uzyskanie dodatkowych bajerów w cenie np. garaż, rekuperacja, pompa ciepła, trójszybowe okna, rolety, piec kondensacyjny, alarm. Z zejściem z ceny będzie trudniej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzien dobry. pytanie do nabywcow/klientow - ile mozna wynegocjowac z prezesem City House od ceny wyjsciowej na stronie ? ;-) chodzi mi glownie o blizniaki na azaliowej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kupiłem od nich mieszkanie na Lubczykowej są ok wszystko w terminie małe opóżnienie ale była wtedy sroga zima
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja mieszkam w szeregowcy wybudowanym przez CityHouse i jestem bardzo zadowolony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8