Widok
witam, czy moze Pan zdradzic procentowo ile bylo upustu?
mamy zarezerwowany dom na cedrowej, jest jakis upust, ale nie wiemy ile to jest mozliwosci. dosc slono trzeba placic za prace dodtakowe.
mozna prosic o sugestie na co zwracac uwage podczas odbierania budynku?
bede wdzieczna!!!!
email:sikorgt@gmail.com
mamy zarezerwowany dom na cedrowej, jest jakis upust, ale nie wiemy ile to jest mozliwosci. dosc slono trzeba placic za prace dodtakowe.
mozna prosic o sugestie na co zwracac uwage podczas odbierania budynku?
bede wdzieczna!!!!
email:sikorgt@gmail.com
Osiedle Azaliowa - kilka usterek odrazu usuwanych. Na prośbę nawet udało mi się że zbudowali mi kostkę przed domem szybciej.
Tynki do gładzenia, ale to chyba normalne, inni developerzy też nie wykazują się tutaj, zawsze musiałem gładzić.
Generalnie developer jet OK.
Faktem, jest, że trzeba negocjować i bardzo uważac na tzw. 'marketing' prezesa :)
Tynki do gładzenia, ale to chyba normalne, inni developerzy też nie wykazują się tutaj, zawsze musiałem gładzić.
Generalnie developer jet OK.
Faktem, jest, że trzeba negocjować i bardzo uważac na tzw. 'marketing' prezesa :)
Musiał mieć Pan/Pani strasznego pecha,
mieszkam na Azaliowa I już półtora roku, było trochę usterek, ale nic poważnego, dom był w atrakcyjnej cenie, a teraz jest tani w eksploatacji. Ogólnie nie mogę powiedzieć złego słowa. Obawiałem się przed kupnem problemów, ale rzeczywistoścć mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.
mieszkam na Azaliowa I już półtora roku, było trochę usterek, ale nic poważnego, dom był w atrakcyjnej cenie, a teraz jest tani w eksploatacji. Ogólnie nie mogę powiedzieć złego słowa. Obawiałem się przed kupnem problemów, ale rzeczywistoścć mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.
Mieszkamy na osiedlu Azaliowa. Faktycznie nie obyło się bez usterek, jednak wszystkie byłby odrazu usuwane. Co do wykończenia to fakt, ze tynk nadaje się tylko do gładzenia (chociaż, czy to wada? w każdym innym mieszkaniu i innych deweloperów także trzeba gładzić jak się chce mieć ładnie).
Co do reszty to jest bardzo dobrze.
Także robiliśmy rozeznanie co do cen domów wolnostojących w okolicy i faktycznie gdzieś jeszcze trochę dalej (bez dobrej drogi itp.) można w podobnej cenie 'coś' dostać.... Jednak po późniejszych oględzinach okazywało się, że działka to naprawdę lipa. No i w końcu do City House przekonały nas ceny ale dopiero po negocjacjach cenowych. W naszym przypadku deweloper poszedł na ustępstwa cenowe dość znaczne.
Pozdrawiam!
Co do reszty to jest bardzo dobrze.
Także robiliśmy rozeznanie co do cen domów wolnostojących w okolicy i faktycznie gdzieś jeszcze trochę dalej (bez dobrej drogi itp.) można w podobnej cenie 'coś' dostać.... Jednak po późniejszych oględzinach okazywało się, że działka to naprawdę lipa. No i w końcu do City House przekonały nas ceny ale dopiero po negocjacjach cenowych. W naszym przypadku deweloper poszedł na ustępstwa cenowe dość znaczne.
Pozdrawiam!
Generalnie jak każdy deweloper City house popełnia wiele błędów i to bardzo świadomie, tylko dla mnie liczy się fakt jak załatwia się później sprawę jak klient się zorientuje. I tu okazuje się, że ta cudowna rodzinna firma ma gdzieś jakiekolwiek usterki i błędy, nawet te zagrażające życiu lub zdrowiu swoich klientów. Prezes Kwitkowski, Pani Beatka i Pan Karol sprawiają nawet wrażenie solidnych i przejętych zaistniałym problemem niestety jeżeli nie mamy ich zapewnien na piśmie to należy chodzić w kasku pod własnym dachem, bo nikt nawet palcem nie kiwnie choć będą zapewniać ze oczywiście oni wszystko naprwią. To są ludzie którzy nie biorą odpowiedzialności za to co wybudowali po zapłaceniu przez klienta całości pieniędzy. A lista rzeczy, które są niedopuszczalne przy oddawaniu klientom nieruchomości nie ma końca.Nnajgorsze, że wiele z nich widać dopiero jak wchodzą ekipy zatrudnione przez klientów, no ale cóż przyszłym klientom należy życzyć spostrzegawczości w wykrywaniu tego co City House sprzedaje z premedytacją, zdając sobie sprawę jak nikt z tego co jest wykonane tandetnie, z założenia błędnie i poniżej jakiejkolwiek normy budowlanej.