Widok

City House Karczemki

Dom i mieszkanie Karczemki Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś zna developera, z ich strony wynika, że budują głównie domy. Może ktoś słyszał o wcześniejszych inwestycjach. Jakieś doświadczenia City House?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja i bardzo się cieszę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do czasu :D Największe krętacze jakie są. Powodzenia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przy domkach na św Alberta wisi ogromny billboard domy na sprzedaż- chyba sprzedaż na przeciwko kościoła nie idzie według planu.... zobaczymy jak będzie z mieszkaniami w bloku tuż obok, który już budują.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aaa niby wszystko miało być już sprzedane...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Info ze strony dewolopera
Są do sprzedaży 4 segmenty w szeregach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dwaj Panowie mają mentalność cinkciarza sprzed Pewex-u. Mniej więcej taki poziom intelektualny sobą prezentują i tak też należy ich traktować. Jakość obiektów przez nich budowanych to jeden wielki koszmar dla przyszłych właścicieli.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dzień dobry,
czy można tutaj spotkać mieszkańców osiedla olchowa, którzy podzielą się opinią na temat jakości wykonania i mieszkania na osiedlu?
Pozdrawiam,bn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzień dobry,
na początku tego roku udało się nam wraz z mężem zamieszkać na tym osiedlu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Deweloper wykończył drogi wewnętrzne i podjazdy do garażu. Podejście do domu zrobiono z kostki, skończono też ogrodzenia. Cieszy nas, że wszystko zostało zrobione na czas, bardzo nam na tym zależało, mieliśmy już dość gnieżdżenia się w bloku! Na całe szczęście, obyło się bez przykrych niespodzianek..
Pozdrawiam, Kasia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rozwazam kupno nieruchomości od City House. Czy mógłby ktokolwiek powiedzieć mi coś o wykończeniu wnętrza? Mam na myśli stolarkę okienną i wylewke. Z góry dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzień dobry, jeśli chodzi o uszkodzenia itp. (tak rozumiem Twoje pytanie), to oglądałam z mężem okna, ramy i nie mamy do nich żadnych zastrzeżeń. Podłoga równa, mury suche. Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, wątpliwości, chętnie odpowiem.
Pozdrawiam, Kasia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ktoś może mi powiedzieć, czy mają opóźnienia w odbiorze mieszkań? Chyba niedawno oddawali mieszkania na Karczemkach. Zakładam, że zawsze jest jakieś opóźnienie, ale ile? Z uwagi na planowaną sprzedaż obecnego mieszkania, chciałbym wszystko jakoś zaplanować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opóźnienia są jak wszędzie, około 2 miesięcy :) Może mniej. Zawsze trzeba się liczyć, że termin może ulec zmianie. Pozdrawiam, Kasia

Witam. Skąd wnioskuję Pani że "opóźnienia są zawsze...", skoro pisała Pani że oddali Wam na czas?!? Jak mi wiadomo oddadzą inwestycje o czasie, tak jak w umowach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nam faktycznie oddano na czas, lecz zakładałam, że może wystąpić jakieś opóźnienie, chociażby ze względu na pogodę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

o widzę, że wytworzyła się tutaj zacięta dyskusja. Jasne, nie wszystkim się dogodzi i zawsze można trafić na jakąś szuję, co Cie oszuka. Ja jestem zadowolony z inwestycji. Oddana o czasie, solidna robota, dzwonilem tez wielokrotnie z roznymi pytaniami (a wierzcie, potrafie byc bardzo upierdliwy) i za kazdym razem udzielano mi wszystkich informacji, drobne usterki naprawiono bez problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

CityHouse jest podrzednym\rynsztokowym deweloperem majcym na celu wylacznie wyciagniecie od was klientow pieniedzy.Nie sa zainteresowani waszym zadowoleniem z mieszkania lub domu. Budowane przez nich nieruchomosci maja wytrzymac do do konca gwarancji a potem radzcie sobie sami z ogromna iloscia usterek. Unikajcie tego dewelopera jak ognia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy ktoś z sąsiadow ma świadomość jak wygląda stan hipoteki działki, na której jest realizowana inwestycja Osiedlowa II ?

pytanie mam do tych osób które już podpisały umowę przedwstępną, ja narazie podpisałem rezerwacje ale chyba zrezygnuję. Jest jakiś zapis w umowie, który mówi cokolwiek o stanie hipoteki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli dobrze rozumiem pytanie - hipoteka jest określona w księdze wieczystej, a numer księgi wieczystej powinien być podany w Pana/Pani umowie rezerwacyjnej. Wystarczy wpisać ten numer tu: https://przegladarka-ekw.ms.gov.pl/eukw_prz/KsiegiWieczyste/wyszukiwanieKW?komunikaty=true&kontakt=true&okienkoSerwisowe=false - i tam poczytać sobie o stanie hipoteki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie tak. Poznałem stan hipoteki działki, na której jest realizowana inwestycja i ze względów ochrony danych nie ujawniam szczegułów. Każdy kto podpisał umowę z deweloperem w tej inwestycji ma wgląd do księgi wieczystej. stan hipoteki, zdziwił mnie mocno, choć to nie do końca oddaje moje uczucia. Stąd pytanie do osób, kyóre poszły o krok dalej i po rezerwacji podpisały umowę deweloperską... nie niepokoi was punkt 4 księgi wieczystej?

Szczerze mówiąc, nie jestem tak biegła w tym temacie, żebym się wcześniej zaniepokoiła (teraz mnie dopiero Pan zaniepokoił). Akurat jest przerwa techniczna, więc nie doczytam KW, ale zajrzę do niej przy najbliższej okazji. W każdym razie w umowie deweloperskiej nie było nic więcej niż to, co podano w KW (że jest hipoteka do dużej sumy zabezpieczająca to i owo, umowa kredytu z 2017 r. na rzecz takiego i takiego banku). Przyjęłam, że CH wziął zabezpieczony przez bank kredyt i że wpis ten przestanie być zasadny wraz ze zmianą właściciela (CH --> nabywcy). Niektóre banki wymagają podobnej hipoteki (oczywiście do niższej kwoty i na jednym lokalu) od kupujących mieszkanie na kredyt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0