Widok
po moim rozeznaniu na rynku budowlanym, u projektantów i architektów wykończenia wnętrz a także u niektórych mieszkańców- na City House trzeba uważać. Ładnie wydląda, gorzej z jakością. I "na ręce" trzeba patrzeć przy wykończeniu. Za cenę jaką proponują za bliźniaka- wolę dom wolnostojący na tym samym osiedlu u innego inwestora, o wyższym standardzie wykończenia.
Znam dobrze ta firme bo pracowalem dla nich... Wlasciciel firmy ma dosc dziwne podejscie do budowanych przez niego domow, mam na mysli to ze stany surowe buduje z bardzo dobrych materialow i budowy powierza fachowcom natomiast gdy nastepuje etap wykonczenia do stanu deweloperskiego powierza prace ''kaszubom'' oderwanych od pluga nie znajacym terminu ''sztuka budowlana'' i tak w ten oto sposob budynki odawane przez tego dewelopera sprawiaja klopotliwe problemy i dreczoce remonty....
Jako nabywca domu jednorodzinnego od C.H. podpisuję się pod umiarkowanie pozytywnymi oraz negatywnymi opiniami. Dobra reklama i dobra gadka. Ceny zawyżone, materiały nienajlepsze, wszystko na krawędzi prawa budowlanego. Stan deweloperski to u nich ściana pomazana tynkiem III kategorii - czyli odbierasz i zaczynasz od podstawowych prac typu cekolowanie itp, no to już po prostu wstyd. Projekty bardzo nieciekawe i z błędami, niefunkcjonalne małe pomieszczenia i brak zgody na przearanżowanie tychże. Uprzątnięcie terenu do wydania domu polega na wybraniu resztek pobudowlanych i śmieci, w efekcie otrzymujemy dom stojący w niecce, koszty nawozu nowej ziemi ponosi oczywiście klient... Za rzekomo lepsze elementy wyposażenia trzeba słono dopłacać, standardowych nikt nie rozlicza i nie zwraca kasy. Duża ściema krótko mówiąc.
podobno można dojść "na piechotę" do Auchan, ale jeszcze nie probowalam. Chyba nie jest to najbezpieczniejszy manewr. Ale... :) w ramach przebudowy Węzłą Karczemki, powstanie kładka pieszo-rowerowa dla mieszkańców Karczemek, żeby ułątwić nam pieszy dostęp do centrum handlowego. Ma powstac w ciągu najbliższych 2 lat.
Hej Magda. Mieszkasz w Jaśminowym Parku, albo planujesz w najbliższym czasie? Jesli chodzi o wykonawstwo domów, naprawde bez zarzutu. Okolica spokojna. potrzebne sklepiki są. ostatnio, spacerujac z wozkiem podziawiam przydomowe ogrody i ogródki na sąsiednich ulicach. Niektóre naprawde okazałe. Nasze osiedlowe jeszcze puste, ale mam nadzieję, że to się szybko zmieni.
Trochę blisko ul. Kartuska, ale mam nadzieję, że coś, co powstanie na sąsiadującej z osiedlem działce, osłoni nas od Kartuskiej. Szczególnie, że ul. kartuska będzie w najblizszym czasie rozbudowana. Ale na szczescie będą ekrany. Ogólnie myslalam, ze w ogródku bedzie troche ciszej, ale niestety kartuska słychac :(
A jak twoje wrażenia?
Trochę blisko ul. Kartuska, ale mam nadzieję, że coś, co powstanie na sąsiadującej z osiedlem działce, osłoni nas od Kartuskiej. Szczególnie, że ul. kartuska będzie w najblizszym czasie rozbudowana. Ale na szczescie będą ekrany. Ogólnie myslalam, ze w ogródku bedzie troche ciszej, ale niestety kartuska słychac :(
A jak twoje wrażenia?