Widok

Clannad

Clannad Temat dostępny też na forum:
Bałtycka Agencja Artystyczna BART zaprasza 20 lipca b.r.o godz. 20.00 do Opery Leśnej w Sopocie na pierwszy w Polsce koncert legendarnej irlandzkiej grupy CLANNAD.Zespół Clannad gra trudną do jednoznacznego określenia muzykę z pogranicza folku, new age'u, rocka, popu, muzyki mistycznej i irlandzkiej.Nazwa Clannad pochodzi od irlandzkiego wyrażenia Clann as Dobhar, co znaczy "rodzina z Dobhar" ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kochany-

jakby enya przyjechala, koncert odbylby sie wkatedrze i przy cenach 22210 krotnie wiekszych. dla mnie to tez duzo , bo ja sluchalem celtyku. zreszta ja mam Clannad nad glowa- ja sie platki zacznom sztyrgać i disko polos luchac, to mam takiego selułeja, że aż mo orinoko floł nosem wylatuje.

Smieszne te wasze wypociny...

Nikt Wam nie każe iść na koncert.Cena-wydaje mi się,że standard. Wiem,że są dużo droższe imprezy, na które naprawdę mnie nie stać...Prawdziwi fani Clannad-pewnie będą. Reszta ludzi-nic na siłę

cytując:
Smieszne te wasze wypociny...
Nikt Wam nie każe iść na koncert.Cena-wydaje mi się,że standard. Wiem,że są dużo droższe imprezy, na które naprawdę mnie nie stać...Prawdziwi fani Clannad-pewnie będą. Reszta ludzi-nic na siłę...

Prawdziwa fanka łał:) 24 to twój wiek?jak tak to spokojnie weź głęboki oddech za dwa lata będziesz fanką Tokyo Hotel:) a o standardach nie masz pojęcia bo za młoda jesteś:)

Bezczelnosc

Nic dodac nic ujac. Wlasnie zapuszczam emule i sciagam cala dyskografie Clannad. Dziekuje organizatorom za przystepne ceny i utwierdzenie mnie w przekonaniu ze nie waro placic bandyckich cen tylko popierac piractwo :) Pozdrawiam tych ktorzy dali sie zrobic i zaplacili za bilety 160 pln :) zeby nie powiedziec (okrasc).

Koncert rewelka. Miejmy nadzieję, że nie ostatni tego zespołu. Pozdrawiam
Paweł

Już po... szkoda.

Koncert był wyborny, Moya doskonała i niezmienna wokalnie, wręcz anielska. Fantastyczni muzycy towarzyszący. Klimat iście irlandzki.. jedno o co mam żal, to dźwiękowiec, Newgrage sprzęgało do ostatniego akordu.. teraz gra zakupiona płyta koncertowa i jest git..

Ja weszłam wraz z mężem

na zaproszenie z pracy. Podobało mi się, choć Moya wystąpiła na boso, po czym po ok. godzinie powiedziała, że kończą koncert, bo zimno...no cóz, mi na boso na scenie w plenerze też by było zimno, mogła wrzucić na siebie jakieś obuwie i śpiewać dalej, to żadne wytłumaczenie, że lato mamy tego roku, jakie mamy. Troszkę za krótko to wszystko trwało - koncert ok. godziny i bisowali raz, bo już za drugim nie wyszli na scenę, choć i tak nie możemy narzekać, bo za bilety nic nie płaciliśmy, jednak gdybyśmy mieli zapłacić 170 zł od osoby to raczej byśmy się nie zdecydowali. Niemniej wrażenia niezapomniane i atmosfera lasu i Opery Leśnej, a także entuzjazm widzów swoje zrobiły. :)

po koncercie

a dla mnie i ludzi, z którymi byłem koncert był jedną wielka tragedią. Na Clannad czekałem chyba 15 lat i co? Muzycy grali jakby mieli jedna próbę, nie wspomne już o solo basisty, który nie trafiał w dzwięki (nawet mam to nagrane) Wokale nierówno. Co miał znaczyć zlepek utworów z Robina? Kocham Clannad od dzieciństwa i spodziewałem się naprawdę niesamowitego koncertu, z klimatem, z przepieknymi głosami a dostałem marne wykonanie przepieknych utworów, okraszone totalnym kiczem akustycznym.

To było piękne przeżycie

Ja nie wiem ile gdzie co kosztuje, bywalam już na koncertach o wiele drozszych, prawdziwy fan pojdzie na koncert- chyba ,że go nie stać! Mi podobała się bardzo, Moya śpiewała cudownie..Po koncercie przyszli i rozdawali autografy- to ic ,że było przed 23:00- grali trochę dłużej niż godzinę- więc nie popadajmy w skrajność..Jestem bardzo zadowolona z koncertu! Niech żyje Clannad! Pozdrawiam

A ja nie narzekam

Co człowiek to opinia i tak ma być. Słucham Clannad już od 16 lat a liczę sobie 31 wiosen;). Dla mnie koncert był wspaniałym przeżyciem, pierwszy raz miałem okazję posłuchać moich ulubionych muzyków na żywo...to coś wyjątkowego zupełnie innego niż nienagannie nagrane w studio płyty. Zapłaciłbym nawet dwa razy tyle, by posłuchać ich choćby pół godziny. Pozdrawiam towarzysza "niedoli" , z którym sterczeliśmy pod bramą już od 17:00, oraz "panią" która gnała aż z Estonii na koncert (nalewka jest pyszna);)

Inne tematy z forum Rozrywka

26. Sopot Film Festival | Międzynarodowy Festiwal Filmowy (4 odpowiedzi)

Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Sopocie odbędzie się w tym roku po raz 26. Przez dziewięć...

Inside Seaside 2026 (8 odpowiedzi)

Po niesamowitej, trzeciej edycji Inside Seaside ruszamy ze sprzedażą biletów na 2026!Limitowana...

Opener Festival 2026 (5 odpowiedzi)

Open'er Festival powered by Orange 2026 odbędzie się w dniach 1 - 4 lipca w Gdyni, na terenie...

do góry