Widok

Cmo barowa.

Oryginalnie. Ja NATOMIAST bede musial sprobowac z tymi kwiatami - Zobaczymy reakcje. Dzieki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

adas

OK. Zapomnijmy o tym.

prostak

czy jestes pewny ze wszyscy umrzemy?

memento mori

Śmierć jest nieodłączną częścią ludzkiej egzystencji, zbliżamy się do niej już od chwili przyjścia na świat. Często lękamy się o niej myśleć, nie jest obecna w naszych codziennych rozmowach. Mam nadzieję, że strona ta skłoni państwa do refleksji na jej temat a także pozwoli na lepsze, pełniejsze przygotowanie na to, co z całą pewnością czeka nas wszystkich

Cathar Night

Stanąć na skraju świata i spojrzeć w głąb siebie
zobaczyć ciemność, przeskoczyć lęk
ominąć przerażenie, schwytać nadzieję
senne marzenia
nocne koszmary
rzeczywistość dopadła
sszpony demonów
światło ciemnieje
oczy we mgle
dotyk dłoni świetlistej, szczytu wspomnienie
wieczne marzenie...
Es.
Tak kiedyś pisała Esclarmonde . Pięknie prawda ?!
Ciekawe co się z nią dzieje . Może ktoś wie .....

Tocio I

Palce niegodne tego Forum Trumiastum drza juz z trwogi nad mym losem bo wczesny Orakel ostrzega, iz dzis boj sie gololedzi, kto rydwanem w drodze, a ciesz sie kazdym zagubionym oplatkiem sniegu boc to na fotomogane bardziej niz na okrotna zime wyglada.
Za duzo juz przyzekam.
Ponadto nie pytaj Orakli za wczesnie bo najwyzej uslyszysz cos chcesz doslyszec, iz bedzie bialo jak w niebiosach balwanie.
Dajcie Bogowie, a spelni sie, choc dzis dzien za wczesnie na przepowiedz y nawet bogom nie dane wiedziec.
Jedno powiedziec jednakze moge, iz cos sie dzieje, co znaczyc ma, iz wilgoci na niebie moze wystarczyc, na sniegu brod moze na swieta.
zlozmy ofiary.

adaś

adaś ty gburze, wywołałeś burze!!! hyhy...

PS: zarzuć jakąś prognozą pogody dla rejonu Gdańska pod kątem opadów śniegu, hmm? I pamiętaj, że kiedyś za złe wróżby i przepowiednie lamano kołem i palono na stosie :)

jedna taka

sorry zalowalem gdy wyslalem.
mialem przykre skojarzenia.
to wszystko.

jak wygląda?

tak wygląda:
biała i cicha.
wyludniona.
śnieg leżący na gałęziach
wydobywa z mroku kontury drzew.
te nieliczne, na których pozostały liście
pokryły się zmrożonymi kryształkami wody.
lśnią jak diamenty.
dryfuję między nimi
mając w pamięci kwitnące jabłonie,
a w uszach "sleeps with butterflies".
ta muzyka pozwala myślom szybować,
oderwać się od ziemi
(nie mylić z samobójczymi rzutami z pseudowieżowców).
praca uczy.
w moim wypadku pokory i człowieczeństwa.
a może wynajdywania łatwych i bezpiecznych rozwiązań
kosztem ludzkiej niewyartykuowanej godności.
niektórzy nie mają szans.
chcąc uspokoić własne sumienie
odwracam się od ludzkiego świata.
zabieram stado do lasu.
niech się dzieje co chce...

ech

Ech, adas... Jacy koledzy? Jaki nos? Jakie kompromisy? Antyliryczny jesteś do bólu.
To może i ja będę prozaiczna? Dobrze: jeśli to miał być docinek, to Ci nie wyszedł, bo odniosłeś się do czegoś, czego nie zrozumiałeś.
Nie twierdzę, że byłam super czytelna. Pal sześć, o czym to było. Żle zinterpretowałeś, trudno. A że jeszcze do tego komentarze masz hmmm.... niezbyt lotne, to cóż?

pozdrowienia najlepsze

Renusz - odradzam

Hotel Renusz -serdecznie odradzam
Bardzo nieprzyjemna obsługa, a w wegetariańskim obiedzie mucha i sos mięsny

jedna

tylko niekoniecznie trzeba rzezbic imiona pierwszych kolegow na nosie innego kolegi...w tych sprawach nie ma kompromisow...
no chyba ze kolega ma to samo w zyciorysie.
hihi

Gdańszczanie, wyborcy. Uwaga na nowy prezent świąteczny od władz Gdańska

Gdańszczanie, wyborcy. Uwaga na nowy prezent świąteczny od władz Gdańska

Gdańsk jest miastem posiadającym najwyższy wskaźnik nasycenia sklepami wielkopowierzchniowymi. Pomimo to władze miasta zamierzają zatwierdzić w dniu 22 grudnia budowę kolejnego giganta handlowego we Wrzeszczu. Tak wielka inwestycja w centrum miasta nie jest nam potrzebna, a straty wynikające z chaosu i paraliżu komunikacyjnego są już ogromne.

...przedstawiciele wielkich sieci handlowych budują je chętnie w Polsce, szczególnie wiele w Gdańsku, którego urzędnicy lekceważą interes miasta i jego mieszkańców(nie zaniedbując interesu własnego). W związku z powyższym zgromadźmy się w dniu 21.12.2005 roku, o godzinie 12.00 przy skrzyżowaniu ulic Kościuszki/ Grunwaldzkiej/ Słowackiego i zażądajmy unieważnienia tych projektów inwestycyjnych. Żądajmy dokończenia budowy ul. Słowackiego, bo to inwestycja dawno zaplanowana, na którą powinny istnieć środki w budżecie miasta. Przyjdźmy również w dniu 22.12.2005 roku o godzinie 9.00 pod siedzibę Rady Miasta Gdańska ( dawny "Żak") i wyraźmy swój sprzeciw polityce ulegania "argumentom" obcych

sam się sobie dziwię

rząd marcinkiewicza wzbudza we mnie coraz większą sympatię. po premierze widać wyraźną radość z tego, że powierzono mu tę funkcję. lubię patrzeć na ludzi spełnionych, którzy wykonują swoją pracę z pasją. zastanawia mnie ponadto czemu platforma (na którą nota bene głosowałem) wysuwa na pierwszy plan tego chama komorowskiego. przecież to wieprz, co na salony się wepchnął. może czymś szantażuje kolegów? przecież rozsądnych ludzi w po nie brakuje. dziwne...

JEST

To jest jednak to, o czym się pisze - miłość, która cię męczy i cieszy, jest z tobą zawsze, nawet, gdy o tym nie wiesz, całe życie, raz trująca, potem uskrzydlająca, , a czasem tak intensywna, że powala. Ale zawsze JEST.

Jak negatyw, zanurzony w odczynniku, na którym zawsze ukaże się to samo zdjęcie,
ten sam odlew,
pieczątka,
znamię,
kształt, rzeźbiony latami doświadczeń,
imionami pierwszych chłopaków,
krótkowzrocznym, niebieskim spojrzeniem ojca,
profilem wujka i moimi pasjami,
moim zyciorysem nawet,
tym, że zbłądziłam, i się znalazłam,
moja wiarą w człowieka i jego przekarczanie siebie.

To wszystko jest we mnie i powoduje Tę miłość, wpisaną w we mnie tak mocno, jak ja sama. Ja JESTEM, ona JEST. Do niego.

:(

ech...motyla noga

WYSYŁAJMY KARTKI

Chciałam zachęcić wszystkich do wysyłania kartke na święta ( ale takich prawdziwych a nie przez internet) nie tylko do rodziny ale też do znajomych z którymi dawno się nie widzieliście, na pewno zrobi się im miło, że o nich pamiętacie. Szkoda , że pisanie listów i kartek staje się coraz mniej powszechne. E-maile i komunikatory to już nie jest to samo, co stary dobry list ...

Zima przyszła i przysypała Babilon......

I od razu jest lepiej :) ciszej, ładniej i przyjemniej....lubię czuć mróz na policzkach i słuchać skrzypiącego pod nogami śniegu....szczególnie wtedy gdy idę na stok......samochody wydają sie jakby mniej wtedy hałasować i całe miasto spowalnia swój bieg......wszystko staje się jakieś bardziej optymistyczne.......las tez jest inny.....teraz inaczej patrzę na każde wzgórze- potencjalny zjazd.......inaczej na szlak- wąski i stromy wąwóz, dobry do szybkiego zjazdu.........poczekam az posypie troszku więcej i lecę jeździć !!! Freeride po lesie a potem jakiś stok! Brakowało mi tego....akumulatory rozładowane...śnieg jest zbawienny... Podczas zjazdu zapominasz o całym tym świecie, żyjesz zjazdem i tym co Ci przelatuje przed oczami.....gałęzie, krzaki, pnie, skok....lecisz, kolejny powalony pień i kolejne drzewo....i dalej....taaaak, jestem zadowolony.....to jest moja pogoda......to jest mój czas.....oby nie minął za szybko.....

.........................................................................................

czytaliscie o schroniskach dla psow w gdansku ?

zima

pada snieg pana snieg.. beda biale swieta :D

czyzbyscie zamarzli?

;-((

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (153 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry