Widok

Co by powstańcy z nimi zrobili...

Pyszna dziś dawka tematów do analizy.Wygwizdano wczoraj i wybuczano oficjeli biorących udział w uroczystściach na Powązkach i z mediów rozlega się lament i wylewa rzeka obłudy. Wystarczy posłuchać Trójki lub Radia Gdańsk.Słucham ich już jedynie z obowiązku.

Ale obłuda, jak wskazuje znane powiedzenie,to hołd jaki występek musi złożyć cnocie, bo obłuda pozbawiona jest zasad moralnych więc i w tym wypadku odwołać się musi do przyzwoitości : "przecież tak nie wypada" powiada. Dowcipnisie, o przyzwoitości sobie nagle przypomnieli. Ale automatycznie przez wrodzoną nieostrożność obłuda popada w poślizg. Powyższą zasadę wykorzystuje jedynie jako poręczne narzędzie i tu wpada w kolejną pułapkę, bo stosuje ją jako kamień, ktorym ciska w przeciwnikow, zapominając o kolejnej zasadzie, ktora mówi: " kto jest bez winy, niech rzuci kamieniem".

Nie dajmy się więc nabrać na tę retorykę faryzeuszy. Nie wierzmy w to, że przedstwiciele władzy "chcieli uczcić". Oni niczego nie chcieli uczcić, oni wykonywali rytualne, puste gesty pod publiczkę ze względu na słupki sondażowe. Tak jak nie chcieli uczcić ofiar katastrofy/zamachu smoleńskiego i uczuć rodzin ofiar.

Więc jak nabardziej słusznie ich, w imię powstańców warszawskich, wygwizdano. Powstańcy warszawscy by ich nie tylko wygwizdali. Oni by ich pogonili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zetjoto nieskończony, abstrahujesz od układu odniesienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ KiK

Nie wiedziałem że pan przynależy do "MWzWM". Bo znajomość z dalajlamą...
@ matik

Mniej więcej - "zlikwidują, usuną".
Ostatnio ktoś mi powiedział, że na Zetojocie można doktorat zrobić^_^

@obł - znowu niepytany zabierasz głos?
@Matik
Ehe he He dobre, dobre;)

Właściwie to gotów jestem uwierzyć, że Zeti na forum jest potrzebny;) Jego implozje intelektualnych przemyśleń powodują, że chichocze jak mała dziewczynka;) Zaówazyłem, że wrecz czekam az zabierze głos i zaleje nas wielobarwną kaskadą nowych wątków;)

I też motyla noga chciałbym je zrozumieć. Wierze, że kiedyś mi sie to uda;)
A może chcesz być od razu cesarzem Napoleonem ?! Takich jest dużo...
http://www.youtube.com/watch?v=vJMLJVha5sw
tam akurat K&K;)
KOOPERUJE,KOOPERUJE
nie gadaj ,że nic o tym nie wiesz;)
zj wytłumacz mi co rozumiesz pod pojęciem :
znegliżowanie powagi sytuacji
bo coś ,kurna chyba mi przekaz umknął
@ KiK

Bogu dzięki, obywam się bez jednego jak i drugiego. Ale żadne żarty i kpiny powagi sytuacji nie znegliżują, bo to jest tylko takie zamawianie uroków.
Zeti nie pij bo alko z psychotropami nie kooperuje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciepło, ciepło, jeszcze parę setek i będzie gorąco...
ooo zetjota! ^^ Dostałeś przepustkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ KiK

He, he, he,
wesoło tu na forum się zrobiło, a tymczasem chłop w sadzie śliwki rwie. Zajmij się człowieku realną analizą a nie szerzeniem pustosłowia. Jeżeli sam ne jesteś w stanie wyść poza korkociąg słowotoku to przypominam,że proponowałem na forum lekturę o realiach - czyli "Patologię transformacji" autorstwa prof. Witolda Kieżuna. A po przeczytaniu tejże można poczytać, dla porównania "Polską transformację" napisaną przez Tadeusza Kowalika. I w ten sposób spróbować utemperować własną, rzucającą się w oczy megalomanię, skonfrontowawszy ją z analizami fachowców.
Jestem w stanie to udowodnić Halewiczu.
ehehe Hal I Odnowiciel? ;)

A kto zostałby królewskim trefnisiem?;)
W roli przywódcy sejmikowej opozycji oczyma wyobraźni widzę wracającego z dorzecza Amazonki Sadyla. Manson jako znawca lasów na pewno zostałby królewskim łowczym. Albo srogim wojskim, kontrolującym prawo propinacji;) Zetjot mógłby przyjąć role fanatycznego królobójcy, którego własnoręcznie skonstruowana bomba pozbawiła obu środkowych palców ;)

Siebie widzę jako królewskiego skrybę gubiącego drogę miedzy królewskim browarami a salą balową. W przerwach między zanikami pamięci, opisywałbym heroiczne czynny wielkich mężów.
Tak .To byłby miły świat;)

Aha: szefem królewskich browarów zostałby C i Matik ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pisząc zupełnie serio, gdybym miał podjąć trud bycia królem, pewnie bym to zrobił^^ Wiem, że większość by napisała inaczej..ale któż przy zdrowych zmysłach odrzuciłby koronę? o_O I miałbym parę pomysłów na królewskie reformy ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sadyl zatęskniłbyś za naszym swarliwym narodem;)

Poza tym ja wierze, że Hal byłby łaskawym władcą;) Ale Zetjota w roli Pana na zagrodzie zrywającego sejmiki to bym się już trochę bał ;)

I co na to wszystko sam Hal? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
> co byś zrobił gdyby Hal został królem??;))))

Jak najszybciej wyjechał - najchętniej, wzorem Cejrowskiego, do amazońskiej puszczy :)
Ehehe ;) Co prawda to prawda, ale z drugiej strony jak sobie tak myślę to dziś takie Chiny to ustrój niemal monarchiczny z pokoleniowym przekazywaniem władzy. Przychodzi mi na myśl też silna pozycja prezydenta Francji.

Poza tym przyszła mi jeszcze jedna szatańska myśl: Sadyl co byś zrobił gdyby Hal został królem??;))))
> dynastie nie tyle dbają o państwo, ile o interesy własnej rodziny

Może i tak się zdarzyć.
W naszej demokracji jest to równiez na porządku dziennym.
Tyle tylko, że jeśli społeczeństwo się już bardzo wku.wi na polityka to co najwyżej go w następnych wyborach nie wybierze.
A króla wywleką z pałacu i powieszą albo zetną :)
do góry