Widok

Co dalej.....

Bufonowatość, obłuda i hipokryzja przyczyniła się do upadku PO to smutne bo była to partia środka, a tylko taka partia, która może znaleźć kompromis może łączyć Polaków, każda skrajna będzie ich dzielić, a to nie wróży dobrze. PiS idzie tą samą drogą co PO i przejedzie się szybciej , gwoździem do trumny nie będą bałwany z PO donoszące na Polskę do głupawej EU, ale właśnie ta sama obłuda i hipokryzja co zgubiła PO. Po prostu wszystkie partie po dojściu do władzy ulegają samodestrukcji. Żadna nie potrafi zrozumieć że rządzenie nie polega na negacji wszystkiego co zaproponowali poprzednicy tylko dlatego że to nie ich pomysł , a na poprawianiu i udoskonalaniu tego co zostało osiągnięte.

500+, sklepy zamknięte w niedziele - to dobre pomysły - nie doskonałe, nie najsprawiedliwsze , ale jednak dobre, które można w przyszłości poprawić.

grzebanie przy prawie do aborcji i radykalizowanie go dobrym pomysłem już nie jest, bo z kompromisowej ustawy zrobiła się koncepcja fanatyków. A to będzie powodowało protesty i dalsze radykalizowanie poglądów przez różne środowiska.

To szansa dla oszołomów pokroju Palikota czy Korwina także proszę się nie dziwić jeżeli w przyszłym sejmie w ławach zagości partia KORWIN.

P.S.
Grzebanie przy szkolnictwie , a dokładniej rezygnacja z gimnazjów czyli wywracanie wszystkiego do góry nogami też jest błędem PiSu i nic dobrego nie wnosi. Odnoszę wrażenie, że zmiana ta dokonywana jest jedynie dlatego iż był to pomysł poprzedników, dobry pomysł, w przeciwieństwie np do rezygnacji z opieki dentystycznej w szkołach dzięki której mamy teraz większy odsetek dzieci z próchnicą niż za PRL. Problem szkolnictwa jest gdzieś indziej nie w gimnazjach, a w finansowaniu szkół. Szkoły nie dostają od administracji kasy na remonty boisk więc próbują szukać ich w budżecie obywatelskim , który ideą jest słuszną, ale został sprowadzony do paranoi.

Po prostu cała władza nami rządząca idzie z duchem naszych czasów i zamiast coś naprawiać woli nowe "swoje" nie koniecznie lepsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawidłowy proces wygląda tak:

1.nauka języka polskiego - pisania i czytania
2.nauka myślenia
3.czytanie o świecie realnym
4.analizowanie świata realneg
5.próby pisania o świecie realnym
6.stawianie ogólnych tez o świecie

Nie przeszedłeś przez wszystkie etapy, czego dowodzi " NIE IMPUTUJ ŚMIECHU".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
on nie wie... ale będzie szok...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
gorzej gdy zaraz mętnym wywodem zacznie przekonywać że to ty żeś źle napisał , a nie on źle przeczytał...
Piękny dialog, panowie, tylko pogratulować...
Łowco, zarzucasz innym brak czytania ze zrozumieniem, popełnianie błędów, chełpisz się, żeś lingwistą, a tymczasem sam popełniasz mnóstwo błędów...
Napisane jest "śmieciu", a ty czytasz "śmiechu" i rozwodzisz się na ten temat, zamiast uważnie przeczytać...
Napisałeś "Trujka", zamiast "Trójka" i nawet nie potrafiłeś odpowiedzieć mi na zadane w tamtym wątku pytanie...
O całym stadzie literówek, połkniętych liter i "ś" w połączeniu z "i" (typu "śię") nie wspomnę - przejrzyj swoje wpisy i chociaż raz przyznaj, że jako lingwista sam błędy popełniasz :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Piękny dialog"
Aaaaa dziękuję dziękuję, staram się jak mogę żeby dorównać ;)
Masz szansę za jakieś... 40 lat stać się Łowcą II ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A to za co? Ja Cię ostatnio nie obrażałem...
@μ:

"Trujka" było zamierzone. Połączenie Trójki z truciem.

Nie wiedziałem, ze z Aradashem prowadzicie jakiś ranking, kto kogo ostatnio obraził i jaki jest wzajemny bilans ;]
@ Mikronezjo

Dobrze,że zwróciłaś mi na to uwagę, bo to jest idealny przyklad na to,że nie ma tego złego co by nadobre nie wyszło.

Bo przecież ta moja pomyłka to nie tylko kwestia wady mego wzroku, tu chodzi o to, że wyżej oceniłem Aradasha niż on na to zasługuje i sam się prezentuje. czyli dowodzi zupełnie czegoś innego. Sprawa dla mnie ciekawa, bo akurat zajmuję się kwestią nieświadomości kontra świadomość.

Popatrzyłem na zwrot:

"Nie imputuj śmieciu"., a odczytałem "Nie imputuj śmiechu".

O czym to świadczy ? Teksty odczytujemy nie literka po literce, ale odczyt prognozujemy w oparciu o zestandaryzowane mentalne procedury nieświadome.

Nigdy by mi do głowy nie przyszlo zwracać się kogoś, nawet do Felicjana, per ŚMIECIU, więc w oparciu o moje nieświadome stadardy odczytałem ŚMIECHU.

Za takie odzywki trzeba by, w dobrym towarzystwie, Aradasha wywalić za drzwi.

A ten ignorant jeszcze się cieszy, że zrobił z siebie gbura. Trudno zresztą, żeby ignorant rozpoznał swoje prawdziwe ja.

I w końcu, zamiast śmieszno, wyszło straszno.
Cytuję siebie

"Zamiast formulować myśli, szczekają odzywkami jak powyżej".

No i patrzcie, czy się nie pomyliłem gdy nadinterpretowalem pozytywnie frazy Aradasha ?
"Nie imputuj śmiechu" zamiast "Nie impuituj śmieciu"

Ten facet sam określił swoją przynależność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze żebyś pisał coś mądrego - to inna kwestia by była - ale nie jest :D
Jesteś głupkiem - znaj swoje miejsce.
Uczysz się formować myśli, przemawiać do 'tłumów', przekonywać ludzi do swoich racji - nie potrzebny nikomu drugi hitler...

Ktoś kto jednocześnie imputuje, gada bzdury, nie ma racji, obraca kota ogonem i obraża innych - jest zwykłym śmieciem.
Stąd pewnie tyle czasu spędzasz na forum - w życiu prywatnym z pewnością już wszystkich co do tego przekonałeś ;) Spokojnie, jeszcze parę miesięcy i nikt nie będzie czytał twoich wypocin na polityce... Już nie czytają - stąd twoje migracje na hydepark :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak juz pisalem, ze wiecej czasu na takie intelektualne zero tracic nie bede ;D

pisz pisz dalej, musisz miec ostatnie slowo przeciez
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
> Już nie czytają - stąd twoje migracje na hydepark :)

Poczekaj, poczekaj.. jeszcze ZJ-ta na "rowerach" spotkasz.
A potem będzie strach lodówkę otwierać ;]
Mnie wystarczą twoje wieczne prawa ekonomii i matematyki. Masz na to copyright.
No i jeszcze inny cenny wynalazek - BĄBLE tu-i-terazizmu, w których abstrahujesz od kontekstu, bo kontekst okazuje się zbędny, gdy panują wieczne prawa matematyki i ekonomii. W takim bąblu wieloryb okazuje się rybą.
Kłamstwo powtórzone 1000x nie stanie się prawdą pacynko.
@ sadyl

Dobrze prognozujesz, cel mam wytknięty i go realizuję, albo się w drobnym ułamku, mam nadzieję, przyczyniam do jego realizacji.

Zwróć uwagę na kilka spraw:

1. kwestia działu "polityka"
Mój cel - dojście PIS do władzy został, mimo prób Halewicza & comp, zrealizowany. Felicjana, Dulskiego zresztą, stać tylko na przepisywanie tekstów krytycznyc o PO i podmianę nazwisk, facet jest ograniczony, bo to resortowe korzenie. Nie muszę więc zamieszczać wszystkie teksty.

2.Mój drugi cel to wykazanie istnienia pewnych kółek wzajemnej adoracji na forum i wskazanie na wspólne podstawy światopoglądowe tej grupy, To się właśnie realizuje - jej przedstawiciele coraz bardziej zwierają wspólny front.

3. Trzeci cel - to opisanie modelu umysłu typowego leminga na przykladzie Aradasha. Facet widzi wieczne prawa ekonomii i matematyki, czyli nie jest w stanie odróżnić rzeczywistości od języka a języka od metajęzyka. W wyniku takiej percepcji, skoro są wieczne prawa to są one takie same zawsze i wszędzie, a to wyklucza zmienność. W takim umyśle znika historia, znika rola zmiennego przecież kontekstu tworzonego przez zmienne konfiguracje elementów.

Dziwiłeś się po co wchodzę na forum. Gdzie indziej mógłbym uzyskać dane na temat takich umysłów. teorię znam, ale tu chodzi o dane z konkretnej praktyki. Internet ma swoje plusy. Trochę czasu trzeba poświęcić, ale nie ma róży bez kolców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Mój cel - dojście PIS do władzy"

;DDDDDDD

komentarz zbędny
A tu uzupełnienie:

http://wpolityce.pl/polityka/311425-na-nic-antyrzadowa-strategia-opozycji-wiekszosc-polakow-uwaza-ze-pis-wywiazuje-sie-z-obietnic-wyborczych

W pojedyńcze sondaże nie do końca wierzę, ale zobaczymy jaki będzie dalszy rozwój trendu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cały kontekst proszę uwzględniać:

drugi cel - autodemaskacja Aradasha w roli leminga. Właśnie się realizuje na naszych oczach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
trzeci* - sprawdzasz czy czytam? czytam bo dawno nie miałem takiej zabawy

drugim było udowodnienie, że wszyscy na forum się zjednoczą i jednomyślnie ogłoszą cię idiotą :D - podejrzewam, że już tak podejrzewają tylko nie okazują tego tak dosadnie jak ja :D

Powodzenia pajacu ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry