Widok

Co jest ?!!!

No własnie ! Zrobiłem swoją tradycyjną 100 kę niedzielną i co ? NIKOGO NA SZOSIE ! Od Gdyni do Luzina i nazad pusto - zero rowerów , tylko JA , he, he . Była okazja żeby zaliczyć pierwszy prawdziwie jesienny dzionek na rowerze i nikt albo prawie nikt z tej okazji nie skorzystał . To jest wstrętne lenistwo i zupełny brak zaangażowania ! A przecież nie było tak zimno ani wietrznie ani deszczowo , było normalnie jesiennie czyli deszczowo , zimno i wietrznie , było super !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to powodzenia w kreceniu w domowym zaciszu! jak napada sniegu to przyjedziemy i ulepimy pod Twoim domem bałwana :P
rB napisał(a):

> .... przyjedziemy i ulepimy pod Twoim domem bałwana :P

A sam się boisz
ale nie pekam :P

w zimie rozne fajne rzeczy sie spotyka! jelenia albo niedzwiedzia polarnego :P a na poczatku tego roku w sopockim lesie przy asfalcie na borodzieja jakis ktos ulepil wielgachna,a le to ogromna glowe jakiegos wikinga czy cos... taka paszcza kolo 2 metrow wysokosci, wielkie zeby, wytrzeszcz i paszcza do ktorej mozna bylo spoko wlezc.
pozatym samemu to zadna frajda lepic balwana :P jak sie cieplo ubierzesz to zejdz na dol i pomozesz ;)
108757 napisał(a):

> Zgadnij kiedy jest najwięcej stłuczek samochodowych - latem,
> jesienią, zimą czy na wiosnę. Zagrożenie wypadkiem przy jeździe
> rowerem wzrasta analogicznie jak przy jeździe samochodem.

Słuchałam raz audycji radiowej na ten temat. Stłuczek i wypadków wg tego co mówili jest najwięcej przy gwałtownym załamaniu pogody... a nie zimą.
Większość zimą jeździ ostrożnie, bo widzi śliską jezdnię i tony błota pośniegowego wokół. Inna sprawa, że spora część kierowców nie zdaje sobie sprawy, że najbardziej niebezpieczne są pierwsze chwile opadu deszczu, gdy auto posrusza się nie po jezdni a po cienkiej warstwie wody, co utrudnia hamowanie. Stąd najwięcej wypadków następuje gdy pogoda nagle się zmieni, ze słonecznej na deszczową i uśpi czujność kierowców.

Dobrze, byśmy my rowerzyści zdawali sobie z tego sprawę trenując latem na szosie.
wiesia napisał(a):

> najbardziej niebezpieczne są
> pierwsze chwile opadu deszczu, gdy auto posrusza się nie po
> jezdni a po cienkiej warstwie wody, co utrudnia hamowanie.

bzzzz! Pierwsze chwile są dlatego groźne, że deszcz wypłukuje ze szczelin i unosi smary, stąd zanim spadnie więcej deszczu i spłucze - utrzymują sie one na powierzchni.

;)
Z www też wchodzi. Czasami po prostu strona ma czkawkę i się nie ładuje albo bardzo powoli.

A w zimie warto zrobić chociaż jeden mały wypadzik na śnieg. Te miny i komentarze mijanych ludzi :D I nic nie zastąpi 10cm nieubitego śniegu na twardym podłożu, lepsze to niż asfalt. Jedyne czego się obawiałem to ukryte gałęzie.
RB ja już kilka wątków temu stwierdziłem że nie ma się co wdawać w polemiki z panem 10834552 (jakiś tam numer indeksu). Przecież widzisz, że choćby pieprzył największe głupoty... to i tak ma rację... przynajmniej on tak sądzi :-)
just 4 funn :)

nie bedzie chcial lepic balwana to moze przynajmniej w oknie stanie i pozuje ;)
Większość amatorów na forum to kolarze górscy jeżdżący na rowerach MTB.
nie prawda :P mamy tez bulwarowców ;)
a do tego dochodzi pył ze startych opon (!) miesza sie to wszysko z wodą i zanim słynie ekologicznie ;) do rowu stanowi na asfalcie ciekawy material poslizgowy
do góry