Widok

Co mu dolega??

Witam. Mam problem z moim kotkiem.. Ma z 4-5 miesięcy. Przebywa na dworzu ale jest tak jakby domowy.. Wchodzi kiedy chce, wychodzi kiedy chce... Ale w nocy jest na dworzu.. Kiedy w sobotę rano jak zwykle chciałam dać mu jeść, zdziwiło mnie, że nie chce podejść.. Cały dzień nie miał apetytu, nie wychodził ze swojego legowiska na dworzu... Wieczorem dopiero coś zjadł.. I tu moje zdziwienie - kuleje !! Coś mu się stało w przednią prawą łapkę... Mam do Was pytanie.. Bo normalnie na nią staje, prostuje... Tylko że kuleje.. Co mu może być??
Kurczę martwię się, bo zawsze był taki żywy, energiczny a teraz siedzi smutny :( ... Dzisiaj jest już lepiej, podchodzi do jedzenia, schodzi ze schodów stawiając tą prawą łapkę pierwszą... Ale zastanawiam się co mu może dolegać.. Bo złamana nie jest, skoro stawia ją i się podpiera... Pozatym nie wisi mu ta łapka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo proszę o pomoc ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No jak to co. Sądząc po Twoim opisie nie ma wątpliwości, że kuleje, bo chciał oznaczyć grządki w ogródku Maliniaka, ale Maliniak pogonił go z grabiami, w związku z czym kociak nieopatrzne wbiegł na terytorium Rudego Adolfa. I tu już zadne tłumaczenie nic nie dały, Adolf wytarmosił mu futro i ugryzł w łapkę. Tak to właśnie było. A smutny jest, bo Saturn wchodzi w fazę napięciową, a to zawsze smuci koty. Szczególnie te na wpół domowe.

Chociaż nie. Wiesz, mam taką zupełnie od czapy myśl: może zamiast liczyć na ludzi z forum że postawią kotu diagnozę, po prostu przejdź się z nim do weta.

Awanturę Maliniakowi możesz zrobić tak czy inaczej.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam 4 koty żyjące w podobnym trybie i powiem Ci tak: jeżeli Twój kot będzie bardzo ospały i nie będzie słabo kwapił się do jedzenia przez 2 dni to koniecznie powinnaś jechać do weterynarza. Te zwierzątka rzadko chorują ale jak je sieknie to zwykle trzeba im pomóc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
*error - miało być" i nie będzie kwapił się do jedzenia" (sorken)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już normalnie je... Pije... Podbiega do jedzeniia tylko kuleje... Ale złamana chyba nie jest, co ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (27 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

do góry