Re: Co na poczęstunek dla gości / roczek maleństwa?
nie spinam ich w ogóle, farsz czy to z jajek czy z twarożku jest na tyle " lepki " że wystarczy zawinąć i położyć na talerzu- nie rozpada się, a żeby gościom było wygodnie chwycić to wbijam w nie...
rozwiń
nie spinam ich w ogóle, farsz czy to z jajek czy z twarożku jest na tyle " lepki " że wystarczy zawinąć i położyć na talerzu- nie rozpada się, a żeby gościom było wygodnie chwycić to wbijam w nie wykałaczki :)
kiełbaski oczywiście podaję na ciepło ale jak wystygną to też są smaczne
ciasto kupuję w biedronce za 3 zł i starcza go na ok. 12 ciasteczek ( zależy oczywiście jak duże robisz - ja robię kopertki albo rożki, a parówki zawijam jak hot-dogi ;)
ze mnie kiepska kuchara więc nigdy do głowy mi nie przyszło żeby zrobić samemu ciasto francuskie więc nie wiem ile jest lepsze od gotowca, ale jak dla mnie to z biedronki jest super ! :)
zobacz wątek