Widok

Co na szorstkie dłonie?

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać.
Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie miałam takich problemów), zaraz mam takie czerwone place między palcami, a skóra pęka. Na dzień dzisiejszy jedyne czym mogę myć do biały jeleń.
Nawet zauwazyłam, że oilatum dolewane małej do kąpieli uczula mnie.
Od kilku dni stosuję krem barierowy emolium i jest troszke lepiej.

Polecicie coś? Najlepiej jakiś krem, bo zimno i trzeba ręce czymś smarować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Was zawsze można liczyć- dziękuję :)

Jutro idę po neutrogenę i zdam relację z efektów. A swoją drogą, Agusia napisałaś, że miałaś problem po porodzie. U mnie jak tak sobie pomyślę, to też po porodzie zaczęły się takie cuda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze taki drobiazg mi się przypomniał (również sprawdzający się przy szorstkich dłoniach), mianowicie RĘKAWICZKI przy wychodzeniu na dwór :)

niby niewiele osób je teraz nosi ale po sobie zauważam,że dzięki nim dłonie duuuużo szybciej wracają do formy
a ja polecam pilarix na takie kłopoty. Mija jak ręką odjął.
Pomaga też krem isana med z olejkiem z wiesiołka
Weronka - ja na początku myślałam, że to od nadmiaru płynu odkażającego, który stosowałam na dłonie w ogromnych ilościach przez 2,5 tygodnia po porodzie - pobyty w szpitalach.

ale w sumie nie wiem - może to były jakieś zmiany hormonalne itp.? jakieś braki witamin przy karmieniu?

ja dla odmiany polecam Neutrogenę z niebieską nakrętką :]

dokładnie kupowałam takie(bez polskich napisów, tylko naklejka z tyłu z opisem)
z gliceryną

image
Ja jestem alergikiem i nie mogłam dobrać odpowiedniego kremu do rąk. Dopiero dermatolog polecił mi krem Decubal, bo jest skuteczny i dobry również dla alergików ;) bardzo ułatwił mi życie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja kupiłam surowe maslo shea za pare złotych i jestem mega zadowolona.
Podobnie zadowolona bylam z kremy z the body shop z konopia, ale roznica w cenie dość spora.
jakiś czas temu odkryłam te krem - Satin Hands firmy Mary Kay. drogi ale też baaaardzo skuteczny :) jeśli kogoś nie odstraszy cena polecam!
Dobrym nawilżeniem suchych rąk jest krem do rąk z linii intensive care dermokosmetyków Decubal. Zawiera między innymi naturalny olejek z awokado, który pielęgnuje skórę. http://decubal.pl/intensive/hand-cream

Pozdrawiam,
Iwona Drobicz
eRzecznik Decubal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdzie go szukać? Znajdę na półkach w drogerii ?
z tego co ja wiem, to tego typu kremy znajdziesz wyłącznie w aptekach, lub aptkach internetowych, ale może Ekspert będzie wiedział coś więcej na ten temat
Czy ceny w internecie bardzo różnią się od tych w aptece?
polecam maslo shea na spróbowanie. jest niedrogie, mi pomoglo a przetestowałam mnóstwo kremów.
problemem może być zapach ale on znika bez sladu po 15 min
Nie aż tak potężnie, ale można upolować czasem jakieś fajne promocje ;) warto śledzić więc!
Sprawdzona mascia jest tez dernilan Herbapolu. do wyboru masc i krem. Masc bardzo tlusta, najlepiej na noc.
Szybko pomaga, można tez stosować na stopy.
Przy takich problemach skórnych polecam linomag :D
A ja jestem na bierzaco z problemem suchych pekajacych do ran rak i potwierdzam skutecznosc Neutrogeny z czerwona nakretka. Kupilam wczoraj, uzylam dopiero 3 razy a juz jest poprawa. Swietny krem! Polecam!
Miałam ten sam problem, skóra pękała mi do krwi. Próbowałam różne kremy aż mi ktoś polecił najprostszy sposób... w aptece kupiłam maść ochronną z witaminą A. Posmarowałam grubą warstwę i nałozyłam bawełniane rekawiczki na noc, nastepnego dnia dłonie prawie zdrowe...trzy dni i po kłopocie. Stosuję to regularnie - w szczególnosci zimą...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Dodam że cały koszt to ok 20,00zł. Maść kosztuje ok 3 zł.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
ja mam super serum z farmona professional z olejkiem arganowym do suchych dłoni

http://farmona-sklep.pl/produkt/71352-intensive-lipid-system-serum-do-dloni-i-paznokci-50-g.html
bardzo dobra i super na popękane dłonie jest też maść propylisowa. Oczywiście pod warunkiem,że nie jest się uczulonym na miód i produkty pochodzenia pszczelego.

Można ją kupić w aptece i chyba też w sklepach zielarskich. Trzeba jednak uważać, bo jest to maść brudząca, więc raczej do stosowania na noc i najlepiej z rękawiczkami. Ale efekty praktycznie natychmiastowe :)

Przy moich szorstkich i pękających do krwi dłoniach, ze skłonnością do uczuleń na większość nawet najlepszych kremów to prawdziwe wybawienie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry