Widok

Co na szorstkie dłonie?

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać.
Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie miałam takich problemów), zaraz mam takie czerwone place między palcami, a skóra pęka. Na dzień dzisiejszy jedyne czym mogę myć do biały jeleń.
Nawet zauwazyłam, że oilatum dolewane małej do kąpieli uczula mnie.
Od kilku dni stosuję krem barierowy emolium i jest troszke lepiej.

Polecicie coś? Najlepiej jakiś krem, bo zimno i trzeba ręce czymś smarować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
parafiniarka. mozna kupic na allegro za ok 80 zl+ parafina za ok 7-10zł. przed kazdym zabiegiem myjemy rece i nakladamy krem lub maske. wygladza skórę rąk :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam,napiszcie co aktualnie warto w drogerii czy aptece kupic do suchych,zniszczonych dłoni.
tylko krem z mocznikiem. polecam Cerkoderm. są ste żenia 15 i 30% w zależości od stopnia zniszczenia dłoni.
z aptecznych La Roche Possay - Lipikar - mój mąż lata temu odmroził sobie dłonie co roku miał problem z zimą, odkąd używa tego kremu jest o niebo lepiej, w końcu mu nie pękają dłonie.
Kremy z mocznikiem dość mocno go szczypały, miał po nich czerwone ręce.

Z naturalnych - ja nie mam jakiś większych problemów, smaruję sobie dłonie olejem kokosowym i jest super.
niezawodny i pomaga w mig :) krem do rąk z Body Shopu - coś zielonego na tubce, nie jest tani, ale bardzo wydajny i dla rak - częste mycie, gotowanie, zmywanie + zimno na dworzu rewelacyjny a testowałam dużo różnych
Polecam zwykły, najtańszy rossmanowy krem http://extraprodukt.pl/img/2013/08/Isana-Med-krem-do-r%C4%85k-do-piel%C4%99gnacji-suchej-i-szorstkiej-sk%C3%B3ry-212x300.jpg
Mam odwieczne problemy z suchą skórą rąk w okresie jesienno-zimowym.
Zawsze swędzi, piecze i szczypie.
Próbowałam już chyba wszystkich kremów do rąk z różnych półek cenowych i ten jest najlepszy, ma tez bardzo dobry skład. Jest rewelacyjny!

Bardzo dobra jest też maść linomag i olej ze słodkich migdałów, ale ten rossmanowy krem łatwiej się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustych rąk.

Do mycia (nie tylko rąk) polecam naturalne mydło marsylskie - oliwkowe, jak tu http://krainamydla.com/pl_PL/p/Mydlo-Marsylskie-OLIWA-Z-OLIWEK-300G/585?gclid=Cj0KEQiAu_GmBRDhtK-kzqKcuJwBEiQAJvB8n3zaGVXw-jL_kElaGfknExVDHGNkNX1rLogiLqYjtzQaAj3t8P8HAQ (na allegro można je kupić taniej) :)
dzieki.
Polecam zwykły krem z witaminą A;) kosztuje grosze, a jest świetny.
The woods are lovely, dark and deep...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja używam czerwonego kremu z Garniera i w moim przypadku sprawdza się super. Czasami zastępuje go kremami z Ziai tymi z proteinami jedwabiu. Też są całkiem fajne, a dużo tańsze. A moja babcia na przesuszoną skórę smarowała na noc dłonie czy stopy smalcem, wkładała rękawiczki i skarpetki i rano wszystko było gładziutkie. Ja nie testowałam, jakoś nie mogę się przełamać, ale widziałam że efekty są naprawdę super po takiej kuracji
Polecam kosmtyki do zabiegu SATYNOWE DŁONIE z Mary Kay. Zapewniają super efekt kilka godzin. Więcej informacji mogę podesłać na maila kosmetyk można przetestować na bezpłatnych warsztatach pielegnacji i wizażu.
Ja mam ostatnio to samo! Pomaga zwykła maść z Witaminą A i dużo wody wypitej w ciągu dnia.
Powodzenia. :)

kup w aptece krem aktywny elodermu z apteki. U nas bardzo pomogl malutkiej. Jest emolientem, wiec nie podrazni, nie uczuli.Ja polecam.

Świetnie działają kąpiele w soli bocheńskiej. Do tego koncentrat do rąk Tołpa (do kupienia w Rossmannie czy Hebe). Sprawdź czy nie masz problemów z tarczycą, bo sucha skóra jest często tym spowodowana.

Mi na szorstkie dłonie pomogło masła shea. Wiele osób poleca też olej kokosowy.

Masło shea jest super wyborem, dobrze i długotrwale nawilża. Na techniku usług kosmetycznych w cosinusie zawsze uczyli nas też żeby smarować dłonie i paznokcie również, dzięki temu nie będą się rozdwajać i łamać na końcach

Ja w ostatnim czasie lubię maskę na dłonie z kremu propolisowego i galaretki z aloesu, dzięki której dłonie mnie nie pieką, nie są jak papier ścierny a mimo odrostów po zabiegu dłoń wygląda jak "nowa" ;) polecam w tym okresie szorowania rąk żelami antybakteryjnymi;) a poza tym czasem maska z alg i czuję się piękniejsza ;)

Dobrze jest również raz na jakiś czas wybrac się do spa z prawdziwego zdarzenia
https://hanzapalac.pl/177/b,30/blog/co_to_znaczy_wellness_informacje_o_spa__wellness

Tam powinni dobrac jakieś zabiegi.
image

spróbuj skinhani manuka Repair Balm - szwajcarski produkt na bazie miodu Manuka o wysokiej zawartosci MGO 550+
Polecam zacząć stosować kosmetyki naturalne. Mam ten krem i jestem bardzo zadowolona. Również borykałam się z wrażliwością dłoni, krem jest super Polecam każdemu wrażliwców :)
https://eco-logiczna.pl/produkt/borowina-krem-do-rak-z-bursztynem-100-g/

Krem do rąk Delikatna szarotka - Pielęgnacja i odżywianie suchej skóry dłoni. Kremy do rąk do zadań specjalnych. Preparaty lecznicze dla osób mających problemy z atopową skórą, łuszczycą, potliwością dłoni i bardzo wrażliwą skórą.
https://www.tiande.shop.pl/krem-do-rak-delikatna-szarotka

Na szorstkie dłonie polecam krem silnie regenerujący dorąk z Bielendy, maja linie In Good Hands, polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry